Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csongi

veterán

válasz Cifu #31 üzenetére

Nem ismerem a két reaktort, és wiki is Angol nyelvű, sajnos az én angolom meg kevés hozzá. :(
    Ha jól emlékszem mágneses reaktorral kísérleteznek a magas hőfok miatt.
    Legutóbbi műsorban asszem az is öröm volt ha egy pillanatra létrejött a fúzió :)
    Ha jól emlékszem vannak aggályok az összeomláskor létre jöhető fekete lyuk miatt is? :)
    De lehet keverem valamivel.
    Azért hátha nem marad annyiba dolog. Valahogy össze kapcsolom, a hadron ütköztetővel, szerintem onnan még sok sok információ is kijöhet ami hasznos lehet ezen a területen is.
    A világűrben lévő napelemekkel hamarabb juthatunk valamire. A japánok 2040 körülre saccolják a teszt üzemelés lehetőségét. Azé ez biztató szerintem :)
    ISS nagyon fontos :)
    És remélem nem halasztják tovább a Webb távcső fellövését sem.

• csongi

veterán

válasz Cifu #29 üzenetére

Igen!
    Ez az idő gyorsan elrepül és ez már nem nagyon fér bele a mi életünkbe, legalábbis szellemileg már nem fogjuk értékelni :)
    Gondolom ennek a fejlesztési tempóját igen csak befolyásolja a rendlelkezésre álló mennyiség. Ami igen csak korlátozott, és inden kísérlettel csak fogy :(, legalábbis amihez hozzá tudunk férni.
    A vízióknak a küszöbén állunk, ezzel az életmóddal, a világűr az egyetlen esélye a jelenlegi emberiségnek túlélésre. A szaporulat növekedési mód a végéhez ért :)
    A számítás technika hasznos kihasználása még csak most kezdőik el, MI, fejlődésnek tempója sok mindent befolyásolhat. Az egész egység egybe működik hatékonyan, bármelyik ágazat lehet gyorsító vagy hátráltató.
    De a legnagyobb érték az információ és annak használata.
    A lényeg egyenlőre fejlődünk, és ez így marad :D

petipetya:
    Ez is egy hátráltató tényező a gépezetben, és ennek kezelése sok energiát von el.
    Valaki korábban írta, ha a hadipar költségvetésnek egy éves összegét kutatásra, fejlesztésre költhetnék, költenék.....
    Szerintem is évtizedeket lehetne nyerni. A gépezet "lassan" működik, miközben az idő csak telik.
    Nah ennek kihasználást kellene a legnagyobb hatásfokkal kezelni.

• csongi

veterán

válasz UnA #26 üzenetére

A legkorbe magasabb a veszteseg, de ha legkoron kivul vannak az elemek, maris sokkal jobb a helyzet. Meg ha magas is a veszteseg, de maga az eneriga forras boseges es "kifogyhatatlan" legyen ez napfeny vagy fuzios(helium3)akkor a hatasfok jelenesetbe nem hiszem, hogy fontos lehet, ilyen eszkoz mukotetesenel. Mivel felaldozhato elenyeszo veszteseg a feljuttatasnal. Mind koltsegben mimd biztonsagbam. Ellettani es egyeb dolgora gyakorolt hatasa erdekesebb lehet. pl :Elktronikus rendszerek.. stb.De ez meg scifi, viszont lassan haladunk ennek iranyaba.A hatasfokkal valo foglalkozast a kenyszer szulte.
    Ettol fuggetlenul nagyon nagyon fontos dolog.
    De ha foldon lenne helium3 bosegesen vagy hozza tudnank jutni, akkor a hatasfokkal nem nagyon foglalkoznank a hetkoznapi eletbe.
    Hoszigeteles, uzemanyag fogyasztas.....
    Vilag szinten USA modon gondolkoznank.
    Ezt az energia araval lehet befolyasolni...de ez mar teljesen mas tema;)

• csongi

veterán

válasz Cifu #22 üzenetére

Hat teny, rettenetesen biznak benne.
    Ugy bondolom ez kivitelezhetettlen lesz a supra vezetok nelkul.
    egyfajta mageses felfono.
    Az elktromossag tovabbitasa mar megoldottnak tekintheto mikrohullamokat hasznalva vezetekkent.
    Ezek regi kutatsok jelenlegi allpotukba megmutatva.
    En bizakodobb vagyok, remelem 10-20 even belul tortenik megvalositas.
    A marsra is csak elindulnak hamarosan. Ez is oly tavolinak tunt evekkel ezelott.

• csongi

veterán

válasz Cifu #20 üzenetére

Elnezest kevertem a kettot.
    Egyenlore tetszik az urkotel otlete, vagyis az urfelvono mgvalositasa, kivancsi leszek hogyan sikerul :). Lehetseges, hogy azzal mar jelentosen le lehet faragagni a feljuttatas kolsegeit, es lenyegesen egyszerubb modon, biztonsagosabban kivitelezheto.

• csongi

veterán

válasz Cifu #17 üzenetére

A technika fejlodesevel megoldodik ez is. Vagy legalabbis konnyebben viselheto lesz. Foleg munkavegzes soran.
    A suly leginkabb a gravitacio nagysaga miatt jo ha minel konyebb. Persze a feljuttasnal is szamit, de egy allando kitelepitett eszkoznel talan annyira nem. PL hold. Nekem tetszik ez a kek ruha, sokkal kecsesebb, olyan mint egy versenyautos oltozek.
    A nanotechnologia fejlodese meghozza az attoreseket, es szerintem aagnesesseg es supravezetok nagyot fognak dobni a jelenlegi helyzeten.:)

Új hozzászólás Aktív témák