Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
Nembaj gyerekek jövőhéten nyitáskor az utolsó fizeti a sört
Mondjuk én vártam, hogy legalább egy e-mailt rámdobnak ha már elkérték, de nem baj kicserélik elöbb utóbb. Márciusig jó még az RC1 is
-
Press Lennox
tag
válasz
PhoenixK #199 üzenetére
Tíz óra után tíz perccel telefonáltam, akkor még nem tudott a cseréről senki, amikor munka után odamentem, már nem volt egy sem. Mondjuk ez nem nagy kunszt, mert állítólag összesen tíz (!) darabot kaptak. A listáról viszont senki sem tudott, tényleg. Na, most én vagyok a bizakodó, mert végül is, előbb-utóbb kicserélik.
-
Sajnos nekünk sem jutott... Ez azért minősíti őket és a szervezést, mivel ígéretük szerint félretették. Erről ma azonban senki nem hallott! A másik probléma az volt, hogy sokan nem is iratkoztak fel, de mentek cserélni (olvastam pár esetet, senki nem törődött azzal, hogy fel van-e iraatkozva az illető vagy sem).
-
danilla
őstag
válasz
Press Lennox #196 üzenetére
Délelőtt vitte vissza kereszfaterom kicserélni, és azt mondta, nagyon sokan mentek vissza cserélni, szal nem csoda, hogy elfogyott.
-
Xaels
félisten
válasz
Press Lennox #196 üzenetére
Szintén zenész
Pedig első önálló motoros napomon sikerült 3szor eltévednem mire eljutottam odáig XD
-
thomikaf1
tag
Most kaptam az sms-t, hogy minden rendben volt a cserével! tehát díjmentesen kicserélték a 32 bitest 64-esre!
hál istennek!
-
Dany007
veterán
Ja, hát ezért is tökmind1 a felháborodás
Meg lesz ez oldva.
Ami engem jobban bosszant, hogy az olvasottak alapján a 'szak'eladók nemigazán értettek a témához. Persze, hogy ugyan olyan jó a 32bits verzió, mint a 64-es csak az nem kezeli el a 4gb memóriát stb
Elég vicces. Én biztos ideggörcsöt kaptam volna, ha nekem ezt mondják, miközben 64bitest akarok venni
-
engusz
veterán
válasz
Press Lennox #187 üzenetére
Igazad van, lezártuk. Felejtsd el.
-
danilla
őstag
De ha a szervezők azt ígérik, neked hogy keddre megérkezik a 64bit-es verzió, és ha akkor beviszed a bontatlan 32bit-es, szó nélkül cserélik arra, így is felesleges volt odamenni?
Én legfőképpen azt nem értem most min is vitáznak
Valamilyen szinte tényleg félrevezették a vásárlókat, mert eredetileg úgy volt, hogy lesz 32/64bit-es változat is, de nem érkezett meg időben a 64bits szállítmány. Viszont megígérték hogy kicserélik, ha nem tudják kicserélni, akkor visszaadják a pénzt, csak kedden be kell menni (blokkal, bontatlan win7-el). -
Dany007
veterán
válasz
Press Lennox #189 üzenetére
Na ezt mondjuk én se teljesen értem.
Mert ha én elmegyek a boltba, és csokis fánkot akarok venni, akkor megnézem milyen fánkok vannak.
Ha látom, hogy csak lekváros van, akkor nem veszek, mert nekem csokis kell. Márpedig én csokisért mentem oda, tehát megnézem, hogy milyen is az a fánk, amit árulnak.
Értem én, hogy így voltaképp fölöslegesen mentél oda, de ha nem volt olyan, ami neked kellett akkor nem kell megvenni. Meg szerintem manapság még nem alapértelmezett dolog (sajnos) a 64bit. -
moonman
titán
válasz
Press Lennox #187 üzenetére
"Kiadtam 16 ezer forintot egy termékre, ami nekem nem igazán hasznos. Én ezt kidobott pénznek hívnám."
én meg lúzerségnek.
-
Press Lennox
tag
Ha én sem tartanék tiszteletben dolgokat akkor azt mondanám, hogy Te tényleg g*ciskedsz most.
A témát lezártuk, de Te még belőttél egyet. Gratulálok.
Miért is tettem pénzbeli előnyre szert? Kiadtam 16 ezer forintot egy termékre, ami nekem nem igazán hasznos. Én ezt kidobott pénznek hívnám. Az lenne a valós pénzbeli előny, ha felkínálnám eladásra mondjuk Neked, vagy bárki másnak cca 30 ezerért (vagy akár egy forinttal többért, mint vettem), és Te vagy valaki meg is venné ennyiért. Bárki odamehetett a Mammutba, nyílt akció volt, így ez sem számít olyan előnynek, ami miatt nekem hallgatnom és szégyellnem kéne magam. Az, hogy a Microsoft pedig mennyiért ad egy terméket és annak mennyi a valódi piaci érteke, szintén más kérdés, ami most egyébként tényleg nem releváns.
Ha tetszik, ha nem, ebben az országban vannak törvények (a sok sebből vérző morál felett, ami alapján értékítéletet hirdetsz), igaz, túl sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy felülírhatók. Ha pl. észrevettem volna és nem veszem meg, akkor odacaplattam feleslegesen, de nem magyarázom Neked, csak remélem, hogy egyszer ilyen szerencsétlenül jársz. És akkor majd te is körbenézel, hogy mik is a jogaid.
Ha pedig be tulajdonképpen akarsz szólni, miért vagy annyira gyáva, hogy moonmant idézd? "Szarrágás?" Ha már mindenképpen viszketett a tenyered és begépelgetted a mondandódat, miért nem vagy annyira tökös, hogy önálló jelzőkkel állj elő? Persze sokkal könnyebb más mögé bújva megmondani a frankót, érthető.
"Sütike, ásványvíz és és a pár fokkal jobb klíma..." - gondolkozz el már hol vagy és kivel beszélsz. Ezt a stílust kategorikusan visszautasítom.
Egyben egyetértünk: kettőnk közt nagy a szakadék. -
engusz
veterán
válasz
Press Lennox #184 üzenetére
Félre kellene tenned mindenféle valós és valótlan igényt azzal a termékkel kapcsolatban, amit aznap éjjel megvettél. És végre látnod kellene azt, hogy sokkakal szemben már így is előnyre (pénzbeli előnyre) tettél szert. Ezen a ponton, ha túlmész, már tényleg csak a kukacoskodás marad. Ha nem tartanék tiszteletben dolgokat, akkor azt is mondhatnám, hogy megy a g*ciskedés. Korábban, mikor azt írtam, hogy sajnos sokan viselkednek így, tanusítanak ilyen elszomorító magatartást, akkor nagyjából arra gondoltam, amit moonman szó szerint leírt: szarrágás.
Sütike, ásványvíz és pár fokkal jobb klíma nem kellett volna? Komolyan nem tudom megérteni, hogy miért nem elég az, amit kaptál. És ha még vissza is veszik, mert - ahogy fogalmaztál - hülye voltál, mikor nem nézted meg a verziót, akkor egy szavad sem lehet.
Azonban jogod van úgy tekinteni erre az esetre, ahogy jól esik. Különbözünk, ettől (is) vagyunk emberek. Csak néha nagyon nagy a szakadék...
-
moonman
titán
válasz
Press Lennox #184 üzenetére
azkénemég.
-
moonman
titán
válasz
Press Lennox #181 üzenetére
"az akciót nem úgy hirdették meg. hogy "csak 32-bites"
sőt, a helyiség páratartalmát és a pénztáros által használt parfüm vegyi összetételét sem adták meg előre. ez ha nagyon kukacos akarnék lenni, max nem teljeskörű tájékoztatás, de semmiképp nem megtévesztés. megtévesztés akkor lett volna, ha egy állításukkal szemben pont az ellenkezője lenne igaz.
ott volt a kezedben a csomag, a cikkből is kiderül, hogy sokan - akik kíváncsiak voltak rá - rögtön kiszúrták, hogy 32 bites. megvetted, kifizetted, eljöttél a pénztártól, IJ. 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól, ha visszaviszed.
-
Press Lennox
tag
A törvény úgy jön ide, hogy az akciót nem úgy hirdették meg. hogy "csak 32-bites". Ha tudatos vásárló vagy, élhetsz a jogaiddal.
Hogy miért vettem meg? Röviden: hülye voltam
Hosszabban: fáradt voltam, akkor kb. 48 órája nem aludtam, és örültem, hogy jutott egy. Aztán másnap friss fejjel láttam, hogy csak 32-bit. De az ilyen esetekre van a 3 napos csere... -
A te hozzáállásod akkor lenne helytálló, ha pl ingyen lett volna, esetleg névleges összegért: pl 10-20-100Ft. Viszont fizetett érte, tehát a te érvelésen nem 100%-os.
Viszont ő ott volt, ő vette meg magának, tehát láthatta, hogy 32bites!Szerintem álljunk le keddig, akkor meglátjuk, mi lesz. Utána lehet örömködni vagy esetleg káromkodni. Én az előbbiben reménykedem!
-
bobsys
veterán
válasz
Press Lennox #175 üzenetére
milyen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény ? ez hogy jon ide?
tudtad hogy 32bites a cucc, minek vetted meg -
moonman
titán
válasz
Press Lennox #177 üzenetére
még mindig úgy kezeled, mintha teljes áron kaptad volna. könyveld el úgy, hogy ezért volt olcsóbb és kész. van, akinek semmi sem elég jó.
-
Press Lennox
tag
Mielőtt nekem ugranál és elkezdenél személyeskedni (hadd ne mondjam, nekem erre mi ugrik be), elolvashattad volna, amit korábban írtam: a Saturn állította telefonon, hogy nem cserél, a Microsoft pedig simán lerázott. Ha kapok majd "pirosat" éneklek egy zsoltárt és majd beírom ide is, hogy milyen boldog és elégedett vagyok.
-
Xaels
félisten
Nem biztos, hogy reklamált csak mondta, hogy felhívta a Saturnt és nem tudtak mit mondani. Például én is megkérdeztem ott az egyik fejestől, hogy van-e 64bit-es és ők mondták, hogy jelenleg nincs de pár nap múlva ha viszem a blokkot és sértetlenül viszem vissza ezt akkor kicserélik ráfizetés nélkül. Én aznap 6ra mentem dolgozni, aludtam 2,5órát összesen mert a város másik végén lakom. Nekem csak a 64bites jó és ha nem ajánlották volna fel a cserét nem hoztam volna el. Persze örülök, hogy ilyen jó árban volt és ha lenne elég pénzem megtartanám, a laptopra jó lenne és vennék az asztalira 64biteset de ha nem cserélik ki mégsem pedig megígérték és felvették az adataimat is, semmi gond túladok rajta itt aprón és veszek olyat ami nekem kell, csak az időmet fogom sajnálni meg azt, hogy másnap 8,5órát szenvedtem a forgalomban mert nem tudtam magam kialudni.
-
Press Lennox
tag
válasz
PhoenixK #171 üzenetére
Pontosan az a gond, hogy nem volt szó. Én sem állítok mást. Nem akarom megkapni tőletek az okoskodó jelzőt, de konkrétan erre találták ki a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt (2§).
Mivel én nem voltam olyan talpraesett mint többetek, fáradt voltam, nem iratkoztam fel semmilyen nőnél cserére, továbbá a Saturn azt mondta másnap (mármint aznap, csak kis alvás után) telefonon, hogy nem cserél, esetleg visszaadja a pénzt, per pillanat nem tudok korrekt megoldásról beszélni részemről. Remélem, hogy egy "tudatlan emberrel" beszéltem és kedden valóban kicserélik Neked, Nektek, sőt, Nekem is. És akkor majd nem sírok.
Hálás lennék, ha esetleg valaki reggel megy cserélni, beírná, hogy mindent rendben ment..., stb.
Nem is mellesleg: 16k-ért egy számomra használhatatlan OS igencsak drága (persze, én vagyok a hülye, hogy nem vettem észre), arról nem is beszélve, hogy elég sokat kell dolgozni ennyi pénzért. Legalábbis a többségnek. -
moonman
titán
válasz
Press Lennox #172 üzenetére
nekem az ugrik be, hogy szarrágás. féláron kapsz valamit és még amiatt reklamálsz, hogy nem piros, hanem kék. ráadásul kaphatsz pirosat is, csak ülnöd kell a seggeden pár napot. pff...
-
engusz
veterán
válasz
Press Lennox #172 üzenetére
Pont erről beszélek: azt kellene értékelni, amit adtak. A legtöbben egyáltalán nem pozitívan élitek meg ezt a kezdeményezést, pedig - ha azt nézzük, hogy hazánkban még nem történt ehhez hasonló sem a Microsoft jóvoltából - igencsak értékelendő.
-
Press Lennox
tag
Nem bántottál meg. Örültem az akciónak, ám még jobban örülnék, ha olyat vettem volna, amire érdemes cserélnem az XP-met (mondjuk kezel 3,5 gigánál több ramot). Azt nem tudom, hogy ezzel mennyire vagyok tipikus és rossz, nekem ezekre a jelzőkre egészen más ugrik be. Különösen manapság.
-
válasz
Press Lennox #169 üzenetére
Arról nem volt szó, hogy 32 v 64 bites verzió. Bár ők sem ezzel számoltak, de korrekt módon megoldották a 64bites dolgot is: csere. Én nem látom a megtévesztést benne.
Mellesleg igazat adok engusznak: tipikusan rossz hozzáállás. Sírni-ríni minden tücsökp...nyi dolog miatt, ahelyett, hogy örülnél, hogy 16k-ért kaptál egy friss OS-t. -
engusz
veterán
válasz
Press Lennox #169 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de ez tipikus és rossz viselkedés/magatartás a mai világban. Annak kellene örülni, hogy volt ez az akció, ahol jó áron osztogattak egy bizonyos terméket.
-
Press Lennox
tag
Nagyon egyszerű: mivel azt hirdették meg, hogy "veszettül jó áron" hozzájuthatsz a Windows 7 Home Premium változatához. Azt sehol sem részletezték, hogy csak a 32 biteshez, ez egyébként pont megfelel a fogyasztó megtévesztése fogalmának.
Ha tudom, hogy csak 32 bites lesz, nem veszem a fáradságot, hogy éjjel odacaplassak a budai fukarba. -
Lassan haladni kell a korral. Egynek ott van a memória-használat. Azt is megemlíteném, hogy ha egyszer tudja a vasak többsége, akkor használjuk ki! Most már terjednek a 64bites alkalmazások is, tehát ha lehet, akkor miért ne???
Egyébként beugrott a régi 16-32bit váltás. Ott is voltak érdekes mókák, érvek na meg ellenérvek...
-
engusz
veterán
Miért remeg mindenki ennyire a 64 bites verzióért? Már nem lenne elég a 32 bites?
-
Press Lennox
tag
válasz
PhoenixK #161 üzenetére
Három munkanap, akkor az tényleg kedd, megéri várni addig. A "szervező nő" szerintem a pr cégtől lesz, aki szervezte ezt a remek eseményt. Remélem igazatok van, mert ha képben van a Saturn, ha nincs, csak ők tudják cserélni a dolgot.
Annyi biztos, hogy nagyon macerás ügyről van szó. -
Xaels
félisten
Én is reménykedem, hogy beváltják 64bitesre, különben nem hoztam volna el ha nem mondják annyira meggyőzően és nem veszik fel külön az adatainkat. Amúgy elöttem volt aki a magyar helyett angol 64bitest szeretne és azt mondta neki a nő, hogy az is mehet úgy. Tőlem meg már azt is kérdezte, hogy angol v. magyar legyen. Csak nem foglalkozott volna ezzel, ha úgy sem lehet beváltani. Kinek kell több tíz / száz elégedetlen vásárló? Szerintem senkinek sem.
-
marcee
addikt
Retkes életbe! Tegnap délután nyugtáztam, hogy csak angol verzió lesz, ami nekem nem kell és többet nem néztem a totyikba mostanáig. Fél egykor jöttem arra éppen, ha tudom, hogy van magyar beugrottam volna. Mondjuk 64 bites kellene és ehhez a cserélgetéshez nem sok kedvem lenne, az igaz.
-
válasz
Press Lennox #159 üzenetére
Az a három nap 3 munkanap.
Egy nő mászkált ott fel-alá (ő szervezte a dolgokat - ahogy én láttam), nála lehetett feliratkozni. Elmondása alapján keddtől lehet majd cserélni, de az érkező készletből először azoknak tesznek félre, akik a listán vannak (szerintem nem lesz akkora a kereslet, és nem csak annyit szállítanak, hogy ne jusson).
A Saturn-osok meg egyszerűen nincsenek képben. A "buli" előtti nap még elhajtották az embereket, hogy nem lesz ott semmi. Aznap délelőtt biztosítottak, hogy 64 bites is lesz, és magyar. Előtte olvastam, hogy valaki érdeklődött telefonon, neki mondták, hogy angol lesz. No comment! -
-kdM-
senior tag
válasz
Press Lennox #159 üzenetére
szerintem 3 munkanap, egyebkent vasarnap is nyitva vannak
-
Press Lennox
tag
válasz
PhoenixK #156 üzenetére
Okés, én is reménykedem! Nekem sem a pánikkeltés a célom, csak hát én ma beszéltem velük és - finoman szólva - nem voltak készségesek.
Mindenesetre én nem iratkoztam fel ott helyben, mert csak később vettem észre, hogy 32-bites.
Ha szabad kérdeznem, ti kinél iratkoztatok fel? Saturnos vagy Microsoftos embernél?
És egyébként még azért meleg a pite, mert pénzt csak a vásárlóstól számított három napon belül adnak vissza, az meg vasárnap. -
Ne fessük az ördögöt a falra...
Ez az egész kezd erre hasonlítani:
A gonosz kismalac kölcsön akarja kérni a nyuszi fűnyíró gépét. Ahogy közeledik a házához, töprengeni kezd. "És mi lesz, ha a nyuszi letagadja, hogy van fűnyírója?" Tovább variál: "Vagy azt mondja, hogy van neki, de éppen elromlott. Vagy hogy már kölcsön adta a rókának." Végül: "De az is lehet, hogy nem adja ide, mert legutóbb eltörtem a biciklijét." Végre odaér, becsenget, és amikor a nyuszi kinyitja az ajtót, a gonosz kismalac ráförmed: "Baszd meg a fűnyíródat, nyuszi"! -
válasz
Press Lennox #153 üzenetére
Én azért reménykedem. Amit tegnap mondtak: Ma szállítják nekik, aztán bevételezés, majd kedden tudják cserélni. Addig várok, bizakodó vagyok!
Egyébként feliratkoztatok ott helyben a cseréért?
-
Press Lennox
tag
És időközben beszéltem a Microsofttal is. A 64-bites verzió csak 31-e után lesz elérhető, így a három napos cserén belül esélytelen a Saturnban. Az MS ügyfélszolgálatos egyébként úgy tájékoztatott, hogy lehet majd hozzá 64-bitesre kiegészítő lemezt venni cirka 25 euróért, természetesen 31-e után. Egyébként "meg nem ők vették meg a 32 bites verziót" - nem túl finom elküldése az any@amba.
Tényleg, miért is akarok ezek után legális szoftvert??? -
danilla
őstag
válasz
Press Lennox #153 üzenetére
Hát ez egyáltalán nem biztató
-
hejesírásó
senior tag
válasz
fordfairlane #150 üzenetére
végre egy őszinte válasz
csak egy, csak egy ember volt a gáton aki észrevette a szarkazmust a hsz-emben
-
danilla
őstag
válasz
hejesírásó #144 üzenetére
Hülyeségen görcsölsz, természetes, hogy egy ilyen "nagyszabású" akciót a fővárosban rendeznek meg.
Budapest központi helyen van, így "könnyebben" megközelíthető, mint az olyan városok, amik az ország egyik, másik végében vannak.
Nah meg ha valaki nagyon akar valamit azt eléri, én nagyon akartam. Lementemérte BP-re.
-
fordfairlane
veterán
válasz
hejesírásó #142 üzenetére
Igen, csak a Budapesti ember számít embernek, ezt a Microsoft is tudja és hiszi, ezen oknál fogva rendezték Budapesten ezt az akciót. Na, ez is letudva, ismét megválaszoltunk egy kérdést.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Basszus, csak a budai ember az ember? Miért csak a Mamutban volt megrendezve, ami tőlem 45 perc BKV-val és miért nem volt az Europark-ban található Saturnban, ami max. 10 percre van. Biztos azért mert azok a köcsög budaiak magasabb átlagkeresettel rendelkeznek.
Fokozzuk még a demagógiát vagy magadtól is rájössz, hogy mennyire értelmetlen, amit mondasz. Nem AZ_ÖSSZES budapesti Saturnban volt ilyen akció és a vidékiek meg maradjanak csöndben, hanem az MS kiválasztott egy áruházat, ami pont egy budai Saturn és ott volt egy korlátozott PR/vásárlásösztönzési esemény, ami egyértelműen sajtóviszhangot akart kiváltani. Ők magasról tesznek rá, hogy ki veszi meg az a kevés darab Win7-et, őket a maximális hatás érdekli, ezért szervezték oda. Tedd a szívedre a kezed, te nem ezt tetted volna? (vagy nem lehet, hogy nem hiába nem marketing/kommunikáció területén dolgozol?)
Az MS nem a Máltai szeretetszolgálat, anyagi motivációi vannak és nem karitatív jellegűek. IJ (így jártunk)
Egyébként én meg akkor sírjak, hogy a legtöbb zenei fesztivál nem Budapesten van, sőt sokszor még csak közel sem, hogy a legutóbbi Tiesto koncertek nem pesten voltak, vagy, hogy nem tudok átugrani Bécsbe, mint a Soproniak vagy nincs olcsó ukrán vodka meg gázolaj, mint Nyíregyházán, esetleg finom szlovák sör, mint Esztergomban? Ez van, minden helynek van előnye meg hátránya.
-
Oscar
tag
Basszus, én csak most vettem észre, hogy 32-bites
Kit kell keresni a csere miatt? A Microsoftot vagy a Fukart? -
BiP
nagyúr
válasz
Hát nekem rohadtul nem az jutott eszembe, hogy azért van BP-en, mert ott nagyobb az átlagkereset.
A MS Mo bp-en van, nekik közelebb van(ez pénzt és időt jelent), nem kell a cuccot meg a személyzetet utaztatni, ergo olcsóbb, várhatóan több ember megy el rá, nagyobb sajtóvisszhangot kap (több újság el tud menni) stb. Nyilvánvaló, hogy nekik ez érte meg jobban, mert alacsonyabb marketingköltséggel nagyobb eredményt érhetnek el.
És nem azért, hogy kibasszanak a vidékiekkel. De már én is offolok, úgyhogy abbahagyom.
Én is vidéki vagyok, de bp-en lakom egy ideje, szóval nagy a pofám -
válasz
Hisztizel. Mi Szfvárról felmentünk, mert megérte. Ha Szegeden, Baján, Miskolcon lett volna, akkor max beleolvasok a topicba, ennyi. Örüljünk, hogy volt valami.
Tipikusan az a szituáció, amikor a kisujj után rántják a kart! -
BiP
nagyúr
válasz
Én tényleg nem értem, hogy ebben a topikban miért okozott ekkora felhördülés ez a BP-vidék dolog. Csomó rendezvény van bp-en, mégsem az az első, hogy vízfej bp, meg minden csak ott van, meg hasonlók. Egy bp-i székhelyű magyar képviselettől tök nem fura, hogy a rendezvényét egy bp-i áruházban szervezi meg.
Majd itt is teleoffoljuk a topikot, hogy miért csak Szegeden.
Persze tényleg jó lenne, ha máshol is szervezett volna/szervezne ilyen akciót, de az cseszte fel az agyam, hogy ez már a ~10. hsz, ami erről szól.(+1 az enyém) -
hejesírásó
senior tag
csak a Bp-i ember az ember?
ilyen miért nincs más városokban? vagy a vidékiek nagyobb arányban használnak non-legal windózt és emiatt nem célközönség? nem értem.
-
BiP
nagyúr
Grat az új w7 tulajoknak.
-
Sifre
senior tag
Hopp... Akkor én voltam rosszul informált, már ami a 32-64 bit cserét illeti.
-
Nekünk is sikerült venni, tényleg csak 32 bites volt. Viszont felvették a nevünket,illetve hogy hány darab kell, és félre lesz rakva a 64 bitesből, ki lehet cserélni a bontatlan 32-est...
Nem sokat vittek be, de volt még kint - állításuk szerint. Mi simán vettünk két darabot, senki sem reklamált, hgy csak egyet lehet!@fordfairlane: Akkor szintén zenész...
-
danilla
őstag
Nah én is voltam, egy Windows 7 HP boldog tulajdonosa lettem
Megérte ennyiért elmenni érte Pestre ( Győrből ), még ha ma délelőtt ZH-t is írok
-
Sifre
senior tag
Kb. 1 órára értem haza, elég sz.rul volt megszervezve, de még mindig jobb volt mint amire számítottam.
Nekem pont kapóra jött ez az akció, mert umpc-re rakom fel, az meg úgyis csak 32 bites és nem lehet benne alaplapot cserélni.
Az ügyfélszolgálatnál állt sorban egy csávó, aki azt mondta hogy holnap visszajön és kicserélteti 64 bitesre, hát sok sikert neki.
-
lowrider
csendes tag
Sziasztok!
Én ott voltam és sikerült vásárolni. Valóban kicsit anarchikus volt, de aki vállalta a kb. utolsó 20 percre korlátozódó tömörödést, az gond nélkül jutott hozzá. Valóban nem volt sok, de a szervezők úgy nyilatkoztak, hogy lesz még belőle... igaz ezt nem vártam meg. Amit elsőre kiraktak, az valóban nem volt több kb. 60 darabnál.
És valóban 32 bites... Ez egy kicsit azért tényleg bosszantó, de tapasztalatok alapján a 64 bites is elfogadja a 32 bites licenckulcsot (más kérdés hogy "hivatalosan" ettől még ugyanúgy nem frankó, mintha egy torrentes kínai kalóz verziót használnék...)
Összefoglalva azt gondolom, hogy egy ilyen eseményt sokkal jobban kellene megszervezni és akkor nagyobb lenne az "ügyfelek elégedettsége" is!
-
Gergő_
őstag
friss infó
a Mammutban összesen kb. 150db 32bites! win7 talált gazdára mondhatni gyönyörű
Microsoft I'm lovin' it -
Oliverda
félisten
Én azt hiszem hogy majd az USA-ból fogok hozatni egyet. Prof: $199.99, Ulti: $219.99
A jelenlegi 180 forintos dollárral számolva ez már elég barátságos még egy +20-25 dolláros szállítási költséggel együtt is.
Ápropó azt nem tudjátok véletlenül hogy melyik magyar webshopból lenne érdemes rendelni egy Home Prof 32bites OEM magyart?
-
Hugo85
aktív tag
Kizártnak tartom, hogy vehetsz egynél többet, mert ha lehetne, akkor az első manus, akinek van üzleti érzéke és pénze elvinné az összeset, aztán ezekkel lenne tele az apró...
Amúgy én betiltanám ezt az OEM dolgot a mai hw-csere ciklusok miatt. Ki az aki nem cserél alaplapot min fél, max 4 évente? Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb user tisztában sincs a szabályozással. Amúgy meg a retail-t kellene OEM árban adni szvsz...
-
AtHoS
nagyúr
Itt még azért elég jó áron be lehet szerezni a különböző Reatil, tehát nem OEM verziókat.
Az árhoz még hozzájön durván 15 angol fontnyi postaköltség.
HP Retail 67 angol font + 15 = 82 * ~291 = ~ 24k jó magyar forint
Prof Retail 160 angol font + 15 = 175 * ~291 = ~ 51k jó magyar forint
Ultimate Retail 175 angol font + 15 = 190 * ~291 = ~ 55.3k jó magyar forintCsak szerintem holnap már nem lesz ennyiért itt sem. Amazon-on már múlt hétvége óta megszűnt a nagy akció és már 115 fontért vesztegetik a HP verziót is
bár még így is akciósan kínálják (150fontról)
-
WonderCSabo
félisten
https://wiki.itk.ppke.hu/twiki/bin/view/PPKE/MSDNAA-Seg%C3%ADts%C3%A9g
* K: Használhatom-e a hallgatói jogviszonyom megszűnése után is a szoftvereket?
* V: Az intézmény elhagyása után a már feltelepített szoftvereket nem kell eltávolítani a géprõl, azok továbbra is használhatóak a licencben meghatározott esetekben, azonban újratelepíteni már nem szabad.
A licencben meghatározott eset pedig az oktatás/tanulás/kutatás... Csak erre meg az egyetem alatt sem használja senki.
-
Wyll
őstag
Ha van rá igény, elmegyek, veszek párat az összes pénzemből, és mondjuk 17ért viheti akinek kell
(sztem kb 5-re lenne zsém. ha valakinek tényleg kéne, kizárólag PÜ-ben írjon!)
(remélem ezzel nem sértek alapszabályt, meg ilyesmi) -
Timyyy
őstag
-
Wyll
őstag
válasz
WonderCSabo #116 üzenetére
http://msdnaa.bme.hu/hu/msdnaa_program.htm :
"Ezenfelül az oktatók és azok a hallgatók, akik az adott félévben legalább egy kreditnyi tárgyat hallgatnak a Villamosmérnöki és Informatikai Karon, otthoni számítógépükre is telepíthetik a szoftvereket, így kényelmes saját környezetben is dolgozhatnak."Használhatod, csak elvileg illegális lesz. Persze ez senkit nem fog zavarni, senki nem fogja ellenőrizni, hogy hallgató/oktató vagy-e még.
-
BiP
nagyúr
válasz
WonderCSabo #116 üzenetére
Na, ez nagy királyság.
-
válasz
antikomcsi #119 üzenetére
Hát úgy ismersz minket, mint akik képesek ilyen galádságokra???
-
fordfairlane
veterán
válasz
antikomcsi #119 üzenetére
Házilag rá lehet ügyeskedni a MUI pakkot, de a másik nyelvű telepítő használata ugyanazzal a kulccsal sem tűnik bonyolultabbnak, ha már úgy is mindegy, hogy a licensz tkp. mire jogosít fel.
-
Vargnatt
tag
válasz
Csakénvagyok #115 üzenetére
Én is pont arra gondoltam, hogy lesz ott egy csomó frusztrált ember hajnal 1-kor, akik így, vagy úgy, de lemaradtak az akciósról, pedig ők is ott tolongtak egy óráig a heringek közt. Na, nekik kéne a kijáratnál Ubuntu/Kubuntu eredeti CD-ket osztogatni (természetesen ingyen), szerintem lenne egy pár emberke, aki kipróbálná.
Amúgy az akció meg szerintem pont olyan anarchikus tömeget fog eredményezni, mint a különböző műszaki áruházak nyitóakciói. Még ha a 16 rongy nem is éppen dömpingár, mint mondjuk a kétezres porszívó, de biztos így is lesz pár száz okosjózsi, akik egymás szájába lépve fognak tolongani azért a cca. 2 gigányi egyesért és nulláért egy papírdobozban.
-
WonderCSabo
félisten
De, használhatod életed végéig. Legalábbis az MSDNAAsat. A Campusosat nem. (MSDNAA az informatikusoké, Campus mindenkié)
primortel: [link]
gerii: [link] Campuson is lesz valszeg, de csak később.
ollie: Simán. Windows 7 elég népszerű, pláne féláron. Persze azért nem lesz olyan, mint a Win95 megjelenésekor Amerikában.
-
Csakénvagyok
őstag
Ha nincs pénzed itt van ez
-
primortel
csendes tag
válasz
antikomcsi #112 üzenetére
Igen, az Ultimate változatnál lehet is telepíteni, de tudtommal az alatt (értsd: Home Premium, Professional) amit veszel, azt kapod...
Nem arról van szó, hogy értem-e a magyart, de attól még, hogy beszélek németül vagy franciául nem fogok olyan oprendszert venni. Olyat veszek amilyenre szükségem van és az az angol. -
válasz
antikomcsi #112 üzenetére
De csak az Ultimate esetében - tudtommal...
@primortel vagy éppen amit megszoktál...Én ezért is használok magyar win-t: a céges angol, jó ideig itthon is angol volt, aztán amikor valakinek segítség kellett, alig találtam meg dolgokat magyar win alatt!
-
Gergő_
őstag
ez a nyereményjáték is elég homályos
az hogy mi a 7 nyeremény nem tudni pontosan. Az e-sorsjegyen notebook(a hírben pedig hp mini netbook) szerepel, de pontos típust nem írnak(ez most akkor úgy megy a nyertest bevezetik a fukarba és rámutat egy gépre és viheti?)
és a további 6 nyeremény?
a hírben úgy írják hogy a hepeningen osztogatják a sorsjegyet míg a honlapon emailben lehet igényelni névre szólóanapró hiba a cikkben
vezér tere, Nyugati tér, Mammut Bevásárlóközpont) -
primortel
csendes tag
Felhívtam a Saturn-t, szoftver osztály, azt mondták csak magyar nyelvű van... kár, pedig angolul még meg is vettem volna ennyiért.
-
atesss
addikt
az végtelenül buta
Én ilyenről beszéltem...
Amúgy hivatalosan honnan szerezné meg a magyar telepítőt ehhez ?Egyébként tényleg igaz, hogy elég nagy reklámot csinál a Win7-nek az MS.
Pár napja még anyám is megkérdezte, hogy mi az a Windows 7.
Elmondtam neki, hogy elvileg egy új, szebb, szinesebb, szagosabb, stb.operációs rendszer, és majd én is kipróbálom a gépen nemsokára (ismerősnél már raktuk fel, és jónak tűnt; a Dell drivereinek Win7-re való felkészítése már kevésbe, bár ez már ~1,5 hónapja volt).
De megvenni eszembe se jutna (anyámnak se amúgy szerencsére...), meg nekem amúgyis jár MSDNAA-ban.BiP
De tolongani? SOHA.
Hát márpedig elég valószinű hogy az lesz belőle. -
BiP
nagyúr
Nekem win3.1 óta csak angol rendszereim voltak, win7-ből is angolt használok. Ha nem lenne MSDNAA licenszem, bizisten elmennék venni egy 64bitest. No nem a birtoklási vágy miatt, hanem az ára miatt. Ha meg sokan vannak, nem állok be a sorba. Ennyi.
Ettől én most bedőltem volna? Nem, mert ha sorra kerülnék, akkor lenne tök olcsón egy win7-em. Egy próbát megér. De tolongani? SOHA.
(más kérdés, hogy én sem látok rá sok esélyt, mert az az 1 órás időintervallum nem sok vásárlónak lesz elég.)ilyen alapon azok is hülyék, akik elmennek moziba premier előtti vetítésre feliratos filmet nézni. Az is éjfélkor van, az is angolul, az is első nap.
-
atesss
addikt
válasz
Kalandor #101 üzenetére
De-de ok hogy vannak ilyenek is, de azért a "nemhülyébe" járó közönség "szinvonala" alapján magyarul akarja majd megvenni az éjfélre elmenők többsége szerintem.
Meg ez igaz lehet annak a szinvonalára is álltalában akik az ilyen bulvárakcióknak bedőlnek...
(Azt akarom ezzel mondani, hogy szerintem nem az angolul jobban tudó (talán lehet értelmiséginek is mondani) réteg... Vagy legalábbis bízok ebben...)Meg szerintem itthon a magyar Win-nek sokkal nagyobb a volumene.
Az mondjuk egy más kérdés, hogy akik angolt használ, az könnyen lehet, hogy sokkal nagyobb arányban veszik meg eredetibe a szoftvert.
+ saját maga rakja össze a gépét, így géphez adott OEM-et se annyira vesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OTP Bank topic
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Commodore 64
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA