Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez egy nem triviális kérdés, hiszen mindenkinek mások az előismeretei, képességei és gondolkodásmenete, de szerintem a Think Python (PDF) egy ilyen kezdő-barát könyv, mert érhetően, egyszerű szavakkal, tömören elmagyarázza a programozás alapjait is. Egyébként ebből a szempontból a Swinnen könyv is ajánlható, sőt, összehasonlítva meglepően sok az egyezés a két forrás között...
Ami nekem a Swinnen könyvben nem tetszik - és amit már többször is jeleztem -, hogy elavult: 2005-ben adták ki, ami a Python 2.4 ideje... a 3-ast nem említi, hiszen az akkor még nem is létezett. Sok minden most is érvényes, más dolgok viszont megváltoztak, kibővültek azóta, akár az alap dolgokat tekintve is. Csak néhány példa:
- print: statement vs függvény
- egész osztás
- xrange vs range (izip vs zip... stb)
- sztring vs byteSzerintem ha valaki most ismerkedik vele, az egyből a 3-assal kezdjen és ne tanulja meg feleslegesen (es adott esetben hibásan) a 2-est, csak majd jóval később, ha szüksége lesz rá (ha szüksége lesz rá).
Hozzáteszem: magyar nyelven még mindig nem nagyon van alternatívája a Swinner könyvnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Projektor topic
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Banggood
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Wacom DTU-1631 - Digitalizáló rajztábla - 15,6" HD - Több db
- Durván ár alatt, új bontatlan gamer laptopok garanciával, UGYAN AZT KAPOD MINT A BOLTBAN OLCSÓBBAN!
- iPad Pro 11" M2 4. Gen. 2022 128GB Space Grey 92% Akku
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 64GB G.Skill Trident Z Neo 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE Pro 32GB (4x8GB) DDR4 2800MHz
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest