Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Mercutio_ #243 üzenetére

Ilyenkor mindig előkerül, hogy olcsóbb, mikor kiderül, mennyivel lassabb. :D Persze, a maga kategóriájában elmegy, de mondjuk egy olcsó I5-ös rendszer mellett ha dedikált VGA-d van, már nem oyan jó az ár/érték/fogyasztás arány...
    Szerintem alapórajelen szavazhatunk egy döntetlent az FX-8150 vs I7 920 meccsen, de játékok többsége alatt a régi I7 péppé veri az FX-et a jelentősen gyorsabb egyszálú teljesítménye okán. Ha meg mindkettőnél engedjük a tuningot, akkor már egyértelműen leüti a 950 (vagy a 920 is) 4Ghz-en az akármeddig meghúzott FX-et is.

Én PS-ben illetve RAW feldolgozásnál ~30MB körüli RAW-okkal dolgozok, ha PS-be tolom át veszteségmentesen olyan 120MB-os PNG állományt gyárt a 18MP-es gépemből, ez a Short Stroking-al is gyorsított RAID0-ba kötött két WD black winyókkal egy másodpercnél rövidebb idő alatt töltődik be a 8GB ramomba, ugyanis ~9ms a keresési idő és 200Mb/sec feletti szekvenciális olvasást tudnak a rendszerpartíción. Innentől pedig 100%-ban a procinál a labda. ;) A ramszükséglet pedig ügyes beállításokkal azért kordában tartható.

Ne érts félre, nem vagyok Intel-fanboy, de sajnos az I5-I7 vonalra az AMD-nek a mai napig nincs értékelhető válasza, sajnos a Bulldozer amilyen jó koncepció, annyira nem sikerült a gyakorlatban megvalósítani. Talán majd a Trinity/piledriver szépít a dolgon. Én is örülnék, ha újra lehetne árverseny, elhiheted, az mindig jót tesz a piacnak. ;)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák