Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef m.
tag
Nálam igy megy az 10-a:

és igy az elkülönitett rész az SSD-re már nem férő dolgok számára

-
jozsef m.
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Szia
Kissé nagynak tünik a 80 giga, de ha ennyire speciális területre kell akkor nincs mit tenni,bár szerintem azért lehetne belőlük karcsusitani, áttenni egy RAID tömre.Azt még tudni kell hogy 80 gigányi hasznos terület min +20 GB szabad területet igényel,tehát már 100-nál járunk és ott már huzósabbak az SSD árak.Én mondjuk fontosabb adatokkal történö munkára nem mertem bevállalni a 0-t,inkább 10-át épitettem.A sima egy HDD-s géphez képest még ez is jól érzékelhető gyorsulást ad.
-
jozsef m.
tag
válasz
jozsef m.
üzenetére
Bocs de itt a jó link
az 5721.-eshez ,itt még csak a rendszer van az SSD-n és a programok a RAID.-en.
Már sajnálom ,hogy nem készült mérés a teljesen üres állapotokról annyi megért volna ha már ugy is ujra kellet épiteni mindent,hogy egy szingli lemezre ráhuzom a Win-t és lemérek mindent. -
jozsef m.
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Szia mostmár megint müködik minden bár az látszik ,hogy ami kedvez az SSD-nek az
Kép nem a RAID-nekelőtte igy ment a RAID tömb.
-
jozsef m.
tag
Sziasztok
A cuccok között található konfigomon használom a RAID 10-át 4db.500GB WDAAKS-ből épitve egy KINGSTON SSD mellett./ezen van a WIN/. Nemrégiben frissitettem az AMD AHCI driverét a hivatalos honlapról./10-7_vista32-64_achi/.Azóta az alábbi kép fogad:
Semmiféle külön particiot nem hoztam létre a tömbön belül. Eddig csak szimplán RAID(E
ként látta a rendszer. Némileg lassabbnak érzem a gépet a tömbről dolgozva de egyébként hibátlanul müködik. Tud erre valaki magyarázatot, töröljem a kérdéses drivert?,van valakinél hasonló jelenség? -
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Én mindkettöt használom.Az igazság az,hogy a RAID és az SSD eggyüttes alkalmazása a leüdvözitőbb,ha nem is a legolcsóbb megoldás.Igy adott a lehetőség mindkét szisztéma előnyeinek együttes kihasználására.A képekből látszik ,hogy a RAID rendszer alatt nem ellenfél az SSD-nek még az általam használt legkisebb modell esetében sem,az SSD pedig a jelenlegi tárolókapacitása okán nem alternativa a merevlemezhez képest.Kép:[link]
-
jozsef m.
tag
válasz
KlezOne
üzenetére
Szia Klez One
Az INTEL ICH 10 R tudja a RAID 0,1, 10,és 5 kialakitást is kezelni,RAID 0-ban a megbizhatóság
csökken ,a bekötött lemezek számával szorzódik a hibalehetőség mivel elég egyetlen lemez kiesése és máris oda minden adatod ill. összeomlik a rendszer.
Gyorsaságban kb erre számithatsz:
A helyedben 3lemezből már inkább RAID 5-öt épitenék!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Magisk
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Tekken 7 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
az 5721.-eshez ,itt még csak a rendszer van az SSD-n és a programok a RAID.-en.
ként látta a rendszer. Némileg lassabbnak érzem a gépet a tömbről dolgozva de egyébként hibátlanul müködik. Tud erre valaki magyarázatot, töröljem a kérdéses drivert?,van valakinél hasonló jelenség?