Hirdetés
- MSI Thin: gamer notebook két változatban
- OLED TV topic
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Acer M511: kompakt projektort próbáltunk ki
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatu611088
tag
Sziasztok, lehet legyilkoltam a PI-met, egy kábellel valószínüleg rövidre zártam pár GPIO-t, azóta a power led világít, és se kép se hang. Fakereszt, vagy ezzel még lehet valamit kezdeni?
-
tatu611088
tag
Ahogy nézem, az RPI4-re már nem működik ugyanaz a módszer mint a PI 3-ra SSD-ről való bootoláshoz. Itt van elvileg egy leírás, hogy lehet megoldani link. Valaki már megcsinálta az USB bootot a PI4-én?
-
tatu611088
tag
Sziasztok!
PI4-nél mi a normális üzemi hőfok? Nekem most ~80 körül mozog. Mi az a határ, amit már nagyon nem lenne szabad átlépni?
-
tatu611088
tag
Sziasztok,
Ti mivel szoktátok lementeni az SD kártyát (biztonsági mentés), hogy az összes partíciót magába foglalja?
-
tatu611088
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy ha rádugok egy ssd-t (usb házban) és úgy indítom a PI4-et akkor nem indul el, próbáltam pendrive-ot is, akkor se, viszont ha egy külsű usb-s winyót dugok rá, akkor bootol (próbáltam mindenféle variációban). Viszont ha menet közben dugom rá, akkor fel tudom mountolni, és tökéletesen használható. Jelenleg SD kártyáról bootolok, és a külső winyón van minden más, a probléma akkor is fenn ált, amikor csak SD kártyáról ment az egész rendszer. Ötlet? -
tatu611088
tag
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban 2x lefagyott a pi (4), ssh-zni se tudtam rá, illetve böngészőben sem jött be a domoticz. Egyszóval csontra fagyott.. Hol kezdjem el keresni a hibaforrást? -
tatu611088
tag
Sziasztok!
rpi4-et használok, bootolás sd kártyáról megy, egyébként minden más külső winyóról.. A problémám az, hogy a külső winyó halt meg.. Két hete csináltam biztonsági mentés acronissal, viszont most hogy megpróbálom átrakni egy másik winyóra, vagy magára az sd kártya ext4-es partíciójára, abba a hibába futok, hogy lockolva van a root felhasználó.. (partuuid-t persze a boot partíción átállítom) esetleg erre van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gebasz? Nem vagyok egy nagy linuxos, így ha lehet emberi nyelven.. Köszönöm! -
tatu611088
tag
válasz PistiSan #36645 üzenetére
Bootolásnál már jelezte, hogy a root le van lockolva, és nem is engedett tovább.. de elengedtem a dolgot, és újra raktam az egészet (mivel közben rájöttem, hogy incrementalis mentésem volt, a régit meg helyhiány miatt töröltem )..
viszont ha esetleg újra előfordulna, a biztonsági mentés visszahelyezése új sd-kártyára winyóra a következő lenne?
boot partíción átállítani az új partuuid-re, illetve az adattáron az fstabban átírni a boot-ot, és az adattár partuuid-jét? Kell ezen kívül bármi mást állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest