Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
yakuza.tora #5761 üzenetére
Itt írtam:
Lényeg, hogy alaphelyzetben a nemref. nyákos Sapphire kártyám gpu-ja, nem ért hozzá a felszerelt AC Twintorbo PRO réztalpához. Kicsi, de lámpa felé tartva látható légrés maradt. -
válasz
gera021 #5756 üzenetére
Tapasztalataim szerint nem is kell sok idő, inkább sokféle program.
Bootol a gép, megy a windows, megy a Heaven, megy a szőrös fánk, megy a kedvenc játék. Ekkor már reménykedem, aztán pár hét múlva felteszek egy új játékot és az meg elhasal egyből. Így megy ez.
Nyúzzad mindenféle progival.yakuza.tora: Nézegettem én azt az Extreme verziót, de nekem túl nagy, túl jó volt, nincs szükségem rá. Meg az enyém nem refnyákos, nem kellett kompatibilisnek lennie a sok apró bordácskának, csak a GPU furatoknak.
Ezt hittem tegnapig. Aztán kiderült a magasság probléma is... -
Ma lecseréltem végre a Sapphire 6950 (nem refnyák) hűtését AC TWINTURBO PRO -ra.
Igen, ráment. Nem kellett mindenféle vrm chipet kombinálni, hűteni, az már megoldott volt a Sapphire-féle nemreferencia hűtővel.
Csak a gpu-val kellett játszani, azt nem ment simán. Az AC hűtőhöz ilyen kis műanyag távtartót adtak a csavarok alá. Megnéztem szerencsére mielőtt összeraktam. Sajna néhány tized milliméter csak, de a gpu és az AC réztalpa nem ért össze.
Reszeltem kicsit, jó lett. Eredmények nagyjából:
Alapon Sapphire hűtő 40 fok, AC 38 fok.
Fél óra Crysis2 74 fok, AC-vel 66 fok.Nyolc fok nem sok, de nem is ezért cseréltem. A Sapphire hőcsöves nyolc centis ventije veszettül visított terhelés alatt. AC alig hallható 50% -on is, úgy lett a 66 fokos erdemény.
-
válasz
radi8tor #5578 üzenetére
Csak kíváncsi vagyok pontosan milyen ramjaim is vannak. Az alap 1250MHz helyett vígan megy 1500-on is, ellenben 1550-et már bukta. Olyan gyanús volt az az 1500, gondoltam hátha ez még nem is tuning, lehet ez az alapfrekije (6970-en állítólag ilyen ramok vannak)
Erre találtam a Hynix féle 2,5GHz-et, ami összezavart... -
No, tegnap meglestem közelebbről a kártyám...
A ramjaim beazonosítottam a Hynix oldalán, azt mondja róla a gyártó, hogy 2,5GHz -es.
Ennek a fele ugye az Ati áldal 6950 -hez megadott órajel: 1250MHz.
Míg itt is többen ezt 5000MHz-nek mondjátok.Na most ez már négy szám ugyanarra. Hogy is van ez most akkor?
-
válasz
Motion_Blur #5506 üzenetére
Nem túl gyorsan jött ez most?
-
-
válasz
ZolikaE46 #5440 üzenetére
Ezt az elfogyott a borda dolgot nem értem. Hát nem annyi van hozzá, amennyi kell? Vagy valamelyik méretei nem stimmelnek?
Gelid-et akkor kihúzom a listámról, ha panaszkodnak a hangjára. Köszi.
AC -ből szerinted ez a kétventilátoros verzió jó lehet 6950-re? Nem írták hozzá, kérdés rá lehet-e barkácsolni és mi kell hozzá...
Az a nagy batár háromventis szerintem erős lenne nekem. -
válasz
Tökmindegy #5444 üzenetére
A frigó meg szenvedni fog a melegítéstől, így több lesz a villanyszámla is.
-
válasz
ZolikaE46 #5429 üzenetére
- A Zalmanos képen a felső sor jobb rammodulra miért van akkora borda téve ("ami alkalmatlannak bizonyult")? A Gelid-es képen az látszódik, hogy nincs a ram mellett semmilyen alkatrész...
- A képeken balra fent van egy különálló chip, ahhoz elég egy olyan kicsi borda?Hűtési teljesítmény annyira nem lényeges szerintem ezknél a hűtőknél, már ebben a kategóriában. Biztos van köztük pár fok, de ezt most hagyjuk. A lényegesebb nekem, hogy mekkora zajt bocsájtanak ki terhelés alatt.
Ilyen szempontból melyiket ajánlod? -
válasz
Tökmindegy #5421 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy alapból nem kompatibilis, csak meg kell venni hozzá a vr001 -et.
Köszi a válaszokat, maszsolázok akkor ezekről a hűtőkről képeket, teszteket.
-
válasz
Tökmindegy #5415 üzenetére
Hű, ez egy hatalmas darab!
Viszont nincs odabiggyesztve a 6950, a kompatibilis kártyák közé. Meg venni kell hozzá azt a VR001 nevű kiegészitőt.
A kistesó nem lenne jó véletlen? Mondjuk iehhez sem írják a 6950-et...A Prolimatech -nek utánanézek...
