Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
picur10 #10638 üzenetére
Semmi gond, csak mire lenne ötlet a megoldásra, te már tovább ugrottál n+1 lépést, egy más helyzetet létrehozva.
Az egy dolog mit mutat a TC, az az ő magánügye, a megosztás tulajdonságaira nincs hatással. Ennyi erővel egy számomra nem engedett megosztáshoz is hozzáadhatom magam. Értelmezhetetlen lenne a jogosultságok kiosztása a megosztásokon.Látszólag jók a (fájlrendszer szintű) jogosultságok, de nézd át még1x. Az smb megosztásokon a jogosultságok két részből álnak össze. Egyrészt a fájlrendszer szintű jogosultságok (az adott mappának kik a tulajdonosai(felhasználó, csoport) ill. ezeknek mik a jogosultságai (tulajdonos, csoport, mások)), másrészt a(z smb) megosztás tulajdonságai, melyik felhasználónak/csoportnak milyen jogosultságokkal van megosztva.
Vagyis a vezérlőpulton csekkold a felhasználók, a felhasználócsoportok jogosultságait, valamint a megosztott mappáknál is, hogy milyen jogosultságok vannak kiosztva.
Esetleg mutass fotót az aktuális állapotról az upload felhasználó, az everyone csoport, és az upload megosztás jogosultságairól. -
válasz
picur10 #10636 üzenetére
Most vagy én nem tudlak követni, vagy te kevered gyorsan a kártyát.
Első körben nem úgy volt hogy volt egy upload user ami az upload könyvtárban tud írni olvasni?
Most meg már /Multumedia/upload2-nél járunk.Lehet, hogy a TC felajánlja, de a megosztás jogait nem tudod szabályozni vele. Ha újra megnyitod, annak vissza kell állnia alapállapotra. Szóval inkább csak mutatja.
-
picur10
aktív tag
válasz
picur10 #8668 üzenetére
Újra megpróbáltam a Qsyncet használatra bírni, megint nem sikerült.
Szemre minden jogot beállítottam mappára, alkalmazásra, mégis access denied-ot dob. Belső hálón próbáltam egy admin userrel belépni az "upload" user helyett, akkor simán felszinkronizál. Upload-dal sehonnan nem tud feltölteni.
Mit hagyhattam ki?
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
-
válasz
picur10 #10460 üzenetére
Akkor a Plex megfelelő portjait ki kell engedni a Qnap tűzfalán, és a routeren be kell állítani a megfelelő porttovábbításokat.
Tehát a TCP: 32400 portot be kell engedned, és a routeren beállítani, hogy az erre a portra érkező kéréseket a NAS felé továbbítsa.
Olvasd át ezt.
Tovább bonyolíthatja a dolgot, hogy a szolgáltatók előszeretettel raknak IPV6 címtartományba, amit Te IPV4-nek látsz. Ilyenkor nem vagy elérhető az Internet felöl. Ekkor szólni kell a szolgáltatónak, hogy tegyen vissza valódi IPV4 tartományba. -
válasz
picur10 #10458 üzenetére
Mármint a belső hálózaton? Persze, csak kapcsold be a DLNA-t.
-
válasz
picur10 #10227 üzenetére
~8 éves gép, a pakliban benne van hogy elromlik, hiszen nem örökmozgót vettél.
Tudom ez nem vígasztal, sőt bosszant, de ez ellen nem tudsz tenni.
Kb. 4 irányba indulhatsz:
- Elviszed szervizbe, és megoldják a HW-es problémát, és használod tovább.
- Vagy átszereled egy PC-be, és (egy live) Linux-al, vagy egy helyreállító programmal megpróbálhatod visszanyerni az adatokat.
- Veszel egy 473A-t, és abba elméletileg átrakhatod a lemezeket, és ott meglesz minden eddigi adatod, beállításod.
- Veszel egy nem kompatibilis eszközt(akár más gyártótól, ha a Qnap-ban már nem bízol, bár nézz át a Synology topikba, ott is előjön ugyanez a hiba), amin újraformázod a lemezeket, és visszamásolod rájuk a mentést. -
Gaben92
őstag
válasz
picur10 #10227 üzenetére
J1900 CPU van benne szóval LPC clock meghalás lesz. baratka87 fórumtárs is most futott bele, neki helyrehozta a forrasztás (olvass kicsit feljebb) de azt senki meg nem mondja, hogy meddig fog menni.
Valahol van lista de amúgy a régebbi Atom procik érintettek és az azokon alapuló Celeronok. Az új Celeronok amik a 253D és újabb vasakban vannak már nem.
Ha fontos adatod van akkor egy újabb QNAP NAS-ba ha berakod a régi HDD-ket akkor plug and play megy.
-
válasz
picur10 #8668 üzenetére
A felhasználód "Megosztott mappa engedélyei"t, és az "Alkalmazás jogosultságok"at is nézd át a Controlpanel-en belül a Felhasználók-nál.
Pl. van joga használni a QsyncCentral-t? Ott van írás joga az upload mappára? A qsyncentral-ban engedélyezve van az 'upload' mappa hozzáférése?Vesa
Miért nem jó a gyári titkosítás? Nem hinném, hogy a Veracrypt bármiben is annyival jobb lenne, hogy megérje a vesződséget. -
válasz
picur10 #8217 üzenetére
Letölti azokat is, egy külön fájlba:
Album metaadatai
Az egyes albumokhoz tartozó adatok (pl. cím és leírás). JSON A JSON nyílt szabványú fájlformátum, amely ember által olvasható formátumban jelenít meg adatokat.
Fotó metaadatai
Az egyes fotókhoz és videókhoz tartozó adatok (például létrehozás ideje és megjegyzések). JSON A JSON nyílt szabványú fájlformátum, amely ember által olvasható formátumban jelenít meg adatokat.Van olyan program, ami a json fájlokból kiolvassa az adatokat, és beteszi a jpg exif adatokba.
-
-
fecs
senior tag
válasz
picur10 #5910 üzenetére
Kb 1 éve cseréltem HDD-t a 212p-ben. Akkor én is kértem tanácsot itt a fórumon, de nem kaptam választ. Írtam a QNAP supportnak, ők röviden válaszoltak.
Én csak a rendszer HDD-t akartam nagyobbra cserélni, a másik maradt (volna).
Ez a válasz:
"System is not designed to migrate non-redundant drives, so this is only my opinion - recommend to do backup on external drive , install the NAS again with new drives and then restore your data."
Szóval semmi biztosat nem lehet ígérni, ha meg akarod tartani a régi beállításokat. -
Geth
veterán
válasz
picur10 #4717 üzenetére
Hát én még annyira nem vagyok képben Linux téren (és főleg azon jogosultságkezelés terén ami a QTS-ben van), de ha rákeresel elég ótvar cronjob megoldások születtek erre.
Ha más nem tud jobbat és ha a torrent kliens támogatja, akkor talán egy picit szofisztikáltabb a letöltés végén futtatni egy scriptet ami javítja (chown/chgrp és társaik). Ha tud labelt is átadni a kliens, akkor lehet szűkíteni.Plusz ötlet ha tud labelt passzolni: nem kell variálnod a letöltési mappával, a script csinálhat hardlinket megfelelő helyre az adott label alatt letöltött dolgokra (nem tudom tud-e törölni, de így a véletlen letörlés ellen is véd mindkét oldalról, ami nem ugyanaz mintha a kukából visszaállítod).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest