Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RoundRobin

aktív tag

válasz cigam #15121 üzenetére

Mire nem elég 10MB/s? Igaz én csak SD tartalmat fogyasztok, de ekkora sebesség röhögve elviszi a 40mbps-os BR rippeket is(az kb 5MB/s).

10 MB per sec (10 MegaByte) sok dologra elég, de a pi ezt a sebességet nem tudja, sőt, class 1-es 10/100-as kártyák közül is csak kevés. Ha levonod a kereteket is, akkor meg még ennyit sem tudnak.

1 Gb/s = 1 Gigabit per secundum.
    100 Mb/s = 100 Megabit per secundum.

• RoundRobin

aktív tag

válasz cigam #15121 üzenetére

Amúgy az Rpi2 azért nem tudja a gyári NAS-ok sebességét, mert minden egyetlen USB buszon osztozik. Ezen lóg a LAN, és az USB-s merevlemezek is ezen az egy csatornán osztoznak.

És épp ezért nem alkalmas NAS-nak, csak fékezett habzással. :N
    Egyébként, én éppen azt hangsúlyoztam, hogy adott célokra alkalmas lehet a pi NAS-nak, mint ahogy éppen nálad, vagy nálam is, csak hát, mi nem vagyunk a tipikus felhasználói halmaz elemei.

A gyári NAS-ok Gigabites interfésszel érkeznek és ezt a pi még akkor sem tudná, ha nem az usb buszra lenne ültetve a hálózati interfésze. A különbség sajnos kb. 30-40-szeres a pi hátrányára.
    Ha a pi-ről, mint NAS-ról egy DVD-nyi anyagot kellene átvinni mondjuk vágás, konvertálás céljából, akkor már az idegesítően lassú lenne, pedig hát, az még mindig nem HD anyag. És akkor még csak egyetlen felhasználó kivánná terhelni a NAS-t, nem mondjuk három, vagy még több.
    A pi mint NAS annak jó, akinek az igényei elég alacsonyak a sávszélességre vonatkozóan. :)

Új hozzászólás Aktív témák