-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wise0.tamas
újonc
Szia!
Persze, tökéletesen megy.
Én csak régebben (kb. 2-3 hónapja) használtam gyakrabban, RPiZero2W-ről csatlakoztam mindenféle gépre (win10, win11, MacOS, Linux-ok), sőt, telóra is (Samsung-ok).
Viszont az hamar elég egyértelmű lett, hogy a Zero2W-nek a fél GB ram-ja nem optimális desktop OS-re...Youtube tele van Pi4 és Pi400 desktop leírásokkal, azokon tényleg jól futnak a desktop OS-ek.
Leginkább Raspberry OS Desktop-ról vannak jó emlékeim (ez az x86-os változata a Raspberry OS-nek) desktop vonalon, sima microSD kártyával nagyon lassú a rendszer, a "nagyoknál" (Pi4 és Pi400) is csak akkor sima a grafika, ha ssd-ről megy az OS!
Mostanság már Android -> mindenféle gép módszerrel dolgozom (akár Teamviewer, akár bármilyen más protokoll esetén).
A Teamviewer, egyébként, hivatalosan támogatja és külön menüben listázza a Raspberry Pi-re optimalizált klienseit (full, QuickSupport és Host), úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy amíg ott van, addig biztosan menni is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest