Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA® driverek topikja
- E-book olvasók
- Androidos fejegységek
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daveyjones
csendes tag
A homeopátiás szerek és mágoldások ellen, már réges rég óta hangos tiltakozással reagál az egész orvos tudomány. Több per is volt, amikor nem csak az orvosok, de maguk a betegek bíróságra mentek, mert nem azt kapták amit igértek. Azért tud fennmaradni mégis, mert egyszerűen nem lehet elvenni, az alternatív megoldást az emberektől. Nagy tiltakozás lenne belőle, abba meg egy politikus sem menne bele.
Na most kérdezném hol van a nagy tv teszt oldalak felhívása az átverésre? Av forum vagy más oldalak, esetleg?
( Sőt ők maguk is javasolják a minőségi kábelek vásárlását)
A tv gyártók is miért nem figyelmeztetnek? Ők nem is csinálnak drága kábelt(pl Sony, Samsung,Panasonic) nincs benne érdekük.
Na és hol vannak a cikkek, ami bizonyítja az állitásodat? És most tényleg az emberek gyógyulásba vetett hitét, és a halál elkerüléséhez elkőltött milliárdokat hozó iparágat hasonlítod, xaros HDMI gyártókhoz?
És még egyszer elmondom, én próbáltam őket, láttam a különbséget. Tény és való az audioquest pearl képminőségénél nem sokkal jobb, a pl platinum black, de akkor is szebb. Persze te egyiket sem láttad, hiszen olyan zseni vagy, hogy 1500 forintnál nem adsz többet egy kábelért -
Daveyjones
csendes tag
Egy egész szakma véleménye a bizonyíték, de ez cseppet sem zavarjon.
Mégis mit szeretnél, kamerázzam le neked? Keressem meg a kábeleket. Dugdossam össze, csinálják összehasonlító videót? Egyáltalán látni fogod a különbséget a kis monitorodon?
Vagy engedjelek be a lakásomba? (A fényképezőgépem egyébként is a bátyámnál van, majd biztos átmegyek, hogy meggyőzzelek)
De akkor egy dolgot magyarázz már meg. Ha tényleg egy egész iparág az átverésre épűl, akkor hogy-hogy nem buktak még le? Miért nem pereli őket senki? Amerikában az istent is perbe fogták már, de egy nyilvánvaló kábel össze eskűvést még nem! Miért? A gonosz kábelesek biztos mindenhol ott vannak
Merre a több tucat tudományos cikk a te állításod igazolására? Úgy látom kevés annyira okos ember van mint te -
Goose-T
veterán
-
Kr/\toS
senior tag
Azért nálad megvan azt látom.
Számomra viszont a placebo hatás ténye alaptalan, mert a differencia látható. Nekem nem tudod elmagyarázni hogy az a különbség amit látok kábel és kábel között, az igazából nincs. Azért írtam hogy nem akarlak meggyőzni, mert ennek a tényéről vitázni sem akarok, azért mert a jelenség eléggé valóságosnak tűnik. Bizonyítani nem tudom, képanalizátorra nem költöttem. De ne mérgelődj rajta, nekem jó így.
-
Kr/\toS
senior tag
Én nem akarlak meggyőzni. Felőlem maradhatsz a saját meggyőződésednél, a te dolgod.
A véleményem tartom, elég sok kábel cserélgetése és tesztje után állítom ezt, természetesen a saját rendszeremen megállapítva. De igen, meg tudnám mondani képjellemzők alaján melyiket használom épp.
Persze ez csak a referencia szintű kábelekkel megy. Az olcsókban nincs különbség, egyformán szarok, vagy hogy mondjam, átlagosak. -
Assdak
őstag
A baj inkább talán az, hogy sokan elfelejtik, hogy az ami az analog világban megalapozott volt, annak nem feltétlenül van alapja a digitális világban.
Ettől függetlenül, így 10+ év tapasztalattal az elektronikában, mind fejlesztés, mind pedig production oldalról, IMHO mindkét oldalnak vannak igazságai, de a szemellenző mindenhol megvan... -
Daveyjones
csendes tag
Tehát rengeteg cég van akik gyártanak drága kábeleket, viszont fölöslegesen. Hiszen az 1500 forintos kábel ugyan azt a tudja, mint tízszer annyiba kerülő. Magyarán átverik az embert. (Igaz pert vagy botrányt nem hallottam erről, de ez most mindegy)
Vannak az úgy nevezett szakma, akik szintén ezekre esküsznek. De mindegy nekik csak a drága cucc kell. (Mert mint tudjuk egy ájfonnal is lehet filmet forgatni, nem kell ahhoz 120.000 dolláron futó arri Alexa 65)
Vannak olyanok akiknek ez a hobbijuk, és szintén ezekre esküsznek. (első kettő csoport által behülyitett idióta)
És itt vagyok én, aki négyféle árkategóriában mozgó HDMI kábelt kipróbált, ugyan azon a tv-n, ugyan olyan beállításokkal, ugyan azokkal a filmekkel. És bizony van különbség! Dehát én is tévedek, mert ez csak placebo hatás. De szerencsére itt a zsenik kisebbsége, akik a soha ki nem próbált HDMI kábeleket xarozzák! Meg egyébként is a trónok harca, 720p-ben a kis monitorodon biztos nem lesz szebb egy kábel miatt! Pf ugyan már. És bizonyára legalább két cikket olvastál a neten, ami bizonyítja hülyeséged! Szép munka! -
Raymond
titán
Aki annyira hulye hogy egy par szaz forintos kabelfesuvel nem igazitja egyeniranyba a polaritast uzembehelyezes elott az magara vessen ha aztan a melykozepbol hianyzik a definicio vagy (ami a kedvencem amatoroknel) a felso tartomanyban a melykek atmenetek tele vannak egyenletlensegel. Breaking Bad barmelyik epizodjaban konnyen lathato meg a HD valtozatnal is.
-
Daveyjones
csendes tag
Oh nem egy kis pöcsnyi monitort bámulok. Hanem egy jó kis pana plazmát. Full hd-s Mkv-t vagy blu-ray nézek rajta. Nem egy quantum pontos LCD, de azért nem rossz. (50gt60)
Mondjuk durva, hogy egyszer olvastál valami agyhalott cikket, miszerint minden HDMI kábel ugyan olyan képet ad. És ezt ostobaságot még terjesztés is
De persze nem gond, azt hogy a monitorodon a divx hd-t mivel nézed végülis tökmindegy.Viszont ha van hd tv-d akkor csak gratulálni tudok. De mindegy úgy sem fogsz 1300 forintnál többet kiadni egy kábelért. Jobb neked a gyengébb képminőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ennyibe kerül, cserébe látható minőségjavulást ígér a Marseille által kínált mCable Gaming Edition.
- Tesla topik
- Gitáros topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest