Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
válasz #27070592 #46 üzenetére
Roppant nehéz azt a határvonalat megtalálni, ahol a szakmaiság nem megy a közösség rovására és fordítva.
Véletlenül sem szeretnék egy exFototrendes kollégát sem megbántani, de az, hogy kizárólag, tisztán szakmai hozzászólásokat gyártunk, az Én szememben annyira van egy közösség (jelen esetben értsd ezt a Fototrend közösségére!) érdekei, kohéziója ellen, hogy az már a sznobság határait súrolja. ...és még egyszer bocs a hasonlatért mielőtt megérkezik a kőáradat!Fontos tudni: Igaz ugyan, hogy aktív fórumozóként csupán alig néhány hónapja vagyok jelen, de nagyjából és emlékeim szerint 2002 óta olvasgatom a Prohardver lapcsaládot, az ide tartozó fórumokkal egyetemben. Eddig azt tapasztaltam - beleértve, akár a Fototrendet is -, hogy az átlagosnál kulturáltabb (vagyis nem Index, Origó és SG fórum szintű) a hangnem és ez nekem nagyon szimpatikus. Főként, hogy megfelelő arányú a szakmaiság is az egyes topikokban.
[ Szerkesztve ]
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
törölt tag
el szokott durrani az ujjam
Ez egy lényeges pont. A fototrenden ez sosem volt divat. Voltak júzerek akik próbáltak ilyen stílusban hozzászólni, de hamar le lettek szerelve.
Értem én hogy osszuk meg a fotós híreket témákat egy nagyobb közösséggel, ez egy nagyon pozitív gondolat. Csak az átmeneti állapottal vannak (remélem) átmeneti nehézségek. Vagyis a szakmai hsz-eket úgy kell kibányászni az offok és ökörködések tengeréből.
Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, de a fototrenden nem voltunk ehhez hozzászokva. Némi idő biztosan kell, amíg kialakul egy új ex-fototrendes neo-ph-s kommentkultúra, ami mindenkinek jó (vagy legalábbis tűrhető) lesz. Én már várom az új site-ot.
Ja, lehet rám vetni az első követ de nem találom sehol a fotós híreket. Vagyis go to deprevjű (aka. dpreview) híreket olvasni. Ne már.szerk: off
[ Szerkesztve ]
-
ElEvEn11
senior tag
Ha az általad említett témákat mellétesszük az enyémeknek, akkor egyetértek veled.
Az utolsó mondatod volt a lényeg. A teljesen öncélú, hozzászólás növelő beírásoknak nem sok értelme van.
Tény azonban, hogy néha nekem is el szokott durrani az ujjam és olyankor inkább érzelmi alapú a hsz.-em. Valószínű, hogy sokakkal előfordul hasonló. Még akkor is, ha ez nem éppen szerencsés.Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
Ijk
nagyúr
Szerintem pedig azért közösség, mert megtalálható számítástechnikától a házimozin át a fényképezésig minden. Mindegyik témában vannak jártas emberek akik tudnak segítséget nyújtani, és vannak akik nem értenek hozzá, és megkérdezik az előbbi emberkéket. Továbbá szakmai viták levezetése is gyakran előfordul. Nem arról szól, hogy újoncként minden egyes hírhez beböfögök valami marhaságot, hogy legalább a hozzászólásaim számát növeljem, szerintem.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ElEvEn11
senior tag
"ha valamihez abszolút nem értek, annak utánanézek, vagy nem szólok hozzá."
Szvsz. ProHardver = közösség. Egy közösségen belül pedig teljesen normális, ha beszélgetnek. Igen. Még a hírhez csatlakozó, szakmai fórumokon is. Nem látom be, hogy miért lenne egy szakmailag nem teljesen releváns hozzászólás kirekesztendő?[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
mindenesetre érdekes dolog ez a fototrend prohardver házasítás.
és lehet jobb lenne ha a hír bővebb lenne.[link] Kis +infó.
kisszecsó: Nem vagyok asztrofotós de azért az a teleszkóp kérdés itt lehet vmennyire necces lenne. Esetleg ilyet lehetne rárakni [link] Csendbe megemlítem az objektív 280Kg körül leledzik azaz cipelni aligha fogod.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kisszecso
csendes tag
Én egy ilyen tudású fényképezőt biztos csillagászati fotózásra használnék egy 1-1.5 millás teleszkóp végére felfogatva. Ezzel már a mély égbolt jelenségei is kontrasztos, zajmentes képet adna vissza és nem kéne Photoshop munka utána.
-
törölt tag
Egy akkora fórumon, mint a Ph! hiába vársz mindenkitől ilyen hozzáállást. A 40 megapixelre meg persze, hogy felfigyel az is, akinek amúgy köze sincs a fényképezéshez. Talán csak azt látjuk, amit egy-egy különleges és méregdrága VGA topicjban, s nem lesz ez általános.
Mindenesetre nekem ez így, hogy ide jönnek a fényképezős hírek is, nem tetszik. Ez már nem számítástechnika, s bár ettől még érdekelhetne, de nem érdekel. Sokkal többet kell válogatnom a hírek között.
-
törölt tag
válasz Thulcandra #33 üzenetére
Rém egyszerű a szitu. Veszel egy matrox kártyát, ami tud nyolc monitort vezérelni, s még helyed is marad a palettáknak, msn-nek, miegymásnak. Régebben láttam 20MPX-es monitorokat, nézegettem is őket, hogy milyen kellemesek. és csak valami 20-24 coll méretűek voltak.
Ricco_hun: én is hőbörgöm, bár legalább felkészültem rá, hogy a fotós topikok ugyanazok lesznek, mint a Firepro, Quadro, stb. topikok, sok rendkívül okos fog belehányni
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Nem kell mindeképp a teljes képet 1:1-ben lárni, de sejtem ez nyilvánvaló.
Lehet részekre zoomolni stb.
Ja és túl hosszú az aláírásod... -
lenox
veterán
Nade irta, hogy ha valamihez abszolut nem ert, akkor nem szol hozza .
-
Thulcandra
senior tag
Pont azért kérdezem itt, mert nem tudom, de érdekel.
Okosabb viszont nem leszek, mert mindenki beszél össze vissza, értetlenkedik és nagyképű lenéző hozzáállást tanúsít, viszont arra senki nem válaszol ami érdekelt volna." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Ribi
nagyúr
válasz Ricco_hun #30 üzenetére
Azért aki azt viccesnek tartja, hogy autofocus van egy vényképezőn az érdekes jószág.
Szerintem nincs olyan amin nincs...
Itt a True Focus a lényeg. Arra is lusta, hogy utánanézzen miért is jó, de értelmeset nem tud hozzászólni. Viszont ugye a sok hsz = big e-penis filozófia miatt kényszeresen hozzászólnak. Szánalmas. -
Ricco_hun
senior tag
Igen, csak te látod viccesnek. Gondolom kőkemény Fototrendes vagy. Szóval lehetnél egy kicsit megértőbb az első olyan fotós hírnél, ahol először találkozik össze a "láma prohardveres" és a "kőkemény fototrendes" fórumozó.
És innentől kb erre kell számítani, mint ez a topik. Ha nem tetszik, hát köszönd meg annak, aki egybeolvasztotta a két portált.
Szóval innentől kezdve készüljetek fel (volt fototrendesek) a nem csupa profi hsz-re.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ijk
nagyúr
válasz hibavissza #28 üzenetére
"Jó ég, az ezzel lőtt képeket milyen monitoron lehet egyáltalán normálisan szerkeszteni?"
"Egy majd 4 millás gép és autofocussal? LOL, ezt a kamerás mobil is tudja.
Nem csak az a kérdés, hogy min szerkeszted ezt a felbontást, hanem hogy hol van erre szükség?"
"itthon meg más a divat; szutyok képeket csinálnak (és ez szakmai bírálat) ! pl. egy fotós sem használ nagyon 40 lámpát egy modell bevilágításához.."
Bocsánat, ha csak én látom ezeket kissé viccesnek./人◕ ‿‿ ◕人\
-
House M.D
tag
a k.életbe 4 millió ,majdnem egy fél lakás ára
"A zenészek nem mennek nyugdíjba, egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene." /Louis Amstrong/
-
luw2win
őstag
40MP milyen felbontást képvisel?
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Kazimír
őstag
"Ez a lapka körülbelül kétszer akkora.."
Vastagságra lehet. De az érzékelő felülete "csak" 1,68-szorosa.
Akkor ez azt jelenti, hogy a szenzorok kétszer olyan sűrűn helyezkednek el a lapkán, mint egy 1x mpixeles FF érzékelőn? Zaj?[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Mr.Csizmás
titán
erre valahogy számítottam, hogy be lett olvasztva a fototrend
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
félisten
-
caizzz
senior tag
válasz FoxiestFox #16 üzenetére
Ez már súlyos...
ON: Durva az ár. Amúgy: Sajtóközlemény
dying_star #19: Igen. nekem lefelé listázza, így szoktam meg. Szerintem sokkal ésszerűbb. Amúgy csak unatkoztam, és nem volt másba belekötni (azért egy 4milkás fotogépbe csak nem köténk bele.)
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
félisten
Mi lett a Fototrend-del?
-
Ijk
nagyúr
Hát gyerekek, megmosolyogtam ezeken a sok hozzáértő SG szintű hozzászólásokon.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Borgi
aktív tag
hi
hmm mekkorát néznének haverok ilyennel csinálnék képet céges lazuláson és felraknám valamelyik képmegosztóba
nemmintha ezzel bármi képet is tudnék cisnálni , nálam a set to auto, majd klick a menő de legalább a 2.0 Mpixeles AF-es telóm jó képeket csinál sőt jobbakat mint az 5 Mpixeles kompakt vackom....
az árával viszont kiegyeznék
üdv,
BorgiResistance is Futile!!
-
tetrix
tag
válasz hibavissza #10 üzenetére
ez a felbontás hidd el bármekkora mérethez elég; onnanstól kezdve hogy azt te nyomdában kinyomtatod pl.12x12 méter nagyságúra, az attól lesz jó óriásposzternek, mert azt valaki megcsinálja olyan formátumra amit a nyomda kezelni is képes. Az ekkora méreteknél pedig a dpi értékét is vissza kell venni min 150-re de leginkább 75-re mert,a nyomdagép rip-szoftvere sem tudna mit kezdeni ekkora felbontási értékkel. tehát egy óriásposzternél az a lényeg hogy messziről legyen látható,közelről elég nehéz befogni a látómezőbe.
a pléboly magazinokat Ámerikában még néhol ma is 9 -11" érzékenyített síküvegre fotózzák,bár erről elég részletgazdag képet lehet szkennelni, de itt a kép hangulata miatt használja még egy két fotós ma is az analóg technikát. itthon meg más a divat; szutyok képeket csinálnak (és ez szakmai bírálat) ! pl. egy fotós sem használ nagyon 40 lámpát egy modell bevilágításához..[ Szerkesztve ]
-
ElEvEn11
senior tag
válasz hibavissza #10 üzenetére
Amikor utoljára jártam abban a stúdióban, ahol a "játékos fiú" grafikai munkáját és nyomdai előkészítését csinálták, akkor 2 műszakban, összesen négyen mentek neki a teljes képadagnak és az még csak az "előkészítés" volt. Szóval ott aztán "masszírozva" vannak a csajok rendesen. Sose volt olyan jó csaj, egyik nő sem, aki belekerült, mint ahogy a végeredményben kinyomtatták. Ezért lehet az, hogy mind a mai napig az eladási rekordot a Zalatnay "nemvagyokénapáca" Sacikával készült szám tartja. Igazi malacrekord!
[ Szerkesztve ]
-
tetrix
tag
szerintem itthon 5 milla lesz;de ne legyen igazam;úgyis ilyenre gyűjtök
amúgy a sok megapixel egy dolog,a lényeg hogy ezekben a digitális hátfalakban színcsatornánként16 bites, kalibrált szenzorok vannak; (a pixelek is nagyobbak mint a DSLR-es társaiknál) -ezért az utólagos képfeldolgozás,retus során nem romlik annyit a képminőség (színtelítettség,tónus,kontraszt.stb).
150 MB körüli a Tiff képet készítenek,ez nem akkora méret hogy egy mai gép ne tudná kezelni;(léteznek 4GB méretű fotók is,bár azokat nem ilyenekkel készítik, térképészetnél,légifotóknál használják őket.) -
hibavissza
veterán
pl. lédi gagáró' kő egy portré a sportcsarnok oldalára (mondjuk 12x12 méter) a "koncert" mareting részeként, nos oda ez a felbontás csak némi ügyeskedéssel lesz úgy-ahogy használható.
pl. 2.: savoya park, cipőbolt, dekorációs poszter (portré, 2x3 méter), nos oda elegendő.elmondható, hogy korrekt portré csak nagy formátumról jön le.
pléboly magazin....disznó retusálása emberré....nos ide sem ártana ez a formátum, bár, ha jól láttam kamerás mobillal lőnek a pléboly igényes és nagytudású fotósa...mert a fotóshoppos droid úgy is ügyes. (próbáltam nem reklámozni a termékeket, sry)
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Ez lesz tesztelve?
(#2) bolvar:Hallod ezen olyan jóízűt röhögtem, hogy erre nincs is megfelelő smiley.
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
Azta mindenit! Nem olcsó mulatság ez.
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
nbg
senior tag
Mint "atlag-Prohardveres" - a nehai-megboldogult Fototrendre csak meglehetosen ritkan tevedo user - szeretnem megkerdezni a nagyrabecsult hozzaertoktol: az ilyen, kozepformatumu gepeknek vajon ki felvevopiaca, kiknek kellhet ekkora felbontas, reszletesseg, tudas? Tudom, hogy eleg lama kerdes, de en meg a dSLR-ekhez is hulye vagyok, nem hogy ezekhez...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Zamasun
aktív tag
Hmmm pont most vettem egy 15 colos crt moncsit ez a kis gép tökéletes is lesz nekem.
-
bolvar
senior tag
válasz Thulcandra #1 üzenetére
az a gáz hogy annyit értek az egészből hogy 40mp blablabla 3millió
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Thulcandra
senior tag
Jó ég, az ezzel lőtt képeket milyen monitoron lehet egyáltalán normálisan szerkeszteni?
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest