- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
hunluigi
senior tag
Érdekes nálam az AIDA kiírta hogy samsung... :F
-
Ga
tag
A Samsung-ot nekem sem írja ki az AIDA. De nem is ezt írtam sztem.
Talán a gyártás ideje az, amit kiír extraként (a másik RAM-nál ezt nem írja ki).
Nálam is ugyanúgy PC3200-as RAM-nak ismeri fel.
Új eredmény:
DDR440@3-3-3-3 (alapfeszkón - 2.6 VDDR, 1.6 VnForce)
de ment DDR450@3-3-3-3-n is, csak kellett neki +DDR Volt is (2.7). Proci túlhajtásnál meg +chipset Volt is (1.7).
Üdv:
Ga -
kíváncsi
őstag
Hi all! nekem is azt írja aida hogy pc3200 azt nem hogy samsung azt hol kellne írnia?
-
hunluigi
senior tag
Ha a ''By SPD'' beállításnál nem hajlandó 400 -on menni nem érdemes erőszakolni mert nem is fog feljebb menni. Az hogy ez a ram vagy a lap hibája az már más kérdés. Ki kéne a modulokat tesztelni egy másik lapon és ha s**r akkor vissza vele! Ha a másik lapon viszi a 400-at akkor egy BIOS frissítés még segíthet...
Egyébként nekem is Samsung ramjaim vannak és meg vagyok vele elégedve (és most nem beszélek haza) :DDD -
Ga
tag
Nekem pontosan u.az a sorozatszáma a Samsung 256MB RAM-omnak.
Elvileg (Aida 3.93- SPD):
2004 6.heti
CAS2.5@166
CAS3@200
A valóságban (egy tök más sulinetes 256MB DDR400-zal):
2.5-3-3-6@211 (422DDR) - default DDR Volt (2.6)
Lap: Abit NF7-S v2.0
Proc: XP 1700+@9*211=1900MHz
Egyébként nálam a ''By SPD'' van BIOS-ban beállítva a RAM-órajelhez, a késleltetéseket manuálisan állítottam, mert az SPD túl nagyokat akar adni.
Nem hinném, hogy egy szérián belül nagy eltérés lenne a RAM-oknál, így a többi komponensre tippelek nálad. BIOS-csere, DDR-Volt, Chipset-Volt, Másik mem-slot, stb. Gondolom mindet végigpróbáltad már.
Nálam a DDR- és a CS-fesz is a legalacsonyabban van a 211-es FSB/MEM beállításnál is.
Próbálj ki minden átállítást megint, hátha másodszorra, vagy sokadszorra megtalálod a problémát.
Üdv:
Ga -
kíváncsi
őstag
Szia! nekem is alapfeszen megy 2200Mhz n és lefutattam rengeteg progit és stabil a rendszer :DDD
-
Damage
senior tag
Így a 2500+ barton helyett van egy 3200+-esed! :C Nézd meg, hogy mennyibe kerül ez a proci a boltban :)
Akkor ezexerint a RAM beállításokat hagytad ''by speed''-en? Akkor valóban 400Mhz-en megy a memóriád! Szerencsés vagy :D
Nekem nem volt hajlandó 3200+-on menni a 2500+-ösöm, de eladtam és vettem egy olyat, ami alapfeszen tudja a 200FSB-t, csak ez a ***** memória :(
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Sziasztok! felhúztam a procit 2200 mhz ra 200as fsb vel és a ram tökéletesen megy :) sokkal több pontot kapok és gyorsabb is a gép :)
-
Damage
senior tag
Még nem, de azt hiszem, hogy erre már csak holnap kerül sor. Kicsit idegesítő, hogy amikor nem indul a gép, utána 10 percet kell sz@rakodni, hogy újra elinduljon. Ugyanis olyankor Bios-ba sem enged be, még előtte kifagy. Gondoltam arra is, hogy lehet, hogy érdemes lenne egy memtest-et lefuttatnom?! Ugyanis néha gép bekapcsoláskor a post reporter azt mondja: ''System failed memory test''. Nem tulajdonítottam idáig neki nagyobb jelentőséget, ugyanis a gép nem fagyott, nem hibáznak a progik és a játékok, minden nagyszerűen megy. Azon is gondolkoztam, hogy lehet hogy gyári hibás a memória? Hamarosan kipróbálom más gépébe is. Egyébként hogyan/miről lehet megkülönböztetni az eredeti Samsungot a hamistól?
-
Damage
senior tag
Több megoldás van: ha a procid bírja a 200FSB-t, akkor a memória beállításokat by speed-en hagyod és 200on fog futni a memória és a proci is (vagy esetleg el sem indul az egész és a Bios-ba sem fogsz tudni belépni) ;]
Amennyiben nem akarod megkockáztatni, hogy bírja-e a procid a 200FSB-t, akkor átállítod a rendszer beállításokat automata értékről users defined-ra és a memória beállításokat CPU/RAM %-os arányban lehet állítgatni. Ilyenkor alapbeállítás szerint 100%-on van, vagyis a memória is ugyanazzal a sebességgel megy, mint a proci (333), de ha átállítod a következő értékre 120on valahány %-ra, akkor már 400-on fog menni a memória és 333on a proci (ha elindul egyáltalán)
Ugyanis nálam nem hajlandó elindulni Samsung RAMokkal 400Mhz-en a gép. -
kíváncsi
őstag
Hello! amd barton 2,5Ghzs van és nincs húzva alap meg 333mhz hogy lehet húzni csak a 11*166Mhz átrakom 11*200Mhz ra és hagyom by spd n és akkor menni fog 400 on?
-
Damage
senior tag
Akkor nem kizárt, hogy nálad is csak 333-al mennek!
Milyen proci van abban a gépben? Milyen FSB-vel?
A By Speed olyasmit jelent, hogy szinkronban járatja a procival. Vagyis, ha pl Bartonod van és nincs húzva, akkor kapásból 333Mhz-en mennek a RAMjaid is, mivel ez a barton gyári/alap FSB-je.
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Hi all! nekem is 400Mhz s samsung ramom van de csak egy és azt írja 200Mhz az elején spd re van állítva. De azt mondják (asus a7n8x me van) hoy az alapla megduőlázza ez igaz?
-
Damage
senior tag
Igen, értem! Az Asus a7n8x deluxe-ban viszont csak 3 slot van. 1 különálló (kék) és két egymáshoz közelebbi (egyik kék másik fekete). valahogy nekem úgy rémlik, hogy a két kékbe kell tenni, ha dualban akarom használni (dualban is megy olyankor). Viszont, ha az egyik a távolabbiban van és a másik nem a szintén kék színűben, hanem a feketében, akkor is dualba megy. Úgy látszik csak akkor nem dual, ha a két közvetlen egymás mellettibe teszem (kék, fekete). Ezt majd kipróbálom, a gondomon sajnos nem változtat :(
-
Damage
senior tag
Én úgy tudom, hogy a két kékbe kell tenni és akkor mennek dualban.
A lényeg az, hoyg bárhova tehetem akár a két kékbe akár egy kék egy fekete. Akkor is azt írja ki, hogy dualba mennek. (Szerintem a két kékbe kell tenni, hogy dualba menjen)
Szerk: és gyakorlatilag akármelyik foglalaltba teszem a RAM-okat, az AIDA szerinti olvasás sebesség változatlan (mellesleg elég karcsú) 2172 pont. :(
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Most próbáltam ki! Nem működik :(
Át tettem a másik foglalatba a memóriát, hogy ne dualba menjen. Így nagyszerűen elindult a gép (ha 333on megy a memória). Aztán feltettem 400-ra. nem indult el. Most visszatettem a két kék foglaltba a memóriákat és 333-on megy a memória, 400on a proci. Még mindig nem értem, hogy írhatta ki azt, hogy dualba mennek a RAM-ok, amikor nem a két kék foglalatban voltak. :F -
Damage
senior tag
Érdekesebb a helyzet. ASUS a7n8x deluxe alaplapon 3 memória foglalat van. Ebből két kék és egy fekete színű. Az alaplap leírása szerint (és más emberek szerint is) akkor mennek dualban a memóriák, ha a két kék foglalat van használatban. Eddig nálam is így ment. Most az egyiket át tettem a feketébe, de a boot-nál azt írta ki, hogy dual channel és a CPU Z szerint is dual channelben mennek. Hogy is van ez??? :F
-
Damage
senior tag
Ezt még nem próbáltam. Elképzelhető, hogy úgy megy 400on? ha esetleg menne úgy (nem dualban), akkor érdemesebb inkább nem dualban 400Mhz-ként futtatni, vagy inkább dualban 333asként?
Egyébként a RAM:
Samsung 350
K4H560838E-TCCC
Ez van rajta mindegyik chipen.
Ebből tud valaki valamire következtetni? -
Damage
senior tag
Pont rá gondoltam én is :D
Nem tudom mit szólna hozzá, ha ezzel zaklatnám (egyébként kb 2-3 percre lakik tőlem)
Szerk: szóval maximum hány V-ig szabad emelni? Elképzelhető, hogy úgy müködni fog? Nem fog elszállni ettől a művelettől a RAM-om? (nins rajta külön hűtés) Nem elhet, hogy ez azért van, mert ''gagyi'' Samsung?
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
-
Damage
senior tag
Akkor szerinted a memóriával lehet a probléma? Samsung RAMok (gondolom hamisítvány lehet). A tesztprogik, benchmarkok DDR 3200ként ismerik fel. Csupán nem hajlandó azon a sebességen futni :( Lehet, hogy za lenne a legjobb, ha ezeket a RAMokat kipróbálnám más konfigban....a kérdés, hogy kinél?!
-
Damage
senior tag
A dobozomon rajta van a 400 Mhz ready felirat! Más memóriával ment is 400at(kölcsönbe volt nálam). Sajnos a tulaja nem szándékozik mexabadulni tőle. Biztos, hogy az alaplap tudja, a memóriával lehet a gond, Kíváncsi vagyok, hogy másnak is volt-e ilyen jellegű problémája, és ha igen, hogyan oldotta meg (RAM cserét utolsó esetben vállalnék be).
-
-
Damage
senior tag
Ugyanez a problémám!
Asus A7N8X deluxe rev1.xx Bios 1.007
Barton 2500+ @ 3200+ (11*200)
2*256DDR (400) dualban (Samsung)
Akárhogy is állítgatom a proci FSB-jét, sehogy nem hajlandó elindulni a gépem, ha a RAM-okat 400on próbálom járatni!
Mi a megoldás?
A By Speed nálam nem jó ötlet, max ha a procit is 333 FSB-n járatom (de ilyenkor logikusan a RAM is 333Mhz-en menne csak)
Jelenleg a proci 11*200 és a RAM ''user defined'' és alacsonyabb, mint 100%-on jár (egész pontosan 333-on) -
laxius_
tag
Nekem is ezt csinalta. A biosban a ramot az outorol by spd re allitsd es jo lesz. Nalam ez volt a baj. SPD csipp ugyis tudja mivan. :)
-
LoryB
csendes tag
na szevasztok! van egy problémám! 400 MHZ-sRAM-ot vettem mégis az alaplap csak 333-on viszi, pedig vinnie kéne! talán a BIOS -t kéne frissítenem?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- PlayStation 5
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xbox Series X|S
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Amd Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged