- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szb75
csendes újonc
válasz
g.gergo #40923 üzenetére
Az új op-rendszert úgy próbáltad, hogy egyedül a torrent kliens telepítetted alá? Nem lehet, hogy valami másik futó process okozza a problémát. Én a Deluge daemon-t használom és sosem volt semmi bajom vele.
OFF: Remélem sikerül megoldanod, mert átérzem az idegtépő próbálkozások okozta stresszt! :-/ -
szb75
csendes újonc
Kipróbáltam.
500+0 beolvasott rekord
500+0 kiírt rekord
524288000 bájt (524 MB, 500 MiB) másolva, 6,19203 s, 84,7 MB/s
Ezek szerint a Pi->PC irány jó, csak visszafelé lassú a másolás. Akkor ez Windows hiba lesz. Pedig már mindent kipróbáltam amit a "WIN10 slow LAN speed" keresőszóra találtam. :-( -
szb75
csendes újonc
-
szb75
csendes újonc
Sziasztok!
Üzembe helyeztem egy Pi 4B-t. (8GB RAM + 128GB Sandisk Extreme Pro microSD kártya + Crucial 1TB BX500 SATA3 2,5" SSD USB-3-as házzal)
Plex, torrent, samba, apache, stb. került rá és működnek is.
A problémám az, hogy Samba megosztásra max. 25-28MB/s sebességgel tudok másolni Gigabites hálózaton. Iperf3-mal megmérve a két eszköz közötti sebesség 870-950Mbps. Az SSD közvetlenül a PC-hez csatlakoztatva (USB 3.0-n) 260MB/s-os másolási sebességet mértem. Tehát a hálózat minden eleme tudna ennél sokkal többet. Az eszközök önmagukban is sokkal többet tudnak. De így együtt mégis csak 25-25MB/s-re képesek.
Mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest