- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Egyre több piacra eljut az eredetileg korlátozott Ryzen 5 7600X3D
- Platina minősítésű Toughpower tápokkal bővült a Thermaltake portfóliója
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate1396
tag
Igazából csak egy szabályozható ventillátort akartam beállítani. (x fok felett kapcsol x fok alatt meg ki) Teszteltem, hogy ad-e ki az adott PIN feszültséget, csak bénán mértem és veletlen rövidre zártam.
Persze nem tudtam, hogy ennyire vigyázni kell ezzel. -
mate1396
tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 3 B+-on sikeresen rövidre zártam 5V-ot és a egy másik PIN-t. Azóta nem akar bekapcsolni az eszköz. Olvastam, hogy ez eléggé nagy hiba forrása ennek a típusnak. Megmértem a polyfuse-t feszültségmentes állapotban az ellenállása 0.4 ohm.
Ezzel lehet tenni valami? Neten olvastam, hogy sanszos hogy kuka, de hátha tud valaki valamit mondani
-
mate1396
tag
Sziasztok!
A következőre kellene nekem egy Raspberry PI B2+.Szeretnék torrent szervert, webszervert, ftpt, plexet (szervert), esetleg valamiféle saját felhőt futtatni. Ezen kívül szakdolgozathoz kelleni fog egy kis kommunikáció is bluetooth wifi meg még nem tudom pontosan hogyan lesz.
Erre így alkalmas lenne? Illetve melyik OS javasolt linuxba azért van alap jártasságom.
És jól olvastam hogyha külső winyó lesz rajta akkor kellene neki külső táp (nem microUSB)?
Valamint a gigabites port tényleg csak 300 Mbit/s-et tud?
Új hozzászólás Aktív témák
- PRÉMIUM WHITE PC - 9800X3D / 9070 XT Hellhound Spectral White OC / ASRock X670E Taichi Carrara (L)
- Dell Optiplex 3080 micro mini pc, 8gb DDR4, i3-10105T (4 mag, 8 szál), 256GB Nvme Ssd, Bővíthető
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- Szupergyors Core i7 7700 FSC P757 TOWER SSD PC 4X4.0Ghz 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD WIN11 1Év GARANCIA!
- i5 9600K GEFORCE RTX 2060 6GB DDR6 16GB RAM Gamer PC
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

wassermann