Hirdetés
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- Ráugorhatnak a Samsung 2 nm-es node-jára a TSMC megrendelői
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
- A HBM egyik alapötletével főzne újszerű GDDR memóriát a Micron
- Fizess az Instagram sztorik anonim megnézéséért!
Aktív témák
-
Seagull
tag
No, letöltöttem Vramdir-t, működik, de gyorsulást még nem észleltem, még nem is nagyon teszteltem. Letöltöttem az Xmsdsk progit is, igéretesnek tűnt, azt írta, ha van elég ram akkor akár 2gb-os Ramdisket is létre lehet vele hozni. Be is lőttem az autoexec.bat-ba, de ugyanaz a gáz, 7 mb felett, megáll a már említett hibüzenettel. Lehet, hogy tényleg a Windows a ludas, és kéne neki egy un és vissza install. Az iagzsághoz még hozzátartozik, hogy ez a windows már megélt egy WinXp uninstall-t is! :)) De ezt a reinstallt asszem egyenlőre nem erőltetem, a ramdisken kívűl minden megy a magamódján, bár lehet, hogy még alszom rá egyet, és pucolom a gépet. :) Meglátom.
Köszönöm szépen mégegyszer mindenkinek, és akinek még van ötlete, rendületlenűl írjon! :)
Üdv,
Seagull -
WN31RD
addikt
válasz
Hacked_3940
üzenetére
Igaza van tsibe-nek, ha már egy éves a Windowsod, akkor mindenképpen ajánlott egy teljes újratelepítés. Ez még az NT vonalon is elengedhetetlen általában, nemhogy a szar (9x/ME :O) Windowsoknál.
(Tudom, hogy ez nem mindig van így, én is ismerek olyat, akinek másfél éve megy W2K Server, de ez nagyon ritka, és intenzívebb használat (pl. progitelepítések) mellett kizárt.)
Ramdisknek pedig még egy ötlet: XMSDSK nevű progi, ingyenes és állítólag (én még nem próbáltam) jó. -
Hacked_3940
csendes tag
-
karib
addikt
DOS-os RAMDRIVE-ot felejtsd el, vannak jobb célprogik. Keress rá a neten:
VRAMDIR - könyvtárat térképez át a memóriába, dinamikusan változtatja a méretét, nagyon pöpec! Temp könyvtárakhoz ideális, ráadásul mert nem FAT szerkezetet használ, állítólag sokkal gyorsabb a konkurenseknél...
RamDrive9x (lrsdme13.exe néven fut nálam az installja) - klasszikus RAMdrive szoftver. -
Seagull
tag
válasz
Hacked_3940
üzenetére
Szia! Nagyon szépen köszönöm a tanácsot, de sajnos így semm működik, pedig mindent úgy csináltam, ahogy írtad. :) De windowsban csak 7. Egyébként hasonlóan csináltam eredetileg is, csak nem nyomtam be a Noems-t, és a Ramdrive parancs elejére nem raktam Devicehigh-ot, csak a sima Device-t. De próbáltam már /a kapcsolóval (EMS) is, de úgy sem ment.
A dos verziószámát nem tudom, nem tudom mit használ a Windows.
A Windows, az olyan 1 éve van fenn. Win98 SE.
A gép meg nem PI. Sajna ;) Duron 700-as 256 Mb Sd Rammal. Igazából nincs szükségem a Ramdrive-ra, csak pusztán kíváncsiságból akarom kipróbálni, hogy mennyire dobja meg a rajtalévő progikat.
Kösziszépen, várom a további hozzálszólásokat! :)
Sziasztok!
Seagull -
Hacked_3940
csendes tag
Szia Seagull!
A RAMDrive mérete a géped memóriájától is függ.
Hányas DOS-od van? Egyébként furcsa a probléma. Hogyhogy nem indul a Windows? Milyen hibát ír ki? Nem véletlenül valami olyasmit hogy out of memory?Régen telepítetted már a Windows-od? Kis PI-es géped van?
A RAMDrive mérete egyébként maximum 32 MB lehet, ha a ramdrive.sys-sel készíted. De lehet nagyobb is, de ahhoz már külön progi kell.
No, ramdrive.sys... :)
A config.sys -be írd be a következő sorokat:
Device=c:WindowsHimem.sys ((Ez a sor engedélyezi a hozzáférést a kiterjesztett memóriához))
Device=c:WindowsEmm386.exe NoEms ((Ez a sor gondoskodik a felső memória block-okhoz (UMB-k) való hozzáférésről))
Dos=High,UMB ((Ez a sor a DOS-t betölti a memóriába, és kezelhetővé teszi az UMB-ket))
DeviceHigh=c:WindowsRamDrive.sys 32767 /E ((Ezzel a sorral pedig 32 MB méretű RAMDrive jön létre a kiterjesztett memóriában))
Ezután indítsd újra gépet. Majd kérlek számolj be az eredményről, hogy sikerült-e, kíváncsi vagyok.
:) -
Seagull
tag
Sziasztok! Van egy kis problémám, szeretnék segítséget kérni! Szeretnék Win 98 alá Ramdisket létrehozni ramdrive-al. Na most ez sikerült is, csak az a gond, hogy max 7Mb-ot tudok létrehozni, az a max, a fölött nem indúl a Windows, és hibaüzenetet ad. Dosban bármennyit létre tudok hozni a Ramomból, max 256Mb-ot (azaz gondolom, valamennyit múszály szabadon hagyni a dosnak). Tud valaki segíteni? Egyáltalán lehetséges valahogy nagyobbat létrehozni, vagy a Windows így van beállítva, hogy nem engedi x felett?
Köszönöm, szaisztok,
Aktív témák
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen monitort vegyek?
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- Linux kezdőknek
- Tápos kibeszélő offtopik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max - Pitaka Lucid Blue aramid tok eladó
- Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 16IRU9 Laptop - 16" Touch, Intel Core i5 120U, 16 GB, 512 GB - Garanciával
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- Erős (HP Omen 17) gamer Laptop! -i9 13900HX, RTX 4090 16gb/175w tgp, 32gb DDR5, 1tb SSD
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest