- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
ncc1701 #13792 üzenetére
Nem tudom pontosan mit értesz "mindkét billentyűzet típus hátrányán", de a lényeg annyi, hogy az egész billentyűzet egy nagy parasztvakítás. A manapság forgalomban lévő (desktop) billentyűzetek leginkább 2 halmazba tagozódnak: mechanikus és rubber dome. Előbbiekben rendes, mechanikus switchek vannak a "kupakok" alatt, amiket nyomkodsz, utóbbiakban vagy egy szőnyeg szerű gumi van végigfektetve, a gombok alatt kis csöcsizékkel, vagy a gagyibbakban még ez sem összefüggő, hanem minden gomb alá beficcentenek egy kicsi, harang alakú gumibigyulát. A mechanikusok jóval tartósabbak, több "anyag" van bennük és nagyságrendEKkel drágábbak is. Vehetsz ilyet 15-től 100e-ig akár. A legáltalánosabb kapcsoló (márka) a német Cherry által gyártott "MX", akik a 80-as évek óta nyomják az MX-eket kifele és mára már van vagy 10 fajta tőlük. Csakhát ugye tavaly (vagy idén?) lejárt valami koppintásellenes jogi istentuggya, ezért a kínaiak tonnaszám elkezdték gyártani az MX klónokat töredék áron, így ha a nagy brandek, mint steelseries, cm és társai nem is viszik lejjebb az áraikat, de a piacot elárasztották a gagyi, a szódával elmegy, a tűrhető, az egész jó és a kiváló kínai mecha billek.
Na és akkor erre válaszul a razer mit talált ki? Kukázta a valódi (MX) kapcsolókat a billentyűzetből, és hát ha egy biznisz beindul.. vagyis, ha már homár, legyen kövír alapon még csak nem is kínai MX klón kapcsolókat pakoltak bele, hanem beleraktak egy ilyen óccsó gumidóm "szőnyeget" a gombok alá és (ha jól láttam) az egyik érintkezőt (gombonként) kivezették egy kis fém pöcökre, ami a kattogó hangot is adja egyrészről, mikor lenyomod a gombot, másrészt a leütést is regisztrálja. Szóval ilyen se mecha, se rubber, hibrid F05. Képzelem mennyire időtálló és tartós lehet ez a fajta megoldás..
Na és ezt így betolják az emberek pofájába, mint "újdonságot" annyiért (inkább többért) mint amennyiért már egy kiváló és márkás igazi mechanikus gamer billentyűzetet lehet kapni számtalan brandtől. Hát nem csodálatos? A doom meg szép, hogy nem fér el 64 gigán, hiszen a Rage örökségeként baromi nagy megatextúrákkal operál és nagy helyigényű. Monduk az új gémek mindegyike az. 64-es SSD-re én vagy OS-t tennék inkább, vagy a HDD-ket gyorsítanám/cachelném vele
(#13793) izee : Eskü nem értem. Ez most mire vonatkozik?
-
törölt tag
válasz
ncc1701 #13790 üzenetére
A Razer által fejlesztett "Mecha-Membrane" fake "kapcsolós" megoldás. Egy rakás sz@r amúgy, de jól néz ki (és irreálisan drága)
Leegyszerűsítve egy "gumis" (rubber dome) billentyűzet, ami kattog
Se nem teljesen gumis, se nem mecha.
Azért itt még kicsit többen vótak
Eközben quakelive-on a fun arcok ugye
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ncc1701 #13715 üzenetére
Szerintem fent van (ahogy az zenimaxhoz illik: gyönyörű, baseline profile-ban)
(Amúgy nem véletlen irtam, hogy "valahavolt legbénább quakecon". Ennyi balfaszkodást egyszerre/egy időben már rég láttam. Kezdődött azzal, hogy több, mint 1 órát késtek. Utána sem az jött, ami egész végig viritott a képernyőn, hanem valami giccsparádé casemod verseny győzteseit mutogatták a szinpadon. Aztán jött egy TDM-nyi QuakeWorld. Na ott már feladtam és inkább mentem QL-ezni, mert volt vagy hajnali 3 óra.. mire visszaértem, még mindig nem kezdődött el, ellenben Zoot és DDK vigan átpofázták a meccs első percét (úgy tűnt nekik sem szólt senki, hogy bocsi, de már javában tart a meccs)
Akkor hirtelen valahogy rácsobbantak és átkapcsolták (volna) de csak egy bazinagy quake logó viritott a képernyőn, valami technikai probléma miatt. Szóval az meccs első perce kapásból kiesett. A meccs további részét ugyan lehetett látni, de játékhangok egyáltalán NEM voltak, kivéve a legelején olyan 5-10 másodpercig qrvahalkan, amit megtört valami elektromos zaj, mint mikor egy trafóház mellett vagy, vagy zárlatos a mikrofon, meg persze néha összevissza vibrált, szétesett a kép igy is. Cserébe qrva hangosan visitotta végig Zoot és DDK a full meccset, majdnem élvezhetetlen és dühitő volt. Mikor vége lett, egyből odatoppant az a szigorú arcú uborkafejű zenimax csávó néhány technikus gyerökkel és úgy tett, mintha hirtelen eszébe jutott volna ajándékpólókat osztogatni a népnek. Tehát kiállt dobálni igenigen kevés lelkesedéssel a két amerikai gyönyörűséggel, a végén már átment ANTI Steve Jobs-ba, a földön fetrengve vergődött valamit és (szó szerint) csúzlizta a pólókat az egyre kevesebb érdeklődést mutató mcdonalds alkatú egybegyűltek búrájába hátra-hátra pillantgatva, ameddig a technikusok jelezték, hogy hello kész a cucc, mehet a következő meccs. Roppant kinos és amatőr volt az egész, legalábbis nekem.
A Quake és a QuakeCon XX. évfordulójára kevésbé tragikomikus (=zenimax) "szervezést" vártam valahogy.. A vicces az, hogy a meccsek mindeközben épen a valahavolt legjobbak lettek. Tűz és viz kb.)
Az első meccs maga egyébként olyan "raphás"-ra sikeredett (ha megnézed érteni fogod a célzást
)
ITT van az enyém is, ha kell. Hülye fejjel nem néztem utána, hogy tényleg fent van e (hittem neked
) úgyhogy feltöltöttem
-
válasz
ncc1701 #13715 üzenetére
4 perc 55 másodperc körül átváltott 0-0 - ról 0 - 1 -re Rapha-nak, mert szerintem 1 pont (avagy egy map) előny járt neki azért, hogy Evilt a vigaszágra küldte, aki onnan kapaszkodott fel.
Nem tudom, talán nem is lesz több QL (elenben Hero Quake) a Qcon-on, de ez 20 évnyi Quake befejezésének szép volt. GG
-
törölt tag
válasz
ncc1701 #13703 üzenetére
BÁNHATOD! Ezt végigizgulni egyenes adásban vazze hatalmas élmény.
Egy icipici izelitő a meccsek "hangulatából"
-
Orbb
aktív tag
válasz
ncc1701 #13649 üzenetére
Őket sajnálom én is...
nagyon kellettek volna, megkavarni a szart.és bőven ment is volna.
K1llsen játéka, felkészültsége, és koncentrációja sztem ide most kevés lesz, de drukkolok Neki (is) nagyon.Fraze nekem alapból "fekete ló"ként szerepelt, mindig is TOP volt, csak mostanság nem halottam róla.
Rapha pedig egyértelmű, elég esélyes arra, hogy meglegyen az 5ik!!! QC-skalpja.
Várom a holnapot.
Mit jelent a GB?
ui.
LD MAN (ZERO4) meg nehogy kiverje a biztosítékot.
)))))))
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701 #13654 üzenetére
Frazer Hockley; Ausztrália best, évek óta sub-top player, akiben megvan a lehetőség, hogy top legyen.
Volt DH 2013 Winter-en, 4SeasonsGaming Summer Duel Finals-t nyerte, 125 fps showmatch-ben lenyomta k1llsent bo7-ben, szóval eléggé ismert player.
-
Orbb
aktív tag
válasz
ncc1701 #13607 üzenetére
A győztes ág döntő után szerintem leengedett mint a lufi, kiesett a ritmusból.(nyeregbe érezte magát)
nagyon szoros partik voltak, Agent a vesztesről meg természetesen éhes volt, és god mod bekapcsolt nála.K1llsennek kellet volna a 2vesztett map után 1 fél doboz bűzrúd, mert utána már egyáltalán nem volt koncentrált.
várom, mi lesz a héten.
-
-
-
törölt tag
válasz
ncc1701 #13397 üzenetére
Pénz beszél/kutya összeszarja a környéket
(#13393) .LnB: "Carmack jelenléte teljesen mindegy szerintem" <-- Carmack (és ami legalább olyan fontos: az eredeti/igazi ID fejvesztőbrigád) nélküli zenishit tákolmány maximum annyira hajazhat egy Quake-re, mint EZ itten a kórházira he
Példának okádék lásd mit míveltek a Quake4-el, pedig azt még nem a zenishit és amolyan syncterrorok követték el
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701 #13283 üzenetére
A 364.96 nVidia driver hotfix for DOOM Open Beta csodákat művelt.
3x framerate, 100x élesebb kép és text, egér használható lett. A 0-pár fragos ultralag pixelhányás megarage-ből átment a dolog usually top 2 on the server-be. Öröm nézni az lg tracking-et. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701 #13283 üzenetére
"Én már youtube alatt is rájöttem, h nem tetszik, nem kell ehhez kipróbálnom. "
Neked gyak. vallás a Doom / Quake ~'96-'97 óta?
A single biztos jó. Legalább valamennyire. Annak tűnt. A single.
"de gépre soha többet nem költök sokat"
Amit naponta átlag 14-15 órát használok, legyen már patika.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701 #13281 üzenetére
VGA-t amúgy is akartam, legalább egy EVGA GTX 950 SC-t.
Siralom.
Ha a véglegesig nem változtatnak a dolgokon GYÖKERESEN (vagy az advanced settings-ben nem lesz BŐSÉGES lehetőség az állítgatásra - ne adj isten, CFG), akkor i7 + 16 GB + GTX 960 OC 4 GB (de inkább GTX 970) alatt neki se kezdj, mert csak fel fog baszni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701 #13256 üzenetére
Persze a legegyszerűbb lenne a profilképet nézni a scoreboard-on, mert azt nem változtatom. : >
Nem csodálom, hogy nem jutott eszedbe. Warprage volt rendesen. Meg a szájbarakott-fajta spawnok csak úgy ÖZÖNLÖTTEK tegnap, tegnapelőtt. Ha az unmákért díjat osztanának, tele lenne vele a vitrin.
Szerintem visszatérek CTF / TDM-hez. Steam-exkluzív noobdate óta nem játszottam semmi csapatjátékot.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A profit csak játék a Red Magic 10S Prónak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged