Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Olvasgattam a fórumot és, elnézést, hogy belefolyok egy 'flame veszélyes' beszélgetésbe, erre szeretnék reagálni azért.

..."alaptételt, hogy az a pénz többet ér számomra, amit nem költöttem el."
Öhm, én egy kicsit másképp emlékszem ezen alaptételre...: "The Time value of money: A $ received today is more than a $ received in the future... Because we can earn interest on money received today, it is better to receive money eariler rather than later..." - Tudom, hogy ez nem pontosan azt magyarázza amit Te említettél mert Te a már meglévő pénzről beszélsz de szerény véleményem szerint ez itt most mindegy mivel ha szigorúan azt veszem, hogy a pénzemet őrizgetem otthon a párnám alatt és nem költöm el ill. nem fektetetem be semmibe ill nem tudok kamatot keresni rajta akkor a pénz tartogatása hülyeség. Mivel ugye értéktelenedik... Ebben az esetben elkölteni arra amiben örömem lelem és "hasznosnak" találom inkább számít egy értelmes befektetésnek!
A másik: szerintem senkinek nincs joga megítélni, hogy kinek mi az értelmes és mi nem. Kik vagyunk mi, hogy megmondjuk x-nek, hogy ha pl. autóra, sörre, xy költi a pénzét az értrelmesebb mintha mondjuk 250k-t kiadna egy 980X-re ami, valóban, hamarabb értéktelenedik de ő neki ez a "álma, vágya, kívánalma, ebbe leli örömét, ez a hobbija etc etc etc". Minden szubjektív és relatív, ez a lehető legrosszabb érv, hogy "mennyi sört lehetne venni 500k-ból..." (tudom ez csak egy példa de nagyon sokan hasonlókkal jönnek elő..). Kérdem én, mitől jobb mondjuk 1 kamionnyi sör mint egy 980X? Mert a sör meglátszik a hasunkon a 980X meg gyorsan elértéktelenedik (a degradálódás emberre vonatkozik, degradálni vkit=éreztetni vele, hogy nem értékes)? Ugyan már...
Ezen az egészen felesleges vitatkozni! Akinek 6970 kell az vegye azt aki szeret tuningolni vagy a pénztárcája azt engedi az vegyen 6950-et! Senkinek semmi köze hozzá.
Szerintem picit erősen fogalmaztál a fórumtaggal kapcsolatban.
Elvégre nem azzal jött, hogy "Hey n00b-ok nekem 6970-em van ezért én vagyok a király nektek meg csak 6950-etek szóval FO!...". Mert ha valami hasonló hozzáállást tanúsított volna akkor aztmondom, hogy igen törjük le a szarvát nade szerintem ettől messze állt és éppen ezért kissé igaszságtalannak tartom azt amit utána kapott. 
Mégegyszer elnézést, hogy felhoztam ezt a dolgot, még véletlenül sem szeretnék újabb vitát indítani ill. nem okoskodásnak/sértésnek szántam ezt a post-ot. Csupán véleményem fejtettem ki, álltalánosságban.

-
Antarctica
tag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Szerintem te ezt egy kicsit elcímezted

Olvass vissza kinek kellett volna címezni a leveled.
De hogy felpörögjön a fórum: Akinek nem elég egy 6950-es kártya alapjáraton és a drága pénzen megvásárolt gépét javarészt arra használja, hogy szintetikus teszteket futtasson a nap 24 órájában, az meg is érdemli
Néha nevetséges ami itt megy...NEM tesztprogramok csúcspontszámainak döntögetésére gyártják ezeket a kártyákat. Nem mind1, hogy 3876 pont vagy 1 óra beállításokkal elvesztegetett idővel és 100000000 idegsejttel kevesebbel 3890 pontszám? 
Ami nekem még érdekes, hogy 6950 kártyára idle módban 42 fokot határoznak meg. Ez azért is érdekes, mert nekem idle módban 33-34 fokos a 6950. Egyébként pedig örök igazság, hogy a tuning minden esetben, kivétel nélkül csökkenti az adott termék életciklusát, legyen az számítástechnika, autó, egyéb. Az pedig már lelkiismereti dolog, hogy a szénné hajtott terméket, 1000000000 szintetikus tesztpróbán átesett processzort/videókártyát eladod egy olyan embernek, aki noha kisebb pénzű de becsülettel dolgozott meg érte. Én sem vennék egy szarrá hajtott és tuningolt autót pl
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest