- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Úgy tudom nincs, de most próbálkozunk a Herreknél, hogy legalább akkor legyenek már jöfejek és küldjék el tételesen csak azt ami változott. Mert ez így elég nagy szívás.
Viszont ha nem adak akkor teszek egy próbát é is egy kérdést még majd megér. Én is arra sopánkodtam ma amúgy, hogy amiből dolgoznak vagy ami kimenti, meg kellene legyen ez más formátumban is.
Ebből a PDF-ből kb lehetetlen dolgozni.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
sztanozs #17664 üzenetére
Nos igen. Ami pont láthtó a belinkelt képen, hogy vannak sorok amik becsúsznak a következő szekció alá, ezért a táblázatba konvertálás sem működik most úgy, mint a múltkor.
Hát ez így eléggé lehetetlen feladatak tünik, kb 11db 230 oldalas pdf-et kellene összehasonlítani az előző pdf-kkel majd ha ott nincs akkor jöhet az árajánlatozás.
Hiába hogy csak a Material Order Identification oszlopokban található részek kellenének. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17660 üzenetére
Bocsi, az lemaradt,, hogy a "Material Order Identification" oszlopra lenne szükségem (még reggel van).
PDF-eket kell összehasonlítani, és ilyen formátumból ez nem egyszerű (beyond compare se jó, mert tudnom kellene, melyik cikkszám van meg másik fájlban is, és ami nincs azokat ki kellene gyűjtenem -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Ismét belefutottam egy remek felaatba még az előzővel kapcsolatban:
pdf fájlokból kell kiszedni információt
Mutat egy példát:Van erre bármi ötletetek?
Excelbe át tudom konvertálni, de minden oldalt külön sheet-re hoz létre, ami 200-as oldaszámok esetén megint elég nagy macera.Köszi ha tudsz segíteni.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
sztanozs #17622 üzenetére
Szóval.
A1 21 B1 kiskacsa C1 87 D1
A2 54 B2 lópikula C2 23 D2
A3 23 B3 makmarci C3 21 D3
A4 16 B4 rézfa C4 16 D4
A5 87 B5 terembura C5 54 D5Betűkkel jelöltem a cellákat, mellettük a tartalmuk.
Azt szeretném, ha C oszlop értékeit sorról sorra megnézné, talál-e egyezést az A oszlop valamely értékével. Ha van egyezés, akkor a találati cella melletti B cella értékét másolja át az éppen vizsgált C cella melletti D cellába. -
gordonfreemN
addikt
uh, lejárt a szerkesztési időm. Jól tapasztalom, ez csak annyi, hogy egy HA függvénnyel megnézem az első oszlop egyik cellájának egyenlőségét a másik oszlop összes cellájával és ha igaz akkor legyen a mellette lévő cella értéke?
Így: =HA(B8=E:E;C8;"-") ?
Tudom a "-" nem szükséges
Ja nem. Mert így nem feltétlen a találat melletti cellát írja be. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy excel-ben lehet -e olyat, hogy két oszlopba felvitt adatokban amikor egyezés van (tehát összehasonlítja a cellákat), akkor mondjuk az A oszlop melletti cellában lévő adatokat írja át a B oszlop adott cella melletti cellába.
Egy oszlopba felvittünk alkatrészeket és árakat. A másik oszlopba is kerültek ezekből az alkatrészekből és ha nem kellene keresgetni azokhoz ismét az árakat és egyesével beírni, akkor az sokat segítene.
-
gordonfreemN
addikt
huh, köszi a kimerítő választ. Úgy néz ki jó lett, végül sikerült excelben összehoznom (sajnos a cég ahol melózok, nem biztosít semmilyen valid szoftvert...).
Már csak abban bízom, a konverter nem tévedett és minden betűt átpakolt, mert csekkolnom kell a stücklistában, hogy ugyanaz az anyag hányszor szerepel. -
gordonfreemN
addikt
na még abban akadtam el, hogy openoffice-ban tudok csak dolgozni és a pdf-ben lévő oldalakat egy-egy munkalapra helyezte/konvertálta át, majd openoff-ban ezeket a munkalaptartalmakat nem tudom egy oldalra másolni, valamiért ha kijelölöm a második munkalapot és beillesztem az első munkalapban található tartalom alá, akkor mindig az első oldal tartalmát másolja be (pedig a kijelölés másolás a 2. munkalapon történt).
-
gordonfreemN
addikt
Találtam egy oldalt, ilovepdf.com, itt mintha jól működne a pdf to excel.
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17024 üzenetére
Jó, közben csak én bénáskodtam a regeditben nagyon figyelni, melyik mappáb an hozod létre az uj key-t
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17023 üzenetére
így sikerült: [link]
Vagyis még mindig nem megy, de már a regeditben benne van -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17022 üzenetére
mindre ugyanazt a hibát hozza, amit lent mutzattam.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17018 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17017 üzenetére
Kozben meg is lett, nem creationtime kellett mert mivel másoltam az módosult. Helyette a LastWriteTime parancs kellett
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
elakadtam egy powershell témában, meg is mutatnám miután lírom mi lenne a cél.
Egy gép csv kiterjesztésű fájlokat ment le a gyártott termékekről. Ezt lementem a saját meghajtójára (mondjuk drive A), ami fel van csatolva helyi hálón egy magasabb szintű hálózaton lévő gépre. Ez a magasabb level-ben lévő gép lát egy másik meghajtót is (mondjuk drive B). Cél: a két (A és B) meghajtó közt fájlcsere. A gyártógépről a CSV fájlokat másolni szeretném a drive B-re.
Addig el is jutottunk batch fájlal is, hogy másoljon. A gond a következő: Úgy szeretnénk a másolást, hogy T napon T-1 nap adatait másolja át mondjuk T-1 00:00-tól T 00:00-ig. .bat fájlal nem sikerült ezt megoldani, átmentünk powershell-re, ott már majdnem siker, mert lehet paraméterezni a tól-ig-ot is, de valamiért ha tesztfájlokon futtatom, csak T-2 nap fájljait másolja. Vagy T-3. vagy T. De T-1-et nem sikerült elérni.Bemásolom a kódot, hátha tudtuk segíteni.
$Source = "\\innen"
$Destination = "\\ide"
$EarliestModifiedTime = (Get-date -Hour 0 -Minute 0 -Second 0).AddDays(-1)
$NotOlderThanTime = (Get-date -Hour 0 -Minute 0 -Second 0)
get-childitem -Path $Source |
Where-Object { ( ($_.CreationTime -ge $EarliestModifiedTime) -and ($_.CreationTime -lt $NotOlderThanTime) ) } |
move-item -destination $Destination -PassThru
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest