-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
dudika10 #3725 üzenetére
- internetezés, internetes filmek (flash?):
A netezés nem túl gördülékeny, mert még nincs hardveres gyorsítás a grafikus felülethez. A flash pedig nem támogatott rajta, így az ilyen videók sem mennek vele.- 4 win7-es géppel kommunikálni:
nos, ebből nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz. Ha a pécék által megolsztott fájlok/videók lejátszásáról van szó, akkor azt elérheti. A pi-n megosztott fájlokat is elérhetik a gépek megfelelő beállítással.- szövegszerkesztés, nyomtatás: linux alatt nincs microsoft office, helyett valamelyik ingyenes szövegszerkeszőt használhatnád. Nem tudom, hogy a komolyabbak megvannak-e raspi-re (az openoffice változatai). A nyomtatáshoz gondolom driver is kellene, itt szintén nem tudom, hogy a linuxos nyomtatódriverek (ppd fájlok) működhetnek-e a raspi rendszerén.
Összességében, azt hiszem, hogy sokkal jobban boldogulhatnál egy normál htpc-vel. Éppen nemrég láttam, hogy egészen jó core2duo procis lenovo gépeket lehet kapni használtan: például , de a raspi ára körül kapni régi p4-eseket is ha sokkal lassabb is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest