Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
#56474624 #48 üzenetére
Na ja, az lehet, hogy rárakja a maga torzítását.
De sokkal többet nyersz minőségben, ha 240-es vagy 320-as MP3-at, esetleg OGG-t vagy FLAC-ot hallgatsz ugyanazon a tízezres Logitech fülesen, mintha veszel egy félmilliós szettet a 192-eshez.@szab.tam: nem, nem röhögöm ki a minőséget kedvelőket. De azért lássuk be, piszok kevesen vannak, akik megengedhetik maguknak a félmillás szettet ÉS hallják is a különbséget.
Egyébként a "A milyen fejhallgatót vegyek topikban ennyiért "majdnem kiröhögnek" sztereó fejesért" -féle kingabo beszólásra reagáltam azzal a fél mondattal, mert abból viszont rohadtul elegem van, hogy ezek az emberek magasról lesajnálják azt, akinek nincs olyan jó füle és/vagy nincs annyi pénze audio hardverre, mint nekik
Nem teszteltem, de van egy olyan gyanúm, hogy nem nyernek annyit a félmillás szettel egy 15 ezres Sennheiserhez képest, mint amennyivel ugyanaz a Sennheiser jobb egy 3-5000 Ft-ba kerülő Geniusnál vagy akár az én Zalmanomnál. -
törölt tag
Nem, ő azt írta, hogy semmivel nem szól jobban a 192-es mp3 egy félmilliós szetten, mint mondjuk egy logitechen. Ami egész véletlen nincs így, mert a logitech hangfal a 192-es mp3-ra ugyanúgy rá fogja pakolni a maga torzítását, mint a flac-ra, míg a fél milliós szett sokkalta kisebbet. Más kérdés, hogy aki pl. spendor hangfalakkal kényezteti a fülét, annak nincs értelme 192-es mp3-at használnia forrásként.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Wolverine #40 üzenetére
Wolverine:
pontosan....SityiSXT:
mondom én, hogy széphazánk még mindig a balkán köztársaság egyik tagállama, és annak is a legszéle....Kansas:
én eléggé rá vagyok kattanva kb. 7 éve a témára, több is volt, (van). ebből a tapasztalatból állítom, hogy nagy különbségek vannak az 5.1 fülesek közt. mindig írtóztam a virtuálisan, szoftveresen előállított, valójában csak 2 hangszórós megoldásoktól. meg is van a hátrányuk a sokhangszórósokhoz képest. de összességében most a g35-öt használom már inkább.... -
törölt tag
"nem szól rosszabbul, mint egy sztereó Philips"
jáj csak a filipszet neannál nem sok minden szól rosszabbul... vagy csak én fogtam ki anno egy nagyon ócska darabot? mondjuk annyira nem lehetett ócska, mert megkérték az árát rendesen... aztán egy panára váltottam és -idéznék egy elöttem szólót-, kinyílt a világ
-
Kansas
addikt
5.1-eken belül akár igazad is lehet, nem tudom, azokkal nem volt alkalmam összehasonlítani - még ha akartam volna is venni egy másikat, nem sűrűn találkozok velük a boltok polcain.
Hasonló árú normál fülesekből Panasonicot meg Philipset próbáltam, nem emlékszek már, melyik modellt, a Panasonic nem szólt igazán jobban a Zalmannál, a Philipsnél meg zavart, hogy a mellettem ülő kollegám épp annyira hallotta a zenét, mint én(illetve inkább őt zavarta).
Sennheiser nekem is kedvencem, ha tehetem, azt veszek, bár inkább csak pici fülbe dugható fajtákat, utcán nem szeretem a fejhallgatót, a számítógépen meg ezzel hallgatok zenét, vagy a Zalmannal.
Én sokat filmezek, játszok, zenélgetek éjjeli időszakban, és nem bántanám a szomszédokat, ha nem muszáj, szóval sajnos a külső 5.1/7.1 kilőve, alternatívának nem olyan vészes a Zalman(sem, ugye a többi 5.1-et nem próbáltam).
Azért valószínű, ha végleg elhasználom a Zalmant, inkább sztereót veszek helyette, de jobbat, talán Sennheisert vagy kipróbálom azt a G35-öt, ha már ennyire dícséritek.
-
szab.tam
nagyúr
hoppá! ez talán még jobb is lehet, mint a logitech g35-öm. annak 40 mm-es, a tiédnek pedig 50 mm-es hangszórói vannak... köszi a linket, már nézek is utána....
nem találok hazai forgalmazót. hol vetted?
ezekenek a fejhallgatóknak a lényegét jól megfogalmaztad pár sorban, mire is lettek kitalálva.
a sharkoon cuccai jól néznek ki, ügyes a digitális erősítőjük. de a többihez viszonyítva viszont vérszegény a gangzásuk. ezt több tesztben is olvastam már, nemcsak az én véleményem. én egyet már kinyírtam, a bal front hangszórója nem bírta a kiképzést, 2 hét után megadta magát zenehallgatás közben. gariban cserélték. azóta nem használom, mert 2 jobb cuccom is van nála, tartalékban pihen...
-
Shono
aktív tag
Én egy Sharkoon X-tatic 5.1-et nyúzok már vagy 4 éve, és teljesen elégedett vagyok vele. Nem olyan mint a hangfal 5.1, de játékban a sztereo-nál lényegesen élvezetesebb.
-
SityiSXT
őstag
válasz
Termigáßor #27 üzenetére
Nekem ilyen USB-s 7.1 fülesem van, és igen, egy C-Media hangchip van benne. Szvsz ezek a fülesek nem audiofileknek vannak kitalálva, hanem olyanoknak, akik szeretik a térhangzást, de másokat nem akarnak zavarni. Ez az A4Tech, ami nekem van, nem szól rosszabbul, mint egy sztereó Philips (próbáltam), viszont a térhangzás sokat odatesz, főleg játékokban.
-
Sanyix
őstag
válasz
Termigáßor #27 üzenetére
analóg persze.... ja 6 db kábellel és 3 csatlakozóval. milyen a "szoftveres usb-s" hangkártya?
Amúgy biztos a szokásos hogy van benne egy audio chip, és külön hangkártyaként üzemel.
-
Termigáßor
aktív tag
Hmm.. nem értek valamit... akkor ez most egy usb headset, azaz van benne valami szutyok szoftveres usb-s hangkártya is? Vagy talán usb-n küldi át a hangkártya jelét valahogy? Miért nem lehet ezeket rendes 5.1-es analóg vagy digitális csatlakozókkal ellátni, hogy normális (valódi) hangkártyára lehessen kötni?
-
Sanyix
őstag
nekem is van térhangzású fejhallgatóm, jópár éve... bár elég a térhangzáshoz 2 hangszóró is és 2 bemeneti csatorna
ezek az 5.1-es fejhallgatók olyanok mint a 3535353 dpi-s spektrumanalizátoros lézerrészecskegyorsítós egerek
-
CYBERIA
őstag
-
Mappa
addikt
Annyira nem is vészes az ára..sőt ...de 5.1 térhangzás
...inkább maradok mostani fejhallgatómnál ha még nem is tudja a 5.1-et ...Amúgy tavaly már volt valami hasonló a Hifishow-n ...beyerdynamic 5.1 az meg pont hogy magyar találmány volt mármint a kis kütyü amivel generálja ezt az élményt..ha elfordítottad a fejed akkor a szerint változott a hang..tehát abszolút térhangzás volt 180°-ban iszonyat jó volt...csak az nem 10 akárhány ezertől kezdődött hanem valami 35 től felfele
Szerk:Ilyesmide én nem ilyen árra emlékszem
-
^Bundi^
őstag
Leginkább zenére játékra és mozira ajánlja a gyártó...
miért..mire lehet még?..word re?
-
ArGab
őstag
Én pár éve beruháztam pont egy ilyen Zalmanra, annyira istenítette akkor mindenki. Hát bár ne tettem volna. Két hétig bírtam, aztán eladtam inkább. Hangminősége ritka pocsék volt szerintem, mintha csak középtartomány szólt volna dobozból, pedig Audigy-re volt kötve. Utána vettem egy Sennheiser HD202-t, ami még olcsóbb is volt, hát ég és föld a különbség, mintha kinyílt volna a világ, olyan tisztán szólt vele minden. Azóta is megvan még.
-
kingabo
őstag
-
szab.tam
nagyúr
-
Kansas
addikt
Az audiofilek röhögjenek csak, ha akarnak, és költsenek többször ennyit fülesre...
Nekem hasonló Zalmanom van, évek óta nagy megelégedésre használom, egyáltalán nem szól rosszul vagy vékonyan...
MP3-hoz, avi-hoz meg játékhoz szvsz felesleges a komoly füles, a forrás a korlát. Lehet félmilliós hangfalszettje vagy fülese az embernek, a 192kbit-es MP3 semmivel nem szól jobban rajta -
szab.tam
nagyúr
az ilyen cikkeknél bírom, mikor valaki az 5.1 hangfal ehhez képesti előnyével jön. vazze! ez fejhallgató, az meg hangfal.... okos voltál, amikor összehasonlítottad.
nekem több ilyenem is van: vannak jobbak, vannak rosszabbak.
a zalman a legalja. nincs is benne bass sugárzó, átverés, hogy 5.1-nek árulják.
viszont játéknál az első és hátsó irányt annál lehet a legjobban megkülönböztetni. a többinél a pontos irány nem behatárolható, csak az, hogy "máshonnan" szól.de hogy ez mitől virtual cinema 5.1? ez valós, mert 2x4 hangszórós. virtual talán akkor lenne, ha 2 hangszórója lenne, és virtuálisan, szoftveresen állítaná elő egy spéci downmix-szel, esetleg dolby headphone-nal megfűszerezve, mint pl. a logitech g35, a virtuális 7.1-nél. na, mid1...
-
Pixelmaster
tag
szerintem az ötlet jó, csak hogy egy minőségesebb síma sztereó füles többe kerül,
//lásd. sennheiserek, vagy hogy írják a nevüket//
ezt alapul véve ez a kiskínai csóda annak ellenére, hogy masszívnak tűnik szerintem ramatyul szólhat... szerintem.... -
kingabo
őstag
A milyen fejhallgatót vegyek topikban ennyiért "majdnem kiröhögnek" sztereó fejesért. Akkora helyen 4 kis prütyügő, hogy szólhat? Mint az alaplapra kötött csipogó?
-
Janby
tag
Így elsőre elég masszívnak néz ki ez a füles, úgyhogy sztem nem szólhat túl rosszul. Legalábbis a mostani Genius fülesemnél biztos jobb
Az az 5.1 meg hát... A fene tudja. Meghallgatnám,na. -
LackoMester
addikt
Ndruu-nagyon durva, lehet vagy 2 kg
Egyébként nemrosszak ezek az 5.1-es fülesek. Nemtudom Media-Tech lengyel-kínai koprodukció mit tudhat, árilag rendben van, de nem cserélném el, Barracuda HF1 fülesemmel.
-
bocsika
aktív tag
Hát elég tűrhető ára van.
Öcsémnek Zalman 5.1-e van. A basszussal nincs gond. Inkább azzal hogy sosem tudtuk beállítani rendesen a sávokat hogy mindig rendesen szóljon. Ha jól megy film alatt akkor a játékban nem hallani semmit. Ha oldalt, hátul jó akkor elöl a beszédet nem hallani. Lehet hogy egy rendes hangkari kellene a gépébe ahol jobban lehetne piszkálni. Ezen azért nagy előny hogy tekergethető manuálban. -
zola0601
tag
Én nem vennék ilyet! Szerintem a jó
kis 5.1-es hangfal rendszernek párja sincs!
-
madgie
titán
-
Enton
addikt
Egész jó ár érte, főleg, hogy a szomszédokat sem zavarja annyira mint a rendes subláda a fal mellet, habár biztos nincs is olyan erőteljes hangzása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest