- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Nem ismerem a két reaktort, és wiki is Angol nyelvű, sajnos az én angolom meg kevés hozzá.
Ha jól emlékszem mágneses reaktorral kísérleteznek a magas hőfok miatt.
Legutóbbi műsorban asszem az is öröm volt ha egy pillanatra létrejött a fúzió
Ha jól emlékszem vannak aggályok az összeomláskor létre jöhető fekete lyuk miatt is?
De lehet keverem valamivel.
Azért hátha nem marad annyiba dolog. Valahogy össze kapcsolom, a hadron ütköztetővel, szerintem onnan még sok sok információ is kijöhet ami hasznos lehet ezen a területen is.
A világűrben lévő napelemekkel hamarabb juthatunk valamire. A japánok 2040 körülre saccolják a teszt üzemelés lehetőségét. Azé ez biztató szerintem
ISS nagyon fontos
És remélem nem halasztják tovább a Webb távcső fellövését sem. -
csongi
veterán
Igen!
Ez az idő gyorsan elrepül és ez már nem nagyon fér bele a mi életünkbe, legalábbis szellemileg már nem fogjuk értékelni
Gondolom ennek a fejlesztési tempóját igen csak befolyásolja a rendlelkezésre álló mennyiség. Ami igen csak korlátozott, és inden kísérlettel csak fogy, legalábbis amihez hozzá tudunk férni.
A vízióknak a küszöbén állunk, ezzel az életmóddal, a világűr az egyetlen esélye a jelenlegi emberiségnek túlélésre. A szaporulat növekedési mód a végéhez ért
A számítás technika hasznos kihasználása még csak most kezdőik el, MI, fejlődésnek tempója sok mindent befolyásolhat. Az egész egység egybe működik hatékonyan, bármelyik ágazat lehet gyorsító vagy hátráltató.
De a legnagyobb érték az információ és annak használata.
A lényeg egyenlőre fejlődünk, és ez így maradpetipetya:
Ez is egy hátráltató tényező a gépezetben, és ennek kezelése sok energiát von el.
Valaki korábban írta, ha a hadipar költségvetésnek egy éves összegét kutatásra, fejlesztésre költhetnék, költenék.....
Szerintem is évtizedeket lehetne nyerni. A gépezet "lassan" működik, miközben az idő csak telik.
Nah ennek kihasználást kellene a legnagyobb hatásfokkal kezelni. -
csongi
veterán
A legkorbe magasabb a veszteseg, de ha legkoron kivul vannak az elemek, maris sokkal jobb a helyzet. Meg ha magas is a veszteseg, de maga az eneriga forras boseges es "kifogyhatatlan" legyen ez napfeny vagy fuzios(helium3)akkor a hatasfok jelenesetbe nem hiszem, hogy fontos lehet, ilyen eszkoz mukotetesenel. Mivel felaldozhato elenyeszo veszteseg a feljuttatasnal. Mind koltsegben mimd biztonsagbam. Ellettani es egyeb dolgora gyakorolt hatasa erdekesebb lehet. pl :Elktronikus rendszerek.. stb.De ez meg scifi, viszont lassan haladunk ennek iranyaba.A hatasfokkal valo foglalkozast a kenyszer szulte.
Ettol fuggetlenul nagyon nagyon fontos dolog.
De ha foldon lenne helium3 bosegesen vagy hozza tudnank jutni, akkor a hatasfokkal nem nagyon foglalkoznank a hetkoznapi eletbe.
Hoszigeteles, uzemanyag fogyasztas.....
Vilag szinten USA modon gondolkoznank.
Ezt az energia araval lehet befolyasolni...de ez mar teljesen mas tema -
csongi
veterán
Hat teny, rettenetesen biznak benne.
Ugy bondolom ez kivitelezhetettlen lesz a supra vezetok nelkul.
egyfajta mageses felfono.
Az elktromossag tovabbitasa mar megoldottnak tekintheto mikrohullamokat hasznalva vezetekkent.
Ezek regi kutatsok jelenlegi allpotukba megmutatva.
En bizakodobb vagyok, remelem 10-20 even belul tortenik megvalositas.
A marsra is csak elindulnak hamarosan. Ez is oly tavolinak tunt evekkel ezelott. -
csongi
veterán
Elnezest kevertem a kettot.
Egyenlore tetszik az urkotel otlete, vagyis az urfelvono mgvalositasa, kivancsi leszek hogyan sikerul. Lehetseges, hogy azzal mar jelentosen le lehet faragagni a feljuttatas kolsegeit, es lenyegesen egyszerubb modon, biztonsagosabban kivitelezheto.
-
csongi
veterán
A technika fejlodesevel megoldodik ez is. Vagy legalabbis konnyebben viselheto lesz. Foleg munkavegzes soran.
A suly leginkabb a gravitacio nagysaga miatt jo ha minel konyebb. Persze a feljuttasnal is szamit, de egy allando kitelepitett eszkoznel talan annyira nem. PL hold. Nekem tetszik ez a kek ruha, sokkal kecsesebb, olyan mint egy versenyautos oltozek.
A nanotechnologia fejlodese meghozza az attoreseket, es szerintem aagnesesseg es supravezetok nagyot fognak dobni a jelenlegi helyzeten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Házimozi haladó szinten
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- VGA kibeszélő offtopik
- Futás, futópályák
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- További aktív témák...
- SZERVÍZ akár KISZÁLLÁSSAL!!
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest