Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Landon

addikt

válasz Tiszteletes #4102 üzenetére

Olvasgattam a fórumot és, elnézést, hogy belefolyok egy 'flame veszélyes' beszélgetésbe, erre szeretnék reagálni azért. :)

..."alaptételt, hogy az a pénz többet ér számomra, amit nem költöttem el."
    Öhm, én egy kicsit másképp emlékszem ezen alaptételre...: "The Time value of money: A $ received today is more than a $ received in the future... Because we can earn interest on money received today, it is better to receive money eariler rather than later..." - Tudom, hogy ez nem pontosan azt magyarázza amit Te említettél mert Te a már meglévő pénzről beszélsz de szerény véleményem szerint ez itt most mindegy mivel ha szigorúan azt veszem, hogy a pénzemet őrizgetem otthon a párnám alatt és nem költöm el ill. nem fektetetem be semmibe ill nem tudok kamatot keresni rajta akkor a pénz tartogatása hülyeség. Mivel ugye értéktelenedik... Ebben az esetben elkölteni arra amiben örömem lelem és "hasznosnak" találom inkább számít egy értelmes befektetésnek! :)

A másik: szerintem senkinek nincs joga megítélni, hogy kinek mi az értelmes és mi nem. Kik vagyunk mi, hogy megmondjuk x-nek, hogy ha pl. autóra, sörre, xy költi a pénzét az értrelmesebb mintha mondjuk 250k-t kiadna egy 980X-re ami, valóban, hamarabb értéktelenedik de ő neki ez a "álma, vágya, kívánalma, ebbe leli örömét, ez a hobbija etc etc etc". Minden szubjektív és relatív, ez a lehető legrosszabb érv, hogy "mennyi sört lehetne venni 500k-ból..." (tudom ez csak egy példa de nagyon sokan hasonlókkal jönnek elő..). Kérdem én, mitől jobb mondjuk 1 kamionnyi sör mint egy 980X? Mert a sör meglátszik a hasunkon a 980X meg gyorsan elértéktelenedik (a degradálódás emberre vonatkozik, degradálni vkit=éreztetni vele, hogy nem értékes)? Ugyan már... :) Ezen az egészen felesleges vitatkozni! Akinek 6970 kell az vegye azt aki szeret tuningolni vagy a pénztárcája azt engedi az vegyen 6950-et! Senkinek semmi köze hozzá.:)

Szerintem picit erősen fogalmaztál a fórumtaggal kapcsolatban. :) Elvégre nem azzal jött, hogy "Hey n00b-ok nekem 6970-em van ezért én vagyok a király nektek meg csak 6950-etek szóval FO!...". Mert ha valami hasonló hozzáállást tanúsított volna akkor aztmondom, hogy igen törjük le a szarvát nade szerintem ettől messze állt és éppen ezért kissé igaszságtalannak tartom azt amit utána kapott. :)

Mégegyszer elnézést, hogy felhoztam ezt a dolgot, még véletlenül sem szeretnék újabb vitát indítani ill. nem okoskodásnak/sértésnek szántam ezt a post-ot. Csupán véleményem fejtettem ki, álltalánosságban.
    :R

• Antarctica

tag

válasz Tiszteletes #4102 üzenetére

Szerintem te ezt egy kicsit elcímezted:D:D Olvass vissza kinek kellett volna címezni a leveled.
    De hogy felpörögjön a fórum: Akinek nem elég egy 6950-es kártya alapjáraton és a drága pénzen megvásárolt gépét javarészt arra használja, hogy szintetikus teszteket futtasson a nap 24 órájában, az meg is érdemli:) Néha nevetséges ami itt megy...NEM tesztprogramok csúcspontszámainak döntögetésére gyártják ezeket a kártyákat. Nem mind1, hogy 3876 pont vagy 1 óra beállításokkal elvesztegetett idővel és 100000000 idegsejttel kevesebbel 3890 pontszám? :)
    Ami nekem még érdekes, hogy 6950 kártyára idle módban 42 fokot határoznak meg. Ez azért is érdekes, mert nekem idle módban 33-34 fokos a 6950. Egyébként pedig örök igazság, hogy a tuning minden esetben, kivétel nélkül csökkenti az adott termék életciklusát, legyen az számítástechnika, autó, egyéb. Az pedig már lelkiismereti dolog, hogy a szénné hajtott terméket, 1000000000 szintetikus tesztpróbán átesett processzort/videókártyát eladod egy olyan embernek, aki noha kisebb pénzű de becsülettel dolgozott meg érte. Én sem vennék egy szarrá hajtott és tuningolt autót pl :)

Új hozzászólás Aktív témák