-
Köszi a választ.
Igen, ahogy írtad, arra gondoltam, hogy nekem talán a 6970-re való ram modulokat tettek rá. Ezért lehet pont 1500MHz-en stabilan használni.
Mindegy, ezzel úgy érzem végeztem, ha érdemes egyáltalán a tuning, akkor az a 900/1400 jó lesz.Más: Milyen hűtőt javasoltok, ha cserélni szeretném a gyárit?
-
Következő kérdésem:
Meg lehet-e nézni a ramakon (fizikailag, Everestel vagy akárhogyan), hogy elméletileg mire is képesek, mekkora frekvenciára gyártották őket?
Gyanús nekem, hogy pont 1500MHz (6000) -et tudnak, felette meg rögvest bukta.
Köszi. -
No kimókoltam a Trixx a ludas! Pedig imént letöltöttem és kipróbáltam a legújabb 4.0.1 verziót is... De azzal sem megy a feszültség visszaállítása.
Szóval, ha bármilyen csúszkához hozzányúlok, előjön ugye az apply gomb. Azt lenyomva azonnal 1,09 Voltot kap a kártyám. És már soha nem is áll vissza a 0,9-re. Még a Trixx uninstall vagy gép újraindítás után sem.
Csak és kizárólag az áramtalanítós kikapcsolás után lesz ismét használható a 2D-s csökkentett feszültség.
Ez csak nekem ilyen? -
Nem jött be a Trixx dolog, teljesen kiiktattam, újraindítottam a gépet, mégis 1,09 Volton megy a kártyám. Everest és a legújabb GPUZ is ugyanezt állítja.
Catalyst Overdrive pedig nincs engedélyezve.Egyszóval perpill minden alapon van, gyári biosz, semmi tuning, mégis állandóan 1,09 Voltot mond minden.
Nekem miért nincs külön feszültség a 2D-hez? Tutus, hogy van ilyen egyáltalán? -
Sima Sapphire 5950, a gyári biosszal. És úgy gondolom megy is elég jól ahhoz, hogy ne kelljen azt piszkálnom.
Szóval, akkor eltűnt az alap 0,9 Voltom! Rémlett nekem is, hogy 2D-s feszültség az kissebb volt, mikor még nem piszkálgattam a kártyát. Node hová lett?
Trixx ezt ki tudja iktatni?
Majd otthon ezzel kezdem ma.Köszönöm.
-
Pug & ffodi: Köszi a válaszokat.
Szóval akkor azt mondjátok ölég lesz az 1400MHz is a ramoknak... Hát jó, legyen. 3D-ben keveset megy a kártya, ellenben a filmnézős dolog már valóban ül nálam. Szokásom a gépen mkv filmeket nézni.Más: Jól emlékszem, hogy 2D és 3D között különböző a feszültség? Mert most elnézegetve a tegnapi logfájlokat stabilan ez van: GPUVRM 1,09 Volt (frekvenciák változnak szépen).
Trixx agyoncsapta a delejállítást, vagy Everest rosszul mér? -
Valaki közben azt mondta nekem (máshol), hogy a memóriatuningból profitál az AA és AF... Ez igaz lehet?
És miért pont 1400-at javasolsz a memóriáknak? Én úgy érzem nem durváskodtam a kártyámmal. Bioszt sem változtattam, feszültséget sem emeltem.
Egyszerűen csak a gpu 940MHz -en bukott előszőr, a memók meg 1550MHz -en. Így visszavettem őket, és lett belőle 900/1500. Ez bírja a teszteket meg a Crysis2-t is.A ramnak árthat az 1500 hosszabb távon? Akkor is ha nem hibázik?
-
Tuningeredmények alapon, csak gpu, csak memória, illetve mindkettő tuningjával...
gpu/mem: 3DMark11:
800/1250 P4861
800/1500 P4989
900/1250 P5291
900/1500 P5430Ebből nekem az jön le, hogy a memóriatuning nem igazán számít sokat. Pedig pont azt lehetett szépen megtekerni. Hagyjam az egészet?
-
Sapphire 6950-et tuningoltam. 900/1500 -lett a vége. GPU val elégedett vagyok, de a memók... várakozáson felül, ölég szépen mennek.
De!
Azt figyeltem ki (egyenlőre csak úgy érzésből), hogy mintha a memóriák húzása jobban izzasztaná a kártyát, mint a gpu-é. Mintha jobban visítana a venti. Talán a vrm részt jobban terheli?
Másrészről viszont a bencmarkok szerint alig számít valamit a memóriák tuningja. Érdemes egyáltalán memóriát tuningolni?
Köszi. -
Sziasztok.
Csatlakozom egy Sapphire 6950 2GB kártyával.
Nem refhűtős, nem is volt cél a 6970 biosz. Ellenben kis tuning még szóba jöhet...
Azon túl, hogy ahány kártya, gép és felhasználó, annyiféle eredmény születik, úgy kb. mire számíthatok? Csak amolyan laza, ám stabil, feszültségemelés nélküli tuningot szeretnék.
És mivel szokás manapság tuningolni? Trixx jó lesz?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest