Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #186 üzenetére
Azért én ezt leellenőrizném
-
Raymond
titán
válasz
Daveyjones #196 üzenetére
Nekem mincs mit cikkeznem, neked van mert te vagy az aki azt allitja hogy a dizajner kulacsban nedvesebb a viz mint a sima IKEA-sban
-
törölt tag
válasz
Daveyjones #193 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt tudják. Az 1500 forintos kábeleim például komoly képhibákat okoztak 4K@60 jel mellett, a normálisabb 8000 forintosokkal viszont minden oké (2 méter körüli az összes).
-
Daveyjones
csendes tag
-
Raymond
titán
válasz
"Halucinálok hogy erőteljesebbek és szebbek a színek, több a részlet a sőtétben játszódó jeleneteknél, és plasztikusabb a kép."
Igen, halucinalsz. Kabeltol nem lesz mas a kep. Akkor lesz mas a kep ha mas adatot kulodesz at. Ennyi. Ugyanaz az adat atmegy ugyanarra a kijelzore hiba nelkul akkor ugyanaz lesz a kep.
A fennykepeket feltoltheted ide is, csak ha jpeg akkor maradk a 100%-nal tomorites kozben chrome subsampling nelkul. A leirtak alapjan siman lehet majd latni a kulonbseget.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Mérted vagy sem? Ha látható akkor mérhető. Mérte barki a neten?
BTW, ha mas a szin mint a forrás akkor torzit a kábel... ( torzit a digitalis kabel lol
)
-
Daveyjones
csendes tag
Ez a fránya placebo hatás, más magyarázat nincs is. Muszály volt az elmémnek megmagyaráznia, hogy miért költöttem 8 ezer forintot el, mikőzben az 1500 forintos kábelen ugyan azt tudta! Akkora veszteség hogy becsapni az agyam! Halucinálok hogy erőteljesebbek és szebbek a színek, több a részlet a sőtétben játszódó jeleneteknél, és plasztikusabb a kép.
Szeretnék kigyógyulni, hogy újra az 1500 forintos kábelt használhassam. Ehhez viszont kellenének a cikkek a bizonyítékok, amiket fentebb kértem.
Remélem őket is kigyógyítjátok ebből a korból.
https://m.prohardver.hu/tema/re_hdmi_kabel_faq/friss.html
Meg a többieket. https://www.google.hu/search?q=tv+test&oq=tv+test&aqs=chrome..69i57j0l3.2677j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Aztán megszabadítotok minket a gyártóktol, hogy újra az olcsót használhassuk. -
Raymond
titán
válasz
Daveyjones #187 üzenetére
OK, ez siman kimutathato. Beallitasz egy fenykepezogepet manualisan (fokusz, white balance, shutter speed stb.) es csinalsz kepet mindket esetrol. Mindegy milyen fenykepezo geppel, meg mobil is lehet ez a szep benne. mert a leirtak alapjan siman latni lehet majd kulonbseget a ket kep kozott
Egyebkent nulla fizikai alapja van annak amit mondasz. Marmint nem azt kerdojelezem meg hogy latsz-e ott kulonbseget vagy nem, mert siman lathatsz (ez is a placebo resze), csak azt hogy van ott a valosagban kulonbseg.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
No akkor ez mérhető! Mérted?
BTW, ha nem az eredeti szineket adja vissza akkor torzít...
-
törölt tag
válasz
Tehát summázva megállapítható hogy azért olyan drágák, mert meg tudják bszni a fizikát. Így már világos. Ezzel kellett volna kezdeni és nem megy 100 kommenten át a flame.
Ugyanis erre a jelenségre 0 azaz 0 magyarázatot látok, te tudsz?
-
Daveyjones
csendes tag
Élethűbb a kép, pl. A közeli felvételeknél, mintha a szinész
bent lenne tv-ben. A sőtétben játszódó jeleneteknél több részlet látszódik. Az pearl viszont sokkal filmesebb képet ad. Pl a hobbit 3 végén mikor bilbo visszatér a megyébe, a pearl-el elképesztő színei vannak, mintha festményt néznék. A platinum black-el viszont élethűbbek a színek, nincsenek annyira elszálva. Látod hogy csak egy domb előtt sétál.Érzed hogy ennek így kéne kinéznie. Hátránya hogy sok filmnél kicsit jobban kilóg a cgi lóláb.
Az audioquest tehát remek HDMI kábel, az előtte lévő árnyékolt 5 ezer forintos kábelemet durván elverte színekben, részletességben. (Az 5 ezres kábel meg az előzőt) Szóval igaz túl van árát a platinum black, viszont tényleg jobb a képe. Nem sokkal az igaz. Minden esetre a pearl-nél gyengébb kábelt nem szabad venni. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
#74018560 #183 üzenetére
És Raymond
Egy korábbi tévém miatt erre különösen harap a szemem, szóval tuti YUV 4:4:4 volt a jel
A monitor meg LG 43UD79-B, Linus is nézte a múlt hétenBalika911
Ezért nem igazán értettem, hogy mi a ménkű van...
Szerintem úgyis kijárna egy újratelepítés, mert ezzel a windowssal a kezdetektől fogva vannak fura bajok, aztán akkor majd meglátom.
Amúgy meg DP-n keresztül használom alapból, szóval annyira nem zavar, maximum a tudat, hogy "miért nem működsz, azanyádpics..." -
Raymond
titán
válasz
-=RelakS=- #181 üzenetére
Meg kell nezned milyen jellel tamogat 60Hz-et, mert konnyen lehet hogy a Full RGB vagy az ennek megfelelo adatmennyisegu YCbCr444-el nem, csak az YCbCr422-vel.
-
törölt tag
válasz
UHD@60-at nem tud a HDMI 1.4, ehhez már kell a 2.0 sávszélessége. Nálam simán megy utility nélkül is, de én csak tévéket kötöttem be monitornak. Szerintem monitornál is mennie kéne.
A GTX10xx szérián szerencsére már HDMI 2.0 van, azzal csak nincsen gond. Nekem a korábbi 1050 Ti-vel és a mostani 1060-nal is simán ment/megy a dolog.
(#183) REIT: 4:2:0 mintavételezéssel csúnya a kép, főleg a betűk olvashatósága romlik le. Monitornál ezt elfogadhatatlannak tartom. Az egyszerűség kevéért vegyük alapnak a 4:4:4-et, ha lehet.
-
törölt tag
válasz
Lehetséges a 4K 1.4-es HDMI-n keresztül, de csak jelveszteséggel:
[link]Az meg egy külön kérdés mekkora adatátvitelnél (felbontás és frissítés) képes a kábel az AA-t használni.
-
törölt tag
válasz
Daveyjones #177 üzenetére
"És még egyszer elmondom, én próbáltam őket, láttam a különbséget"
Én még egyszer elmondom, egy 100 ajrós qed és egy 1500-hufos hama között 0 azaz 0 difit láttunk. Fullos 4k anyagon br-ről.De mit láttál? Oszd már meg velünk is... Kérlek. Mi az a szebb. Telítettebb színek? Nagyobb kontraszt? Folyamatosabb mozgás? Hogy? Meg mitől? Mercsak? Ez nem teológia, csak van valami megfogható fél mondat amit össze tudnál rakni belőle azon kívül hogy szebb...
Én hiszek az audionáciknak is, akik kihallják a dinamikatartományból és a színpadképből, hogy balra vagy jobbra van csavarva a hangfal kábele, de adj némi támpontot, mert a szebb mer' aszondom az nem vitaalap.
Egyébként beszélj grafikusokkal. Ha kábelt cserélnek lehet azokat is újra kalibralni... Hagyjuk már...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
#74018560 #178 üzenetére
Az én monitoromon van UHD 60Hz bemenet. Ez vajon HDMI 2.0-nak számít?
Csak azért kérdezem, mert nem igazán értem, hogy a Windows alapból miért nem ajánlja fel, miért kell Custom Resolution Utilityvel ráerőszakolni a 60Hz-et. Természetesen a 30Hz-es bemeneteire még ezzel sem működik. A GTX1070 HDMI kimenete gondolom szintén támogatja alapból is a 60Hz-et
Maga a szóban forgó kábel nem támogat FHD-nál nagyobb készülék felbontást, nem?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Miben jobb? Mit vélsz látni?
-
Raymond
titán
válasz
OK, jatszunk meg egy darabig.
"Tény és való az audioquest pearl képminőségénél nem sokkal jobb, a pl platinum black, de akkor is szebb."
Konkretan miben "szebb"? Mik a kulonbsegek?
-
törölt tag
Rá kell jönnöm, hogy a dolog ott bukik meg, hogy a monitorok se tudják a HDMI 2.0 szabványt, tehát 1440p vagy felette a magas képfrissítés eleve lehetetlen ezen a porton.
Ééés gondolom nem fogják megcsinálni a display port verziót, mert hát akkor a konzol gamerek nem vennék meg
-
Daveyjones
csendes tag
A homeopátiás szerek és mágoldások ellen, már réges rég óta hangos tiltakozással reagál az egész orvos tudomány. Több per is volt, amikor nem csak az orvosok, de maguk a betegek bíróságra mentek, mert nem azt kapták amit igértek. Azért tud fennmaradni mégis, mert egyszerűen nem lehet elvenni, az alternatív megoldást az emberektől. Nagy tiltakozás lenne belőle, abba meg egy politikus sem menne bele.
Na most kérdezném hol van a nagy tv teszt oldalak felhívása az átverésre? Av forum vagy más oldalak, esetleg?
( Sőt ők maguk is javasolják a minőségi kábelek vásárlását)
A tv gyártók is miért nem figyelmeztetnek? Ők nem is csinálnak drága kábelt(pl Sony, Samsung,Panasonic) nincs benne érdekük.
Na és hol vannak a cikkek, ami bizonyítja az állitásodat? És most tényleg az emberek gyógyulásba vetett hitét, és a halál elkerüléséhez elkőltött milliárdokat hozó iparágat hasonlítod, xaros HDMI gyártókhoz?
És még egyszer elmondom, én próbáltam őket, láttam a különbséget. Tény és való az audioquest pearl képminőségénél nem sokkal jobb, a pl platinum black, de akkor is szebb. Persze te egyiket sem láttad, hiszen olyan zseni vagy, hogy 1500 forintnál nem adsz többet egy kábelért -
Vesa
veterán
Minek vitáztok az árán? Akcióban kell negvenni oszt csókolom...
-
dabadab
titán
válasz
velizare #173 üzenetére
"ők nem is írnak a termékeikről olyanokat, amiket itt behaluztak róla."
Igazából írnak, pl. Audioquest Diamond HDMI kábel:
"Extremely high-purity Perfect-Surface Silver minimizes distortion caused by the grain boundaries that exist within any metal conductor, nearly eliminating harshness and greatly increasing clarity compared to OFHC, OCC, 8N and other coppers."
"Thanks to all the air in Foamed-PE, it causes much less of the out-of-focus effect common to other materials."
"When insulation is unbiased, it slows down parts of the signal differently, a big problem for very time-sensitive multi-octave audio."
"Sound appears from a surprisingly black background with unexpected detail and dynamic contrast."
-
Ribi
nagyúr
válasz
#56573440 #169 üzenetére
Most nem tudom mit nem értesz.
Ott a Gyurcsók és hasonló TV gyógyító ember. Azok is hiteles orvosok, hisz gerincműtétet végeznek TVn keresztül. Nyilván azért engedik őket !TVben szerepelni!, mert gyógyítanak. Ha nem így lenne mindet börtönbe csukatnák csalásért. Naugye...
(Amcsi meg ugye a televangelist jószágok netovábbja. Perelni. Hja.) -
dabadab
titán
válasz
Daveyjones #163 üzenetére
"Egy egész szakma véleménye a bizonyíték, de ez cseppet sem zavarjon."
Tényleg? Tudnál idézni egyetlen szakmai cikket a kábelek közti különbségről? Egyetlen ajánlást a HDMI Forumtól?
"Ha tényleg egy egész iparág az átverésre épűl, akkor hogy-hogy nem buktak még le?"
De hát lebuktak, az egész szakma tudja, hogy ez humbug, meg bárki, aki elvégez egy rendes tesztet. Pont ugyanaz a helyzet, mint a homeopátiánál, a jósnőknél meg az akupunktúránál: mindenki tudja, aki szakmailag egy kicsit is megpiszkálta a dolgot, hogy kamu az egész, mégis zavartalanul működhet.
-
Redneck
nagyúr
Szerintem nem érdemes vitázni. Ez egy aktív beépített szűrővel ellátott speciális HDMI kábel, jó drágán.
Két normális minőségű, hibátlan, szabvány kábelnél, nem lehet különbség.
-
törölt tag
válasz
Az ugye megvan, hogy az érvrendszered alapján bizonyítottál alsó hangon minden vallást, a távgyógyítást is, humeopátiát is, a jósdákat is, a hungarisztáni szívcsakrát is, az egyensúly javító karkötőt is, a mágneses hullámok tudatmódosító hatását is, meg a lapos földet is.
Még mindig nem hangzott el, hogy miben látott bárki javulást, és ezt mivel tudja magyarázni. Ez nem hangtechnika, hogy egy lánc szubjektív módszerrel közelíthető meg helyenként. Az megvan ugye, hogy ha már valami _látható_ javulást hoz, az már bőségesen mérhető is lenne.
-
Raymond
titán
Itt nem errol a termekrol van mar szo hanem arrol hogy par kollega itt megint a regi jo marhasagot allitja hogy ha ket teljesen sima HDMI kabelen atmegy rendesen a jel akkor lehetseges olyan hogy az egyiknel szebb a kep mint a masiknal
Erted - nem azt hogy az egyiken hibasan megy at mert a minoseg nem OK, azt hogy ha ugyanugy atmegy az egyiken is hibak nelkul mint a masikon akkor lehetseges az hogy a jobb/dragabb/tutibb/kezzelsodort/szuzpisivelbevont/holdfenynelraolvasott kebelen atkuldott kep szebb lesz.
-
hajbel
addikt
Sok neves youtuber bukott már meg, mert valótlant állított. Gondolod, hogy Linus kockáztatná a csatornája jövőjét egy kábelért? Nem hiszem. Az, hogy aránytalanul drága a kábel, még nem jelenti azt, hogy rossz. Talán majd egyszer $10-ért meg lehet venni, vagy akár 20-ért is megérheti. Mindenestre kétségtelenül innovatív.
-
Raymond
titán
válasz
"Egy egész szakma véleménye a bizonyíték, de ez cseppet sem zavarjon."
LOL, igen, akkor ha ugy ertelmezed hogy szakma = marketing atveres mesterfokon.
"Ha tényleg egy egész iparág az átverésre épűl, akkor hogy-hogy nem buktak még le? Miért nem pereli őket senki? "
Mert nem lehet oket perelni semmiert. Az hogy valaki bedol ennek es megveszi a sajat problemaja. A birosagon egyszeruen maximum kirohognek. Az egyetlen szemfenyvesztes amit mar azert lassan ugy ahogy tiltanak (de meg mindig a kezdeteknel van az a tiltas is) a homeopatias baromsagok, mert ott meghalnak vagy komoly egeszsegugyi problemakba futhatnak az emberek. Attol hogy te kiadsz $100-t egy $5-t ero kabelert meg nem fogsz gyomorrakot kapni igy nem erdekel nagyon senkit.
-
Daveyjones
csendes tag
Egy egész szakma véleménye a bizonyíték, de ez cseppet sem zavarjon.
Mégis mit szeretnél, kamerázzam le neked? Keressem meg a kábeleket. Dugdossam össze, csinálják összehasonlító videót? Egyáltalán látni fogod a különbséget a kis monitorodon?
Vagy engedjelek be a lakásomba? (A fényképezőgépem egyébként is a bátyámnál van, majd biztos átmegyek, hogy meggyőzzelek)
De akkor egy dolgot magyarázz már meg. Ha tényleg egy egész iparág az átverésre épűl, akkor hogy-hogy nem buktak még le? Miért nem pereli őket senki? Amerikában az istent is perbe fogták már, de egy nyilvánvaló kábel össze eskűvést még nem! Miért? A gonosz kábelesek biztos mindenhol ott vannak
Merre a több tucat tudományos cikk a te állításod igazolására? Úgy látom kevés annyira okos ember van mint te -
dabadab
titán
válasz
Dark Archon #161 üzenetére
Igen, ez a hibás kábel, ez jól dokumentált dolog és egyáltalán nem okoz hagyományos értelemben vett minőségromlást, hanem nagyjából két dolgot: ha viszonylag kevés adat hibásodik meg, akkor egy-egy pixelt nem tud dekódolni a TV (mivel a HDMI 8 bit - 10 bit kódolást használ, ezért egy bithibánál 75% az esélye annak, hogy érvénytelen lesz a kód) és helyett egy frame-ig megjelenít egy default színű pixelt (fehéret, feketét, vöröset) ill. ha a hangba esik a hiba, akkor azon segít a hibajavító kód (pixeleken nincs hibajavítás). Ha meg sok bithiba van, akkor se kép, se hang.
De olyan nincs, hogy egy kábeltől kontrasztosabb lesz a kép, élénkebb a színek, mittomén.
-
-
ripla
addikt
Vegyétek, százasával!
-
Goose-T
veterán
-
törölt tag
Szomszéd nemrég vett lg 4k oled tvje és a br lejátszója között prémium certified, kokain árban szerzett kábel figyel. Kiröhögtem, besértődött, átvittem az én yolo kábelemet (a médiamarkt 1500 hufos no gold csodája), kicseréltük, hümmögött, két hétig tesztelte, aztán arra jutott hogy egy pancser. Se én se ő se a felesége, se más nem látott eltérést. Pedig hidd el rohadtul keresték...
Fizikailag szerinted mi kéne magyarázza az eltérést amit látsz?
-
Kr/\toS
senior tag
Azért nálad megvan azt látom.
Számomra viszont a placebo hatás ténye alaptalan, mert a differencia látható. Nekem nem tudod elmagyarázni hogy az a különbség amit látok kábel és kábel között, az igazából nincs. Azért írtam hogy nem akarlak meggyőzni, mert ennek a tényéről vitázni sem akarok, azért mert a jelenség eléggé valóságosnak tűnik. Bizonyítani nem tudom, képanalizátorra nem költöttem. De ne mérgelődj rajta, nekem jó így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ennyibe kerül, cserébe látható minőségjavulást ígér a Marseille által kínált mCable Gaming Edition.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest