- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atenza
senior tag
válasz
Bugfix1984 #194 üzenetére
Az a durva hogy nem az van hogy megkapjuk olcsóbban a korábbi teljesítményt, hanem ugyanazt a teljesítményt kapjuk ugyanannyiért mint eddig, annyi változott hogy most lehet feljebb lépni az 1080-assal.
De ha a 480-as illetve az 1060-as annyiba kerül mint a 970 és teljesítményben is nagyságrendileg ott van akkor sehol nincs előrelépés...
Szerintem azért vannak sokan felháborodva, mert azt várták jogosan a nagy hype miatt hogy a 960-ast váltja le az 1060 a 60-70ezres árkategóriában, csak a 100ezres 970 teljesítményével. De sajnos nem ez lesz.
-
templar5
csendes tag
Engem is egy GTX 1060 3Gb-os érdekelne, remélem csak rémhírek hogy nem lesz.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nálunk ez is lesz vagy 130K....kell a francnak ennyiért.
Utolsó két kártyám: HD6950 (70k) és GTX 960 (64k). 70Knál többet egyszerűen nem szeretnék kifizetni.... -
-
Reggie0
félisten
Elegge tevedesben vagy a szamokkal, pl. EVGA-nal nem is latok FE-nel dragabb 1080 customot, de meg a 1070-bol is egy rakat van custom es FE kozott.
Ha megnezed a newegg kinalatat, akkor 1070 399-tol indul, 1080 pedig 619-tol.
Ezek alapjan adhatunk egy kellemes 2.5%-ot is a 1060 custom MSRP-jehez es megvan a valosag.Ezeknek a kártyáknak a referencia ára az a FE ára, nem pedig a megadott MSRP
Az FE is MSRP aron megy... -
VirsLee
őstag
Bocs, úgy tűnik nem sikerült jól kifejeznem magam.
1070 úgy indított, hogy jön valami 379$-os modell, plusz FE 449$. Most úgy áll, hogy van FE és vannak drágább dolgok.
1080 úgy indított, hogy jön valami 599$-os modell, plusz FE 699$. Most úgy áll, hogy van FE és vannak drágább dolgok.A tendencia jelenleg azt mutatja, hogy kb. olyan az új szériában az MSRP, mint a mikulás, kedves dolog, hogy hiszel benne, de attól még jelenleg egy nem létező dolog. Jó eséllyel ugyanez lesz itt is. Ezeknek a kártyáknak a referencia ára az a FE ára, nem pedig a megadott MSRP, az jó eséllyel csak a papírnak és a reklámnak készült...
Erre akartam felhívni a figyelmed, ha pont ugyanezt csinálják ott is, hogy jön valami 1060-as 250$-os áron, plusz FE 300$, és a boltban lesz FE, plusz egyebek, amik ennél drágábbak, akkor a legolcsóbb még mindig a FE lesz, mint a 1070 esetében.
Az RX480 200$ ill. 240$ dollár, modell függvényében, ez nem külön kategória. A párjának pedig szerintem ismered az árát, mert úgy hívják, hogy GTX970, régóta piacon van, volt időd megismerni
Használtan már egész kellemes ára van. Kár lenne összehasonlítani egy kártyát egy esetleg pár hónappal később megjelenő kártyával.
-
nyakdam
aktív tag
Ha tényleg lehet majd kapni 250$-ért akkor nagyon jó vétel lehet, és értelmes árverseny lesz. Itt is érvényes, hogy már nem éri meg szerintem 970 vagy 980-ra pénzt kiadni, hiába lesz esetleg drágább az 1060 DX12 alatt biztos jobb lesz. Engem még mindig aggaszt az NV árazása, nem teszik ez a dobjunk rá 50$-árt az eddigi kategóriákra. Ok, hogy nagyobb a teljesítmény ugrás de ez lehúzás akkkor is.
Várjuk a teszteket és a nem ref. modelleket.
-
MongolZ
addikt
Nézd meg mennyibe kerül MOST Nyugaton a kártya. Nem sokkal olcsóbb, mint itthon, gyakorlatilag a beharangozott 230-240 EUR helyett 270-300 EUR körül szór. 480 8GB.
(#186) Reggie0: Hja, röpködnek, de milyen áron...
(#188) .LnB: Nem tudom mennyire off, szvsz mindkét gyártó kártyáiból igen alacsony a készlet, és ez nagyon meglátszik az árakon. Ez lesz a baj az 1060-nal is, hiába akarnák adni 300$-ért. mire ideér, 400 EUR lesz belőle, ha így megy tovább.
-
-
VirsLee
őstag
Nem hiszem, hogy olyan közel lennének egymáshoz. Itt most arról van szó, hogy lesz kártya:
470: 150$
480: 200-240$
1060: 250-300$Első körben ezek az árak vannak, nyilván a custom termékek alapján még változhat, de azzal inkább csak felfelé. 1070 esetében, még mindig csak FE van forgalomban, ha 1060-nál is így lesz 1-2 hónapig, ott is csak 300$-os kártya lesz egy darabig.
Abból indulj ki, hogy a 480 és 1060 is teljesen jó lesz fullhd-ra, a nem teljesen elvakult embernek pedig általában van egy keret, amiből vásárol. Az 50-100$ nettó, pedig az USA-ban is szempont választásnál, ha gyakorlatilag ugyanazt a feladatot ellátja mindkettő. 10-20$ lehet az a sáv, amit még szabadon mozognak az emberek, ha forintosítod, ennyi itthon is talán még belefér. Itthon se az lesz, hogy vennék egy kártyát 60e forintért, de ha már így alakult, akkor jó lesz a másik is 120e forintért... Ahogy fent is láthatod, itt 1.5-2x árkülönbségek is vannak. -
R9DEON
senior tag
És az AMD megint ott van mint tavaly. Semmi féle népkártya, semmilyen előrelépést nem látok az ő részükről.
Attól hogy nálunk nem népkártya az RX 480 külföldön még az és az RX 470 150$ már itt is az lesz, pont ezért támadta ezt a szegmenst az AMD mert 84% az eladás ezekből a kártyákból vagyis a nagy pénzek nem a 150k + kártyákból jönnek.
-
nalaca000
tag
Ez volt a szabály régen, de most is? Biztos vagy benne?
Csak azért kérdezem, mert egyetlen oka volt, hogy a gforce-ok nem kezelték a freesync-et, mégpedig az, hogy az nvidia nem engedte dp 1.2a-val ellátni őket. Az összes 9xx gtx- 1.2 van. De ezen már 1.4.
Igy elméletileg tudnia kéne, de biztos nem vagyok benne. -
.LnB
titán
Én úgy látom, és javítsatok ki ha tévedek. De így az RX 480 lett a mostani R9-380 helyettese, az 1060 pedig a 970-é. És így már én nem nevezném népkártyának egyiket sem. És ezeket nem teljesítményre levetítve értem, hanem a piacon lévő palettán elfoglalt pozíciójukat nézve. Ott veszi át a 970 helyét. És bele se merek gondolni, hogy mi fog jönni a 1080 fölé. És az AMD megint ott van mint tavaly. Semmi féle népkártya, semmilyen előrelépést nem látok az ő részükről. Az NV meg ott folytatja ahol a 9**-es szériáva palettával abbahagyta.
-
nalaca000
tag
Már más fórumban is kérdeztem, de valaki már igazán felvilágosíthatna, hogy a 10xx gtx-ek tudják-e a freesync-et.
Ugye ezeken már dp1.4 van, nem 1.2.
Előre is köszi a választ. -
Redneck
nagyúr
Kíváncsi leszek mi lesz a két új architektúra párharcának eredménye. Úgy néz ki kiéleződni látszik a verseny, remélem az árverseny is ehhez mérten alakul.
coolpet:
Ezek nem éppen mostani játékok. Egyikhez sem kell izom VGA. Elég nagy tévedésben vagy az elmúlt 1-2 év VGA igényeit illetően. -
dvd_R+
őstag
Köszi a választ még a troll részét is
-
gV
őstag
válasz
huskydog17 #164 üzenetére
ez elvileg 1070 vagy 1080, az SLi csatik miatt
-
huskydog17
addikt
válasz
huskydog17 #73 üzenetére
A 73. számú hsz-ben a piros-fekete Inno3D kártya az úgynevezett Gaming OC X2 kiadás, de az Inno kiad egy másik design-t is iChiLL X3 néven, ehhez pótolnám most a képeket:
8 pines a tápcsati.
-
Nincs jósgömböm, de ezt kizártnak tartom. Jó, ha hozza a 980 szintjét Dx 11 alatt dx 12 ben meg esetleg pár százalék plusz. Elméletileg + 8-10 % a 480 hoz, de Firestrike nem mérvadó. Szerintem egyenlőre nem érdemes lecserélnie. 1070 lenne neki előrelépés, vagy 1060 Ti ha lesz ilyen, vagy ha nem számít a fogyasztás akkor még egy 980 aztán SLI. használtan kb fél áron van az 1070 hez képest a 980, de SLi rendszerben kb 1080 szintet hoz, ami azért 80 ezer forint pluszból nagy előrelépés.[link]( ha a fogyasztás nem számít)
huskydog17(#160) : és az EVGA support is példaértékű. 14 euró az, hogy ha elromlik a kártyád, jelented nekik és adják is fel a cserekártyát. akkor kell visszajuttatnod az ő költségükre a kártyát, ha már nálad van az új. 4-5 munkanap alatt nálad van az új Münchenből.
-
huskydog17
addikt
Az EVGA-ban az a durva, hogy náluk akár 5 vagy 10 év garanciát is lehet kérni(venni). Semmilyen más AIB gyártónál erre nincs lehetőség tudomásom szerint. A Zotac-nál jár 5 év a termék regisztrálása után.
Miért csak ők ketten vállalnak be ilyen mértékű garanciát? Ez is érdekes. Az ember azt hihetné, hogy ez a két gyártó bízik a legjobban a saját termékeiben.
-
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
GTX1060 mondjuk majd ha megjön az msi gaming verzió VS MSI Gaming GTX 980 4GB ? -
az, hogy a 2 évvel ezelőtti szintet hozza, az csak az amd kártyáknak gáz, az nvidiánál fícsör meg fjúcsör
én azt a kártyát fogom venni, ami befér 100e alá és nem ref hűtős. az a lélektani határ. akkor is, ha 120 ért dupla teljesítmény járna! úgy látom, hogy nvidia 1060 részéről ez megint nem fog teljesülni. azért nem lett annak idején 970-em se tőlük.
-
coolpet
senior tag
Hat 2-3 eves cimekkel jatszogatok, az uj jatekok nekem dragak
Amikkel tolom:
Deus Ex Human Revolution DC
Fallout NV Ultimate
Fallout 3 GOTY
Diablo 3
Killing Floor
TESV moddolva - na ez azert mar neha latszik hogy...Ezeket mind ratolom, amit enged a kartya.
De a Fallout 4-re es a DX Mankind Divided-re gyurok
Szoval palyazok a 1060-ra. Remelem 70K alatt lesz az ara Huf-ban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest