-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz
Murdock1981 #32113 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tippeket előre is de sajnos semmi
Próbáltam ezt is bekpacsolni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters EnableSecuritySignature: 1Amit te irtál azt ha bekapcsolom úgy már jó telefonnal is elérem eddig nem értem csak látta. Szóval igy már tuti a megosztás és nem SMB1 alatt mert ez ki van kapcsolva. Viszont kodi még mindig nem éri el :-/ Megpróbálok egy friss telepítést majd mást ötletem már nincs
-
válasz
Murdock1981 #32114 üzenetére
Mondom a HDD(sda)-ra vonatkozó részt!!!
Disk /dev/sda: 37,3 GiB, 40060403712 bytes, 78242976 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x6b3a87b5
Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 2048 78239743 78237696 37,3G 7 HPFS/NTFS/exFATHa jól írtad rá az image-et, akkor miért csak 1 partíciója van? A fájlrendszeréről nem is beszélve...
Hogyan írtad ki a merevlemezre azt az image fájlt?See "systemctl status plexmediaserver.service" and "journalctl -xe" for details.
Oda van írva: futtasd a sudo systemctl status plexmediaserver.service ill. a journalctl -xe parancsot a részletekért.
-
válasz
Murdock1981 #32115 üzenetére
Felpörög egyáltalán?
-
válasz
Murdock1981 #32106 üzenetére
Jó de tovább is van még. Mi van a partíciókkal?
-
bisti79
tag
válasz
Murdock1981 #32101 üzenetére
Bocs, hogy beleszövegelek, de anno én is belefutottam ebbe a nem bootolás kérdésbe. Sajnos, a pi nagyon válogatós, nem minden usb/sata adapterrel működik ez a funkció (nálam sem ment, pedig több típust megpróbáltam). Külföldi fórumokon is hosszasan próbálkoztak megoldani a problémát, nem túl sikeresen...
-
válasz
Murdock1981 #32101 üzenetére
Hm... Csak egy külső háttértár van rádugva? Mi a sudo fdisk -l kimenete? (Elég csak a HDD re vontakozó részt bemásolni.)
-
válasz
Murdock1981 #32091 üzenetére
Hát ott van shtirley linkjében. Ha beröffent SD kártyáról, akkor kiadod a vcgencmd otp_dump | grep 17: parancsot. Ha nem 0x3020000a jelenik meg válaszul, akkor nincs beállítva az USB boot mód. Neked mit ad vissza ez a parancs?
-
válasz
Murdock1981 #32089 üzenetére
No és SD kártyával próbáltad?
- Hogy egyáltalán működik-e.
- Hogy lecsekkold azt a bizonyos boot paramétert. -
válasz
Murdock1981 #32087 üzenetére
Mármint úgy, hogy az image fájlokat a pendrive-ra írtad? Előtte mit csináltál, és hogyan?
-
shtirley
tag
válasz
Murdock1981 #32063 üzenetére
Nem alapból tudja, a konfig fájlban kényszeríteni kell rá. De tudtommal ez akkor végleges döntés, mert ha jól emlékszem nem visszacsinálható.
Itt részletesen le van írva minden. -
vzozo
senior tag
válasz
Murdock1981 #31810 üzenetére
Szünetmentes alatt egy USB powerbankot értesz, gondolom...?
Raspi nekem még nem ment tönkre áramszünet miatt, de a fájlrendszer az ugye bármikor károsodhat.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Murdock1981 #31584 üzenetére
Sosem próbáltam - a Pi-n nem Chrome, hanem Chromium fut. de ezt nézdddd: [link]
-
dew28
aktív tag
válasz
Murdock1981 #31553 üzenetére
2.5A tap mindenkepp kell, ha van ra kotve kulso hdd.
telepited a raspbian-lite -ot
bekonfigolod, erre vannak leirasok.sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install apt-transport-https
wget -O - https://dev2day.de/pms/dev2day-pms.gpg.key | sudo apt-key add -
echo "deb https://dev2day.de/pms/ stretch main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/pms.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install -t stretch plexmediaserver
sudo rebootha betoltott: http://xxxx:32400/web
xxxx = a pi-d ip cime.
szerintem ne ezen a pi-n akarj torrentezni..
-
sztanozs
veterán
válasz
Murdock1981 #31550 üzenetére
Ha .NET-ben szeretnél fejleszteni egy ablakkezelő nélküli rendszerre, akkor ez a neked való windows (igen csak IOT támogatott jelenleg, de mivel lassan jön az ARM-os windows van remény, hogy ez változni fog).
-
válasz
Murdock1981 #31495 üzenetére
32GB a max, az SDHC-t már nem kezeli. A ventis gépház felesleges, nem fogod tudni megfőzni.
-
dew28
aktív tag
válasz
Murdock1981 #31493 üzenetére
Pi 3b+ ajanlott a gyari tapegyseg, es sandisk microSD. ha plex szervernek kell, nagy adatbazisnal azert zabalja a helyet
-
dew28
aktív tag
válasz
Murdock1981 #31488 üzenetére
a klienst? sehogy.
ugyanakkor nem is tul celszeru a szervert es a klienst ugyanazon Pi-n tartani, ott mar azert erosen fogynak az eroforrasok.
felraksz egy sima raspbian lite-ot, es parancsosorbol telepited a szervert. utana egyeb beallitasok mar webes feluleten mukodnek. -
válasz
Murdock1981 #31475 üzenetére
Most leírtad kb. a kodi + minidlna/smb szerver működését, kivéve, hogy az nem ismeri fel a sorozatokat, ha egy mappában vannak a filmekkel.
-
válasz
Murdock1981 #31469 üzenetére
?? Berakod a videókat a videó könyvtárba, a hangokat a zene könytárba, a képeket a képek könyvtárba. Mit kell rajta maszírozni folyamatosan, hogy a felületének milyensége befolyásolja a választást?
Persze megértem én hogy azt ismered, kedveled, csak kíváncsi vagyok, hogy miért/miben jobb.
wassermann
A kodi-nak nincs szüksége az X-re, saját maga kezeli a GUI-t. Valószíű hogy valami hiba van a szervíz fájlban, vagy csak nincs engedélyezve, érzét nem indul el automatikusan minden induláskor.rosejbli
A sudo systemctl status kodi.service parancsnak mi a kimenete? -
válasz
Murdock1981 #31466 üzenetére
Nem lenne elég a minidlna? Ugyanolyan DLNA szerver mint a PLEX, csak ez a disztribúció része.
-
Murdock1981
tag
válasz
Murdock1981 #31465 üzenetére
A plex meg tökre bevált mindkettönknél, nem szívesen váltanék másra. Plussz a tv-re is letudtam tölteni a klienst.
-
golya87
őstag
válasz
Murdock1981 #31462 üzenetére
Kérdés mennyire akarsz belemélyülni, de akár egy All-in-One OSMC is jó ötlet lehet számodra. Kodi, mellette egy Transmission/rTorrent az RPi-n.
-
golya87
őstag
válasz
Murdock1981 #31458 üzenetére
Szia
IoT Core nem jó erre, de egy Raspbian tökéletesen ellátja ezt a feladatot. Plex csak akkor jöhet szóba, ha nem akarsz transzkódolással is foglalkozni. Torrent lassan járj, tovább érsz módban. Rendszernek mondjuk egy Sandisk MicroSD mellé pedig egy vinyó a torrenteknek.
Nekem 7/24-ben megy két RPi is, igaz Kodi-val, de nincs fagyási problémám, ha rendben van a tápegység. -
ajalberto
csendes tag
válasz
Murdock1981 #31458 üzenetére
Nekem rpi 1 b model volt az első pi-m, most rpi 3 b(nem plusz) van, mind 0-24/7-ben ment.
openelec/libreelec/osmc -vel használtam mindet, tökéletesen futott/fut, usb-ről használom a 3-ast, az indulás így pár másodperccel tovább tart, de tökéletes.
Más OS-ben sajnos nem tudok tapasztalatot mondani, én alapvetően TV-okosításra használtam, a TV-m távvezérlőjével, HDMI-CEC segítségével.
Nekem van mellette egy mac mini, ami torrentre van, meg asztali gép feladatokra, SMB-n keresztül játszom le a tartalmakat xbmc-vel.
Mióta Pendrive-ot használok memkártya helyett azóta van rajta hbo go plugin és youtube is, egyáltalán nem akad a rendszer, még döccenés sincs, stabil teljesen.
Rendes gyári táp legyen hozzá, meg ha nem akarod engedélyezni az usb boot-ot, akkor egy gyors memkártya.
Nekem nem volt itthon gyors memkártya, de pendrive igen, így maradtam az usb boot-nál. Az olcsó class 4-es kártyákkal szenvedés az egész, a filmek igaz nem akadnak, de egy könyvtár listázás is sokszor 10-20 mp-t vett igénybe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest