- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
TheProb #12724 üzenetére
Szia!
Amit elfelejtettem írni, az az, hogy nekem a GoFlex-en csak addig volt gyári rendszer, amíg felraktam rá az ArchLinux ARM-et. Így a gyári képességekről nem tudok nyilatkozni. Nekem ezen volt samba, NFS, ftp, minidlna, lighttpd, PHP, MySQL, subversion, transmission.
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12719 üzenetére
Hogy jó is legyen, xpenology-t, de lehetne bármi más, OMV, freenas is, nem ezen múlik. Nem tudom, mit olvastál a neten, a havernak is raktam össze egy ilyet, ott egy 128-as OCZ SSD van benne, 11W a win7-nél, 12 ha youtube fullhd-t nézel.
De nem is értem, miért kellene többnek lenni, az i3-as itx gépem is 22W körül eszik, és az azért más kategória teljesítményben is.
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12717 üzenetére
Nem tudom, miket mértél ezzel kapcsolatban, nekem egy ilyenem van, egy 3TB-os HDD-vel a konnektorból mérve konkrétan 12W-ot eszik, ebből legyen 2W a HDD, tehát 10W vs 2W-ról beszélsz. Óránként 8w különbség az egészen pontosan napi 192Wh, azaz 5 naponta lesz 36Ft különbség. Amennyiben neked havi 200Ft-nyi kiadás minden más szempontot félredobva kérdéseket generál, és írásra késztet, minden bizonnyal csak félóránként 2 percre kapcsolod be a gépedet, hogy megnézd, kaptál-e üzit, a reklámok alatt kikapcsolod a tévét, és a villanyt is csak annyi időre szoktad felkapcsolni, amíg megnézed, a sötét szobában merre akarsz menni, ugye?
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12714 üzenetére
Építs nast egy asrock q1900-as lapból, ne ebből.
Valaki tudja amúgy, hogy openelec-kel, infra vevővel hogy vezérli az rpi2-t egy logitech harmony touch? Hétfőn vettem, de már fel is raktam az apróba, mert nem bírok vele. Mediacenter táv viszi, azzal nincs baj, de a Logitech-et szeretném használni, feltanítva se akarja, mediacenter pc-ként sem.
-
dugesz77
őstag
válasz
TheProb #12714 üzenetére
Az a gond hogy a pi-re nem raktak se sata se usb3 se gigabites portot. Menni megy csak a lemezkezelés így lassúcska. A banapi-nél van sata+gigabites ethernet . Nasnak az jobban megállja a helyét.
Viszont Nas mellé egy rpi2 és mondhatni tökéletes multimédia lejátszót hozhatsz ki belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged