- Nagy teljesítményű Thermaltake hűtőpad combos laptopokhoz
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- Az ASUS mobilis OLED kijelzője rendesen megnöveli az effektív képátlónkat
- Profildömpinggel jelentkezik az új GeForce driver
- Játékosoknak szánt, 4K@240 Hz-es monitor a GameMax értelmezésében
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
regler19
csendes tag
Üdv. Előre is elnézést még kezdő vagyok a témában ezért is kérek segítséget.
Van egy otthoni kis serverem amin proxmox megy azon belül amin gondom akadt az a Truenas. Úgy van megoldva hogy SSD ről megy maga a Truenas, ha jól értelmezem maga a Truenas 25GB ot kapott és 65GB ot adtam a konténereknek (nem emlékszem már pont hogy csináltam anno) HDDen pedig az adataim vannak. Eddig oké is volt csak szép lassan elfogyott a hely a konténereknek. Tehát a Proxmoxon diskaction majd Resize ott be is irtam 35öt igy lett 100GB szerintem ennyi elég is lesz. Az a kérdésem hogy jól csináltam e? Mert a Truenason belül nem történt változás. Csatoltam pár képet hogy értelmezhetőbb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
regler19
csendes tag
Először is köszönöm mindenkinek hogy próbáltok rajtam segíteni
8.1.3 as a Proxmox
igy csináltam ahogy ebben a videóban van. próbáltam mind 2 file rendszeren is de ugyan ez a gond
https://www.youtube.com/watch?v=XdBjWUBSU9g
terminalból még nem próbáltam
Nem igazán értem mi történik vele mert ha beállítom a HDD et majd keszitek egy manual backupot majd restart minden v shut down akkor oké de 2 nap múlva már ez a vége... -
regler19
csendes tag
Sziasztok
Csatlakoztattam a Proxmoxhoz egy 500 GB os hdd et avval a céllal hogy ide szeretnék buckupokat készíteni, semmi más nem kell hogy menjen róla csak a backup.Be is állítotam, frankó minden megy a backup ahogy kell, DE ha egy idő után v lemegy egy proxmox frissítés nem jöttem még rá pont mitől, de lényeg a lényeg ha kikapcsolom a servert majd vissza be a Backup(pve) mellett megjelenik egy kis szürke kérdőjel azt irja status unkown és konkrétan a backupok eltüntek. A Disk menüpontnál ezt látomés ezen volt pár backup.
Nem először történt ez már meg hanem kb 5x. annyit bírtam hogy leformáztam a hddet újra beállítottam egy pár napig meggy majd ez történik vele kikapcsolás után. Ez mitől van? neten keresgélve olyat láttam hogy ha ssdről készül backup akkor van ilyen.
Van valami megoldás rá?[ Szerkesztve ]
-
regler19
csendes tag
Sziasztok
Adott egy Proxmox amin szépen fut egy Truenas server. Van egy 500GB os SSD, erre van a proxmox telepitve és ezen belúl fut egy Truenas, a Truenashoz hozzá van csatolva egy 8 TB os HDD. Helyzet az, hogy szeretnék csinálni egy biztonsági mentést a Truenasról de az a baj hogy a 8TB os HDDet is menti amit nem szeretnék csak a systemet. Ezt hogy tudom megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest