- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
"Szerintem ennek sokkal jobban örültünk volna, akkor, amikor még nem indultak meg a memória árak az egekbe.
Nem az a lényeg, hogy kinek a hibája azon ne is rágódjunk, a lényeg az, hogy megint a vevők jártak rosszul."Arról sem az AMD és sem az Intel nem tehet, hogy a memória gyártók kartelleznek. Talán a fejlődés álljon meg és egyik fejlesztő se dobjon ki olyan új APU-kat és IGP-s procikat, amik DDR4 memóriát igényelnek?
Kicsit furcsának találom, hogy hatalmas a kereslet a memóriákra és mégsem jelenik meg a piacon egy új gyártó, aki segítene csökkenteni a memóriaéhséget (szerintem a samsung és a hynix megérdemelné a büntit).------------------------------------------------------------------
(#39) hokuszpk
Hatalmas +1. Úgy van ahogyan írod!
Most építem a miniITX masinámat, de úgy tűnik maradok DDR3 alapon, tehát valóban köré épül a cucc.
Nem tudom magam rászánni, hogy ~50 ropi körül vegyek egy értelmes DDR4 kitet. Pedig AM4 alapokra akartam építkezni, de hamar elment a kedvem tőle a RAM árak miatt. Úgy döntöttem azt a pénzmagot beletolom egy i7 prociba és s1150 kifutó lap lesz a ramhoz, a memória gyártók pedig tehetnek egy szívességet. Gondolom ez senkit nem hat meg, de úgy érzem más is gondolkodik hasonlóan mostanság.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest