Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNRONIN
tag
válasz runner 125 #39 üzenetére
...de így "nem kell kitalálniuk" hozzá okot....az okot most ajándékba kapták....
....de azért kíváncsi vagyok hogy az emelés eléri e majd a 15-20%-ot....“Az élet kellemes.A halál békés.Az átmenet az, ami problémás." — Isaac Asimov
-
grc999
tag
Tán az én hibám? Linkelhettem volna EZT is. Ők kissé komolyabb problémákat is átlátnak a mostani balesettel kapcsolatban, mint a szakmai terminológiában "containment"-nek nevezett külső reaktorköpeny sérülése, amiről az mno.-nak atomenergia szakirányú energetikai mérnök szakképesítésű újságíró hiányában lövése nincs. A nyakam rá, hogy te magad is csak azért vágod, hogy mit jelent ez a szó, mert most éppen aktuális a téma. ( ha mégsem így van, előre is elnézést kérek, nem bántani akarom az önérzeted )
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
pschio
őstag
oh igen. kiváló alkalom az árak több hónapos, akár éves szinten magasan tartására.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
NagyVillany
tag
válasz rootkiller #22 üzenetére
sztem az Apple gépekre is hasonló hatással lesz, mint bármi más gépre, mert belül a szokásos gyártók cuccai vannak. A kijelzőt is az LG gyártja (iphone és ipadokét is LG, azokban az A4 - A5 proci memória stb pedig samsung).
Remélem sehol sem lesz drágulás a katasztrófák miatt.OFF
azért is kaptam kedvet ide reagálni, mert ismerős kb 1 hónapja akart imac-et venni és segítettem neki dönteni. Az általa kiválasztott Imac hardverére kértünk ajánlatot 1-2 kiskertől, mailból ideszúrom a kiválasztottat: LG IPS226V-PN 22col FullHD (IPS paneles monitor), i3-550, CSX 4GB DDR3 1333, Asus P7H55, 5670 1GB, 1TB SATA SamF3, LG DVD író, FSP 60APN, Asus ház, Bill+mouse. Ez így áfásan 168.000 Ft volt február elején 3 év garral. Azóta tisztaszoftver win7 stb, és OSX is rajta van hogy barátkozzon vele.Most néztem pl XMS oldalon ugyanez a hardver (sőt VGA csak 512MB), HDMI átalakítóval, 3 év garral 521.000 Ft.
Nos akinek van helye az asztal körül egy kisebb gépháznak, konyít kicsit a PCkhez, és számít hogy mi-mennyi, az ésszerűen 168000-ért veszi 521000 helyett a gépet.
Lehet biztosan Imacot is venni olcsóbban meg használtan, de ugye ugyanígy nemMacot is lehet olcsóbban erősebbet is szerválni.
Meg akkor apple az ígyúgy megbizható, ilyenolyan support. 2 kezemen megtudom számolni alma tulaj ismerőseimet, mindegyik szívott a gépével gari időn belül és túl is. Páran közülük bootcampküzdelmek is, azokat alapból kiröhögöm minek erőltetik a windózt hamár applejük van (amúgy erre érthető a válasz, hogy arra akarják használni a számítógépet, amire eddig is szokták apple előtt). Vannak macprotulaj ismerősök is, akik munkára használják a gépet, előttük le a kalappal (sőt az egyik kiadja bérbe másoknak, emellett szervizbehordás kb havonta) de nekik is ott figyel win7es laptop is a mac mellett.
Ezen az Apple témán biztosan sok topicban rágódnak, én a saját szemszögemből vázoltam fel most így hirtelen, szerintem talán általánosítható a magyar viszonyokra. (az remélhetőleg nem, hogy nálam inkább csak peches almások vannak)
[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
Saor Alba
-
jockas
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #32 üzenetére
Köszi a gyors választ. Megerősítettél abban, hogy sokat nyerni már nem tudok azzal, ha várok. Viszont annál többet veszthetek. Jelenleg max. a szállítási költség az amit vesztek azzal, hogy eggyel többször kell kifizetnem a szállítást.
-
Youri
veterán
Hát és kérdés még itt, hogy mi történik az atomerőművel. Ha ott történik egy nagy katasztrófa, akkor megáll az élet.
RTX ON
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Most elég jól lent vannak azárak, most hogy ez a helyzet alakult és lentebb már nem nagyonf og menni én nem várnék.
VIPowER: micsoda áldozatot hoznál. Csak kivi lennék hogy állna a szád amikor meglátod a gazost odalennt.
[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
jockas
senior tag
SB-re szeretnék váltani, amint lesz nekem megfelelő B3-as alaplap. De ha felmehet a RAM ára, akkor azt már most megrendelném...mit gondoltok rövid időn belül felmehet a RAM ára itthon? Nem szeretnék ezreseket bukni azon, hogy megvárom az alaplapot, de közben a RAM ára feljebb megy.
-
VIPowER
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #29 üzenetére
Mondom én hogy együtt érző vagyok.
Sőt, ha esetleg odáig fajulna a helyzet hogy ki kellene telepíteni őket, őszintén mondom, hogy befogadnék három japán lányt, persze szigorúan 18-25 év közöttieket (már így is perverznek tartanak a Nők). -
VIPowER
őstag
Amíg a sör ára nem emelkedik meg emiatt, addig nagyon együtt érző vagyok.
-
Giot
addikt
Először is az jó hogy, ezek a gyárak nincsenek kitéve közvetlen a veszélynek és hogy nem állt le mindenhol a termelés!
Ha a Japánokat térde kényszeríti a gazdaságilag is a földrengés, nem csak ők lesznek bajban, hanem a többi gazdasági nagyhatalom. De már most látható sajnos, hogy baj van gazdasági értelemben is.
Egyébként nagyon tisztelem a Japánokat. Remélem nem lesz nagy gond a reaktornál.[ Szerkesztve ]
-
Blase19
tag
Nem tudom mire a csipős megjegyzés, csak kérdeztem. egyébként nem, nem arra gondoltam hogy legyezni fogják, meg arra sem hogy vödörrel szállítják a vizet. A gyár leállításával a feles áramot a reaktorok hűtásáre használják, de írtam is hogy biztos megtették volna, ha azt kell, csak kicsit furcsálltam.
-
lujó55
addikt
Akkor most szerzem be a szükséges hardvert...
Amúgy mindennek emelkedni fog az ára, Janánnak nagy gazdasági befolyása volt (van) a világra. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz rootkiller #22 üzenetére
Hova emelkedne feljebb az ára az almás logónak?
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
rootkiller
őstag
Remélem az Apple gépek árára nem lesz ez túlzottan hatással... Nyáron akarok iMacet venni.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
Dassler
őstag
Ajánlom figyelmedbe az alábbi közleményeket, maiben le van írva, hogy pontosan mi volt a probléma
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez a katasztrófa senkinek nem használt. Az SSD-khez használt chipek árai drágulni fognak, ami így még visszább veti az esetleges árcsökkenést, pedig még jó magasan vannak. Na nem baj, várok amig tudok.
Ez legyen az ember legkeveseb baja... nem mint szegény japánoknak."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
marciart11
aktív tag
Sajnos jelentős emelkedésre várhatunk, elég nagy a pánik a Japán tőzsdén
-
M_AND_Ms
veterán
Pont ma beszéltünk fakultáción az erőműveikről.
(...)
Az nem lenne kivitelezhető hogy a gyártást esetleg leállítják és modjuk hűtik a reaktorokat? (...) Csak kicsit fura hogy gyártják a lapkákat közbe meg leolvadnak a reaktoraik.Mit gondolsz mit kellene másképp tenniük?
Szaladjon mindenki a gyárból a reaktorhoz és egy-egy japán legyezővel hűtse azt?Fakultáción ezt is megbeszélhetnétek...., szerintem!
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
buherton
őstag
Konténer? Wazzeg azt sem tudják mit írnak. Konténment...
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Srodney
senior tag
fasza,már csak ez kellett!szörnyű tragédia a földrengés és következményei,de az árak növekedése is,reméljük azért annyira nem indul meg az árrobbanás,a ramok padlóáron vannak remélem nem ugranak meg hamar...
-
grc999
tag
válasz Angel1981 #12 üzenetére
Mondjuk elég nagy szarban lehetnek, ha meglépték ezt.
Szerk: egy egymondatos kommentben is képes vagyok elcseszni valamit
[ Szerkesztve ]
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
Angel1981
veterán
Így van.
Áramkimaradás esetén dízelgenerátorok lépnek működésbe, hogy keringessék a hűtőfolyadékot.
A generátorok el is indultak, megkezdődött a hűtés, azonban a tenger alatti rengés után 55 perccel az erőmű helyszínét is elérte a cunami. A beömlő tengervíz tönkretette a generátorok hűtővízellását, ezért leálltak, így az erőmű teljesen áram nélkül maradt... -
Apollyon
Korrektor
Idézet, egy tegnapi prohardveres, japán fényképezőgyárakról írt cikkből:
"Most a Prohardverhez témájában is kapcsolódó egyik aspektusából szeretnénk vizsgálni a katasztrófa következményeit, hangsúlyozva, hogy tesszük mindezt szakoldal mivoltunk miatt és nem azért, mert érzéketlenek volnánk a tragédia emberi oldalára..."
Mielőtt beszólsz, olvassál is! Hja és ez a cikk az általad olvasott (?) cikkben is linkelve van ;P
ON:
Ha felmennek az árak, akkor az annyiban lesz sztem gáz, hogy elején tuti nem lehet majd megvenni. Később viszont úgyis lemennek az árak, az elektronikai cuccok ára szerencsére gyorsan apad.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Távol essen tőlünk, hogy lealacsonyítsuk a mentés és a segítség jelentőségét. Szörnyű katasztrófa történt, és a legfontosabb az emberek biztonsága. Az életünk azonban megy tovább, és elemezni kell a helyzetet, hiszen kíváncsiak az emberek arra, hogy mi változik.
Mindezek mellett szívből sajnáljuk azokat az embertársainkat, akik a közelben élték/élik át ezt a szörnyű dolgot.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
betonfelhő
tag
Az eddig látottak alapján a nagykereskedők jó előre elkezdik felpörgetni a piacot, és nyomják fel az árakat, mert ez a rémes katasztrófa sajnos nagyszerű kifogás.
-
Angel1981
veterán
Csatlakozom a véleményedhez!
Nagyon sajnálom a japánokat, valószínűleg adakozni is fogok a megsegítésükre, de ettől még foglalkozni kell a katasztrófa minden hatásával, "pusztán" empátiából nem mehetünk el az ilyen hírek mellett.#2 aDM|RaL^: +1
#6 Blase19: bocs, de ezt hogy gondolod? MINDENKI dobjon el mindent, és menjen az erőműhöz, hogy hűtse? 50-200 ember dolgozik rajta, és azokért is aggódnak a sugárterhelés miatt. Ha többre lenne szükség, valószínűleg még többet küldenének, és bevetnék a tartalékos katonákat is. Egy flashchip gyártóüzem mit tehetne?
És bár a helyzet súlyos, azért még egyrészt bíznak a legjobb megoldásban, másrészt az élet még ott is megy tovább.[ Szerkesztve ]
-
Blase19
tag
Pont ma beszéltünk fakultáción az erőműveikről. Ugye nem volt áram, vagy kimaradozott így nem tudták hűteni az aktív zónákat (reaktor). Az nem lenne kivitelezhető hogy a gyártást esetleg leállítják és modjuk hűtik a reaktorokat? Mondjuk biztos megtették volna ha kivitelezhető lehetne. Csak kicsit fura hogy gyártják a lapkákat közbe meg leolvadnak a reaktoraik.
-
Zanik
addikt
Ezzel most mégis mi a gondod? Ez egy hardveroldal, így foglalkozik egy (amúgy tragikus) esemény hardverpiaci hatásaival. Vagy a gazdasági híroldal fórumába is beírsz, hogy miért foglalkoznak a japán részvényindex-szel? Vagy a sportoldalra, hogy miért azzal foglalkoznak, hogy jön-e az áprilisi jégkorong VB-re a japán válogatott? Nem értelek.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
aDM|RaL^
őstag
Ez a Prohardver, nem a Magyar Vöröskereszt honlapja, vagy egy általános hírportál.
Szerintem mindenki érti miért van ez a cikk itt, és azt is érti hogy ettől függetlenül mennyire súlyos és rossz egy ilyen katasztrófa. Szerintem érdekes lehet ilyen megközelítésből is vizsgálni a hatásait.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Muszáj ezt? Talán most nem ez a legfontosabb dolog, hogy úú, drágább lesz a ram.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest