- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hibajavításra adta a fejét az új Arc meghajtó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
#64791808 #10668 üzenetére
A vezérlőn látszik hogy ott van, csak nem tudok hozzá férni ha nem része a raid kötetnek. Szóval 2x5TB raid 0 mellett nem tudtam simán raid nélkül használni.
De már mindegy, nem szórakozok vele tovább. A Win natív raidje meglepően jó, gyors, stabil, túléli a win telepítést, sőt már maga a telepítő is egynek látja. Nálam eddig nagyon nagyon bevált. 300 feletti tempókat is eléri nagy fájlok esetén.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
#64791808 #10665 üzenetére
Ezt tapasztalatból modod? Mert nálam nem látta a sima 2TB-os lemezt ha mellette volt egy 2x5 TB raid 0 X570 Chipset. Sőt utána olvastam és azt írták több alaplapgyártó fórumán is hogy az integrált sata raid vezérlő limitációi miatt vagy minden raidbe vagy semmibe működik csak. Korábbiakra és intelekre is ezt írták.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
r92king #10662 üzenetére
Játékról nem tudok nyilatkozni, én csak adattárolásra használom.
Ha sokáig tölt egy játék közben maxon tekerve a winyót akkor nyerhetsz gyorsabb betöltést, de nem minden esetben az a szűk keresztmetszet. Pl egy sata 3 ssd ami 550-es olvasást tud, vagy az m2 ami 3500-at, mégse tölt sokkal gyorsabban talán pár másodperccel. Max 10% - 15% amit észre vettem messze nem hatszoros tempót vagy akár a közelit. Szóval nyerhetsz tempót, de duplázásra ne számíts, bár jobbak az esélyeid mint nekem ssd-ről ssd-re. Szerintem max 20-30%-ot hozhatnál. Már ahol a winyó volt a szűk keresztmetszet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
r92king #10660 üzenetére
Intelen még nem próbáltam de szerintem ugyan az mint az AMD. NVME lehet egyesével vagy raidbe, illetve a SATA is lehet mind raidbe vagy egyik sem. Én az Intel saját megoldására kötném a Marvell chip csak azért felel valószínűleg, hogy több port legyen mint amennyit az Intel alapból támogat. Bár kétlem hogy érezhető vagy akár csak kimutatható különbség lenne köztük.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
hackeeeee #10657 üzenetére
Kb 8 hsz-el ezelőtt írtam hogy igen működik, túléli a telepítést is.
Nem bootolhatsz róla, ellenben már a win telepítő is egynek látja.Nálam azért esett ki az alaplapi mert csak annyi van hogy mindegyik sata port raid vagy egyik sem, nekem meg úgy kellett volna hogy egy db 2tb meg 2x5tb raid 0, de ez alaplapi vezérlővel lehetetlen. Viszont így az alaplap maradt sima SATA módba, winből ment a Raid 0, amivel eddig hihetetlen elégedett vagyok, 280-300-as tempót is eléri nagy fájl másoláskor.
Win meg M.2 SSD-n.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Genius007 #10651 üzenetére
Ki tudod számolni melyikkel mekkora a tárhely és mennyi a sebesség növekedés, ha van.
2x 12TB Seagate ST12000VN0007 IronWolf esetén:
Dupla sebesség olvasásban, egy winyó sebessége írásban és 12TB hely.3x 4TB WD Red Pro NASware 3.0
Dupla sebesség olvasásban, egy winyó sebessége írásban és 8TB hely.Mind a kettő egy lemezes redundancia. Szerintem döntsön az ár / tárhely, illetve a felhasználás. Pl ha megvan már pár lemez, a köré építkezz stb...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
FeRRaR1 #10647 üzenetére
Jelentés, eddig nagyon jó a windows raid. Sikerült beállítani, és win újra telepítésnél is a telepítő egynek látta! Szóval igen, megmaradt. Gyorsult is a másolás. Most gépen belül olyan 300-al megy rá SSD-ről, sima 2TB WD Purple winyóról eddig ingadozott 80-110 között, mont stabil 145 / 150 lett a másolás. Illetve Nasra is kiakasztja a 2 gigabitet.
Úgy hogy ha van mentésed több helyen és a tempó az elsődleges, nagyon is ajánlom a Windows Raid 0-át.
annyi a limitáció hogy bootolni nem lehet róla, de arra nekem ott az M2 SSD, így nekem eddig tökéletesen megfelel.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Kicsit utána olvastam a napokban, igazából adattárolásra tökéletes lenne nekem.
Egy kérdés amire nem kaptam egyértelmű választ. Ugye a bios AHCI-nak látja az tiszta sor. Bootolásnál ahogy a windows tölti be a drivereket már egy kötet lesz.
Viszont windows telepítést túl él? Mivel hamarosan újra szeretném rakni, már a második gépen fut és 2 éves. 10 van most és 10 menne fel természetesen. Amennyiben igen akkor most belaknám, ha nem előrehoznám a telepítést.
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, Adott egy Asus X570-as alaplap. A problémám hogy a sata portokat 2 módba tudom tenni AHCI vagy RAID. Amennyiben raidre teszem akkor mindent bele akar tenni a kötetbe ami sata. Ahciban pedig nem enged raidet létrehozni. Szóval jól gondolom hogy ez úgy nem fog menni hogy 2x5TB raid 0 + 1db 2TB?
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest