- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Akciókamerák
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
De felbaszott ez ma, hallod..
Hogy a bánatos retekért játszottuk az első mapot azon a szanaszét warpoló, 3. világbeli mocskon, ahol a ruszkiknak még vagy 40-es pingelőnyük is volt, amellett, hogy minden zsírlagban úszott és minden 3. másodpercben mikrowarp-hegyek..és így is majdnem megfeküdtek a nyomott map pickjükön.
Aztán Limbus ez rekt sosi suka után meg egy rakás szar dm20-on.
Az a mag1c gyerek meg 3 mapon keresztül teleportált szinte folyamatosan, dm20-ra már különösen belehúzott, már azt hittem, hogy belekúrok a monitorba egy lapátot. Csak miután a szovjet nyaka köré tekertem. 40-es pingje van, csak eltalálni nem lehet.
Szóval fasza volt, de nagyon. Főleg a legelső. 1993-nak a végén már ilyen 85-90-re felugrált a ping.
Van rá egy ötezresem, hogy ha az első mapot ugyanazon a szerveren játsszuk, mint a többit, akkor 2-0 lett volna ide..Király, még mindig idegroncs vagyok emiatt a szar miatt.
-
.LnB
titán
Rövid távon nem számít a ram. A teljesítményvesztés akkor következik be amikor hosszú játék során megtelik a ram, és el kell kezdenie kiürítgetnie, cserélgetnie a betöltött dolgokat. Amik leginkább a textúrák.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy akadozni kezd a játék egy idő után, nyilván ez lehet kis mértékű is. Játék függő. -
Orbb
aktív tag
Másik forumon vannak még infók, gondoltam beszúrom ide is.
"Evil said that he lagged all the time while preparing for quakecon. It was the reason why he dropped out of 30th 125fps. This lags situation is very strange, says it's not only those lagometer spikes, it's like he is having a drift while moving around. Changed almost everything, reinstalled windows several times, tried other steam account - it works well for some time but then the problem comes back. Problem magically went away about a month before the Quakecon. Lagometer spikes ("DoodOs") was another problem, it was on the side of Evil's internet provider.
BTW, today Evil was on Agent's stream. Some info I've remembered:
- Just again he was battling more against himself than Rapha. Thinks that he just lacked a LAN experience, but he keeps getting better. Sadly, too late.
- Slept only 4 hours or so a night before. Nerves, yeah. Blames no one.
- Felt something odd going into playoffs, so he changed his mouse sensitivity, making it lower (why?!). Couldn't understand what's wrong, lost winner brackets final. Set the sensitivity back to usual and then felt that everything's ok and beat Killsen.
- Should've taken that Sinister, but oh well.
- Has a full respect for Rapha's win.
- Played some Quake Champions games, said he likes it. Very quakey.
- Both him and Agent speculated that there may be QuakeLive on the next Quakecon for more Quake hype because Quake Champions will not be released yet, or just released." -
ncc1701
veterán
144-re volt állítva, de 166-it írt ki. De az olyan fix volt, mintha odarajzolták volna. De most s 250fps is olyan. Vagy csak jó napom van, de most vagy 5 játékon át az lg 40% felett, rg 55% felett volt.
Memória 1600-ról felugrott 1833-ra, a 3.8GHz-es x4760k most simán megy 4.5GHz-en, VGA is kapott egy szépet. Plusz extra hűtést is a masina, tuninggal együtt is vagy 10 fokkal hűvösebb, mint az előző, enyhébben tuningolt állapotban.
Doom 4-ben a crossfire támogatás már rendbejött? Mert a jelen R7260X mellé 20 körül vehetnék egy társat. Full hd, ultra részletesség nem cél, csak egy játszható stabil 60fps. A B terv egy gts 960-as kari 4G memóriával. Csak az többe lenne.
-
sto1911
veterán
Ah, olyan mar evek ota nincsen, hogy valahova ne kelljen regelni a jatekokat. Sokszor csak egy dobozt kapsz es egy kodot, CD-t nem is. Mondjuk felesleges is, mert ahogy kinyomjak a lemezt, szinte azonnal jon egy patch hozza
Az EU mad rarepul a hasznalt jatek tovabbadas problemajara is egyszer, talan mintha mar pedzegettek volna.
-
dashed
senior tag
Nekem is akadozott mindig. Egy ideig jatszadoztam f5-el, ilyenkor neha jo szerverre dobott ra es nem volt megakadas. De volt, hogy 10+ frissites is kellett mire jo helyre dobott.
Ezzel a fix-el beallitom a nemet szervert aztan frissites es jo. -
-
törölt tag
Izee, még annyit tennék hozzá az egész történethez (ha má úgyis teleoffoltam a topic-ot) hogy a kontakt60 arra is jó, ha valamelyikőtöknek dupla vagy semmit játszik az egere (duplán klikkel/szaggatottan klikkel/egyáltalán nem klikkel)
Elég csak szétszedni az egeret, a spray csövecskéjét a mikrokapcsoló gombjára erősen rányomva tartani (hogy legyen hely a folyadéknak bejutni a résen) és "eláztatni" picit. Az áramot nem vezeti, viszonylag hamar párolog az illékony része (pár nap) még úgy is, hogy erősen zárt a mikrokapcsoló "háza". Az alatt a pár nap alatt, míg teljesen kiszárad, maximum annyit lehet észrevenni használat közben az egészből, hogy halkabb lesz a kapcsoló kattintáskor, de egyébiránt a működését nem bedfolyásolja (azon kívül persze, hogy helyreteszi) Utána nem árt jól megrázni az egeret, hogy mindenhová jusson. Kb. ennyi a meló vele, mert azonnal leoldja az oxidréteget a rézlemezkéről, meg a felülső érintkezőről, aminek nekifeszül.
Gondoltam, hátha még jól jön neked, vagy valakinek
(#12940) [oWn]f4te: Az alapján, ahogy leírtad, ez jutott eszembe elsőnek. Másodiknak pedig az, hogy ha így van/lesz ahogy írtad, a Doom4 sem lesz nagyobb "sikertörténet", mint pl. a duke nukem forever, akármennyire is erőltetik benne ezt a Doom/mortal combatX szerű mixet. Mert ha jól olvastam, ebben a verzióban visszatérnek ahhoz a modellhez, mint amilyen a Q2-ben is volt pölö. Vagyis, hogy lesznek benne olyan húzások, mint amikor végeztél egy pályával és ott álltál találgatva, hogy most milyafacc van he? Mert az addig megszokott pályakapukhoz képest a jelenlegi nem csinál semmit. Na és ilyenkor kellett megkeresni a valódi kivezető utat, volt, hogy vissza kellett menni a pályának az elejére, ahol beléptél az előzőről, visszamenni a legutóbbi pályára és a kapu mellett bekapcsolni valamit, ami csak akkor vált elérhetővé, mikor a következő pályán végeztél
-
törölt tag
Hát.. most képek jönnek. Így könnyebb "elmagyarázni" (szerintem elsőre levágod mi van, ezért a képek)
A keycaps vagyis a sapka nem játszik sok szerepet azon kívül, hogy leveszed, hogy hozzáférj magához a kapcsolóhoz (aztán lehet rosszul értettem valamit abból, amit írtál)
Itt látszik szemből (/felülről) az a 2 pici lyuk, amikről beszéltem és amiken keresztül könnyedén bejuttathatod a trutymót anélkül, hogy szét kellene szedned a kapcsolót:
(maga a "csőr" rész nem fér be a lyukakba, de nem is kell, mert pont bele tudsz spriccelni, alig nagyobb a lyukaknál)
Itt meg oldalról::
Így néz ki belülről, ha valami marha szétgyilkolja (normálisan csak akkor tudod szétszedni, ha előbb kiforrasztottad, de marha sz@r összerakni, meg felesleges; csak azért mutatom, mert ezen látszik hol "kezdődik" az érintkező, aminek tulajdonképpen kell a trutyi)
És ha ez segít, itt látható működés közben:
(szerintem) Ha már amúgyis van aktív elektronikás PS2/USB konvertered, akkor érdemes olyan "dugószerű" DIN5/PS2 konvertert venni (kb. 250 Ft) mert a kettő még bent a házban sem foglal sok helyet:
Viszont, ha nem variálsz és csak simán a PS2 portba akarod dugni mindenféle USB történet nélkül, akkor ezt a "köpcös" dugószerű átalakítót felejtsd el, mert naggyonszaar. Konkrétan a DIN amúgy sem kicsi dugóját ezzel megfejelbe egy nagy bumszlit kapsz, ami marha nehéz és állandóan lefele "billen" annyira lehúzza a súlya. Szóval hol eltűnik, hol visszajön a billentyűzet, meg állandóan igazítgatni kell. Nem tudom miféle barom találta ki, de eddig 2 billentyűzetnél is tapasztalhattam "áldásos" hatásait..
A normál, "vezetékes" átalakító viszont frankó
Egyébként ha van műszered és ki tudod mérni a pineket, könnyű sima PS2-es kábelt csinálni hozzá.
Ez a billentyű kombó dolog azért kicsit furi. Nálam egyiknél sem csinálta. Nem lehet, hogy tényleg az van hogy kontaktos már nagyon és nem veszi be normálisan a kombókat, hanem összezavarodik?
Egyébként beszarás: Ezt most találtam
Új(abb) keletű mecha billentyűzet ALPS alapokon (A többiben ugye cherry, kailh meg stb vannak)
Viszont ilyet is találtam sajnos.. Szóval ilyen "félig mechanikus" cumók is voltak..
Közben megtaláltam a billentyűzeted gyártóját
-
törölt tag
Az én Ortek-em is hasonló (ALPS kapcsolók DIN/PS2 stb) mikor hozzám került, akkor volt kb. 24-25 éves és egy iszonyú poros raktárban (tényleg; rendesen köhögés roham szilikózissal) ült egy polcon állítólag több, mint 15 éve, szóval elképzelheted..
A gombjai rendesen csikorogtak lenyomáskor
Namost, én utána néztem kicsit, melyik a legjobb oxid eltávolító cuccos, átnyálaztam pártucat fórum hozzászólásait és a "szakik" egyöntetű imádatának engedve vettem egy ilyet: Kontakt60 200millis kiszerelésben. A "szakik" szerint baromi régi, jól bevált cucc, állítólag már a 70-es évek óta ez a legjobb, csak akkor még valami más néven forgalmazták.
Na de a lényeg: ennek van egy olyan kis "csőre" és ha leveszed a keycaps sapekot a kapcsolóról, szembe találkozol egy picike műanyag cumóval, aminek az alján van kétoldalt 2 lyuk. Oda benavigálod a kontakt60 csövét és belespriccelsz (nem vezeti az áramot, nyugi) és nyomkodod ezerrel, hogy jól átjárja a kapcsoló belsejét (maga a "kapcsoló" érintkezői kicsit feljebb vannak, durván félúton a kapcsoló házában/az a kis fekete izé, amiből kikandikál a fehér/vajszínű stb műanyagizé) Szóval akár rázogathatod is, tele nyomhatod, hadd szóljon. A 200 millis nagyon sok cuccra elég egyébként. A lényeg, hogy átjárja belül és leoldja a rézoxidot, meg a dzsuvát letisztítsa az érintkezőkről és "megkenje", meg víz/pára taszítóvá tegye stb.
Ennek a Kontakt60-nak van egy "plus" változata is, azt még nem használtam, de ha jól értettem, annyi a különbség, hogy tettek bele Kontakt61 nevű szmötyit is (Pontosabban mixelték vele) ami egy külön másik megvásárolható termékük és az a feladata, hogy bevonja egy plusz filmréteggel az érintkezőket, hogy még tovább tartsák az iramot, kevésbé karistolódjanak, meg jobban csússzanak, szóval mégjobban megkeni.
De nekem a "sima" koontakt60 is bevált, most is az Ortek-ről írok, pihe puha, nem is túl "hangos" és kényelmes meg minden. Anyi, hogy én lecseréltem a keycaps-okat egy Apple Extended Keyboard2 sapkáira, mert azokkal még kényelmesebb (és madzsar
)
Amúgy jól néz ki. Honnan szerezted?
Ja és igen: USB-ssé tehető aktív elektronikás átalakítóval, pl ilyennel
Az IBM Model-M-ekhez is ezt használják általában, könnyű szétszedni és simán elfér a billentyűzet burkolatában
Egyszóval cuki
-
törölt tag
Hátt.. töredelmesen bevallom, engem sem érdekelt a billentyű szitu egészen addig, míg el nem kezdtem használni az orteket apple extended keyboard2 "kupakokkal" felvértezve. Utána, ha vissza kellett váltanom pár percig (míg feltelepítettem OsX-be a Ps2 billekzez való kext-eket) az usb-s lenovo-ra, amilyenről múltkor beszélgettetek, szóval már pár perc után éreztem egyfajta "belső viszketést" hogy legyen már vége és végre kitéphessem az usb portból, mert annyira F05 akár egy ortekhez képest is (az ortek qrva régi mechanikus bill)
Naszóval a lényeg az, hogy addig tök jól elvoltam ezekkel a szutyok billekkel boldog tudatlanságban, ha régen mondta volna valaki, hogy 20-30-40-50 stb ezrekért billentyűzet hát gyomorból teliberöhögtem volna és akkor még szépen fogalmaztam
De ma már más a szitu. Mellesleg ez "sokmindenfüggő". Én pl. a büdös életben nem adnék egy (röhelyesen alacsony) lélektani összeghatár fölött zsozsót akármilyen csoda "okostelóért". Ugyanakkor az emberek milliószám megteszik napi szinten. Egy tisztességes eBook olvasóért viszont már számomra megérné magasabb összegért is. Szóval egyénfüggő, hogy kinek mi jön be. Az az ibm/csókány viszont nem egy egetverő összeg, kb. doboz cigi ár, és ha megfigyeled nagyon nagyon össze van rakva, masszív jószág a lelkem és szerintem még szép is.
A csávótól azért vettem 1k-ért egy AsusN13U b1-et (384Mhz proci/64M ram) hát.. nagyon megérte már csak ezért is oda menni, ha a das keyboard nem is gyütt béfele
(#12784) .LnB: ezzel nem tudok mit kezdeni, összezavar. Nem vagyok az a kimondott apa típus
(#12785) Orbb: instant get az igaz, de aki nem ismeri/nem igényli/nem tud vagy nem akar különbséget tenni az tényleg kiröhögi még a 35k-t is. Ha azt mondom itt egy eladó Saab másfél millával olcsóbban, de semmi szükséged saab-ra legyintesz egyet hogy "ésakkó miva'?"
-
törölt tag
Hátha valakit érdekelhet: IBM / Chicony KB-6326 Vaterán fut "Billentyűzet IBM / Chicony KB-6326 PS2 HU" néven, csak ez magyar. Gugli kidobja a telószámukat is "pcgeneral" bepötyögése után
Sokak szerint ez/ez volt/ez lesz a valaha készült legf@szántosabb rubberdome billentyűzet. Az tény, hogy sűrű egy gyerök, van tartása. A pcgenerálos így néz ki kb:
és rendkívül drága, asszem 1400 Ft. Annyiért egy tuskó guzdaságost kapni
Azért ezt nem übereli.. de nem is 15~20k
-
törölt tag
Nem ezek német nyelvűek, de újonnan, dobozosan vettem 700 Ft-ért a kettőt pár éve. Akkor oda voltam értük, hogy hű meg ha milyen jókis strapabiró billek, meg stb. De ma ha kényszerűségből előveszem, megőrülök a hülye gumimembrános gombjaiktól. Helyette most egy white alps kapcsolós NTC KB-6251EA-t használok aminek kicseréltem a "gombjait" egy magyar nyelvű Apple AEKII gombjaira (mármint a "kalapjait") Még ez az ősrégi, 1986-os cucc is milliószor kellemesebb, mint 10 "minőségibb" gumibakos megoldás.. Ha egyszer összekapom magam megcsinálom hasonlóra, mint ez a gyerek (meg USB-sre) a másik egy pár évvel fiatalabb Ortek, azt jobban szeretem, de valamit ügyködni kell a numpad részén valami diódával és még nem vitt rá a lélek..
(#12540) [oWn]f4te: Van az több is, mint gondolod.. Az eredeti IBM Model-M példányok brutál áron mennek még ebay-en is. Amúgy sok a fake
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Továbbra is azt mondom, hogy szerezz egy IBM SK-8820-at. Filléres tétel.
Más: tegnap végre vettem egy új procit (i5-3470). Ha az égiek is úgy akarják, egy hónapon belül RAM-duplázás + GTX 950 OC / GTX 960 és jöhet a Fallout 4, majdnem kicsutkázva. \(: D)/
Meg márciusban a DOOM. Utóbbival kapcsolatban gondoltam rá, hogy premieren veszem, aztán ha meglesz a fix 60 fps és nem lesz ultramegamoslék multiban, megyek tournamentre, ha beficcen valami pénzdíjas-fajta Európában. Amíg meleg az a palacsinta, fatal1ty-style. : D Oszt ki tudja, hátha csurran-cseppen valami. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Miért álltam be? CTF pickup. Ez úgy működik, hogy miután a 8 ember addolt IRC-n, a bot rating alapján generál két csapatot és kisorsol egyvalakit, aki mapot választ az aktív map poolból. Aztán az a valaki általában megtárgyalja team_say-ben a csapatával, hogy mi legyen a pick, de akárhogy is, az ő callvote-ja a definitív, mindenképpen vote yes. Teljesen jól van ez így. Az éppen kisorsolt map picker (és / vagy csapata) ezt választotta.
Ha valaki a mapvote miatt kilép, hogy ő azt nem hajlandó játszani (kifejezetten ritka, de egyszer-egyszer megesik), akkor az tempban, mert lehet subot keresni (és vesztegeti mások idejét). Ez is jól van így."Vagy amíg meg nem nyomod a ready up-ot."
Igen, az volt a kb. 3 perc, mivel 7 másik ember várt rám, mert mindenki időben ott volt, plusz 2 perc nem osztott, nem szorzott volna semmit, pláne hogy ready up előtt mindig megtárgyaljuk, hogy ki-milyen pozíciót játszik, így abban is részt kell venni, arra is figyelni kell.
Egyrészt nem lehet fél óráig warmupban ugrálni (nem 1-2 percről van szó, hanem hosszabb időtartamról), ha már mindenki readyzett, mert subolnak és tempban, másrészt meg tahóság a fennen említett 7 playert váratni. Legtöbbjük már családos ember és nem azért addol egy pickupra (ami leginkább csak esténként aktív, általában 5-6 game / night), hogy aztán zabot hegyezzen warmupban, amíg te megtalálod, hol az RA meg a rail (és aztán úgyis bolyongani fogsz).
Ahhoz, hogy nagyjából képben legyen az ember egy mappal, amúgy is játszani kell rajta legalább 5-10 alkalommal, de az is igazából felületes ismeret, pláne CTF arénák esetében."Kár ezen agyalnod. Választásnál a szokások eluralkodtak rajtam."
5v4-et generálni elég rossz szokás, mert az senkinek se jó (meg itt eleve nem is működhet, hiszen amint beléptél, kirakott spectbe).
Nem agyaltam rajta, csak wtf volt kicsit; aktív pickupba nem lehet csak úgy ki-be lépkedni (kiv. spectator). Ha mondjuk játszol és menet közben valami TÉNYLEG nagyon sürgős (és váratlan) elintéznivalód van, ami nem tűr halasztást (és nem 1-2 perc lesz véghezvinni), akkor pause és keresnek IRC-n valakit, aki helyettesít (ez a subolás). Mindezek ellenére NAGYON ritka és nem szeretik, érthető okokból - hiszen addig mindenki csak vár, ahelyett, hogy játszana.
Ha szimplán ragequitelsz menet közben (vagy semmilyen meggyőző magyarázatot nem szolgáltatsz, csak hirtelen kilépsz), akkor tempban az IRC csatornáról, ami egyenlő azzal is, hogy amíg tart az IRC tempban, addig CTF pickupot sem tudsz játszani.Amúgy eszembe sem jutott, hogy kilépjek. Már a legelején tudtuk, hogy 95 % az, hogy loss lesz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem szoktam szögmérővel integrálszámítást végezni egy sens beállításhoz (hogy aztán ilyen 70 meg 130 (ez wut...) cm-es értékekhez lyukadjak ki). Nagyjából belövöm, hogy KOMFORTOSAN tudjak insta 180-akat fordulni ÉS a rocket jump is kényelmes legyen + az lg is használható tartományban maradjon, oszt csá.
DB 3G-hez pont jó a driver. Mert azzal állítom be a 800-at.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Path of Exile 2
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP 17-bs075ng kisfogyasztású 17"-os olcsó laptop kezdéshez!!!AkciÓÓ
- A Legolcsóbb!!!! Asus core i7-es notebook GeForce VGA kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Apple MacBook Pro (2010 MID, Geforce , SSD)
- Precision 5570 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÚJ Bontatlan Apple Watch 10 46mm Cellular Rose Gold !! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GaranciA
- Garis! Csere Beszámítás! Acer Predator Helios 16! I9 13900HX / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 4,5TB SSD!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest