-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abysmal
aktív tag
válasz
wassermann #14597 üzenetére
Egy kicsit pontosítanál? Szerintem az illetőnek más problémája van mint nekem. Az illető a helyi hálózatos IP-jével próbálta elérni netről a Pi-t, ha jól látom, de nálam nem ez a helyzet. A legtöbb helyről tökéletesen el tudom érni a Pi-t, az talán kimaradt, hogy a Pi nem a koliban van, hanem otthon (gondolom innen a félreértés), így a routerhez teljes hozzáférésem van. Tehát a port forward tökéletesen megy, ha átmegyek egy barátomhoz, akkor onnan rendesen el is érek mindent, a VNC-t és az SSH-t is (jelenleg csak ezt a 2 szolgáltatást használom), de a koliban csak pár dedikált port van engedélyezve, mint az ssh, ftp, http, stb, így SSH-val el tudom érni a Pi-t, de az 5901-es portot használó VNC-vel már nem.
Tehát ahhoz kellene a segítség, hogy egy ilyen teljesen leszabályozott hálózaton is el tudjam érni a Pi-t, ami otthon van. -
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a Pi netes eléréséhez. Egyetemista vagyok, azon belül kollégista, és gyakorlatilag minden használható port le van tiltva a koliban. Ennek köszönhető, hogy bár SSH-val el tudom érni, de a VNC-vel, vagy bármi mással már nem, mert az nem engedélyezett portot használ. A http, ftp, stb dedikált port ha jól vettem észre nem használható erre a célra, hiába irányítom át az arra kapott forgalmat a raspberry vnc-s portjára, nem működik. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám tényleg bárhonnan elérni a Raspberry-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 1 / 2
- Philips LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest