-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor Súgó
tag
válasz
Drizzt #12490 üzenetére
Beleolvasva nem biztos, hogy ez kell, de majd átrágom rajta magam alaposabban.
Viszont adtál egy jó ötletet. Mivel a szavak sorrendje kötött, ha hasonló sorokról beszélünk, első szűrésnek az is jó, ha az eltérő szavak számát veszem alapul és ennek alapján döntöm el, hogy lehet-e szó hasonlóságról. Azt hiszem, első körben ez elég is lehet. Egy részét mesterséges intelligencia híján úgy is nekem kell átnéznem. -
Victor Súgó
tag
válasz
#57018880 #12488 üzenetére
Épp az a poén a dologban, hogy egy ismeretlen szöveggel kell boldogulni.
Az említett három millió sor egy ubuntu linux journalctl kimenete, úgy egy évre visszamenőleg.
De lehetne squid, apache, nginx, bármi.
Épp ez a probléma, hogy nincs statikus támpont. Még annyi sem, hogy a változó adatok egyenlőségjel után, zárójelek közt, szóközökkel szeparálva állnak, mert van ahol csak annyi a különbség, hogy /dev/sda1 vagy /dev/sda12. Szóval nem egyszerű. -
Victor Súgó
tag
válasz
#57018880 #12486 üzenetére
Hogy gondolod? Ismeretlen tartalomról van szó, nem tudom előre, hogy hol és hány változó mező van bennük.
Egyébként a vége az lenne, hogy regex-t generáljak az ismétlődő sorokhoz.
Manuálisan estem neki, de rá kellett jönnöm, hogy a hétszázezer bár sokkal kevesebb a három milliónál, de még mindig kezelhetetlenül sok. -
Victor Súgó
tag
Elsősorban pythonos megoldást keresek, de valójában az algoritmus érdekelne: van kb 3 millió sornyi logom. Szeretném belőle kiválogatni a gyakran előforduló üzeneteket. Csak az a gond, hogy itt egy epoch time, ott egy process id, amott egy sorszám stb. Valahogy fel kellene ismerni az egyforma üzeneteket, amiknek néhány paramétere változik. Google-nek milyen keresőkifejezést érdemes megadni, ha erről szóló találatokat kapjak? Mintha valahol a lexikális analízis témában kellene kutatni, de elakadtam. Sajnos túl rég foglalkoztam ilyesmivel.
-
Victor Súgó
tag
És ha tíz perc után már szétbasz az ideg, de képtelen vagy elengedni, míg meg nem oldod?
Én is programoztam, de mire kiszálltam teljesen az IT szektorból, addigra jutottam el oda, hogy képes legyek egyáltalán nekiesni egy munkának. Viszont rendszergazdaként rendszeres volt,hogy ha valamit tíz perc alatt nem tudtam megoldani, akkor "szétbaszott az ideg", de nem emlékszem olyanra, amit átadtam volna másnak. Persze lehet, hogy csak az idő szépít az emlékeken. -
Victor Súgó
tag
válasz
Csaby25 #12447 üzenetére
Ne programnyelvet tanulj, hanem programozni. Nyelveker könnyű tanulni, hs a programozás egyéb dolgaival tisztában vagy.
Egyébként a nyelv függ attól is, hogy milyen terület.
Webre PHP, Java, Python, Javascript
Desktop jellegű alkalmazásra C, C++, C# stb.
Androidra egyértelműen valami Java-féleség
Stb. -
Victor Súgó
tag
válasz
Norbiiiiiii #12441 üzenetére
Így felületesen átfutva, a game() függvénynek az utolsó sorokban, nem megfelelő paramétert próbálsz átadni.
De lehet, hogy még más baja is van. -
Victor Súgó
tag
válasz
Norbiiiiiii #12439 üzenetére
Csak egy tipp, most nem tudok foglalkozni vele: ha van firefox-od vagy chrome/chromium browsered, próbáld azokból, de nyomj egy F12-t! Azzal feljön a development tools mindenféle eszköze, köztük a JS konzol, ott kiírja, ha valami baja van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- NVIDIA RTX 3060 TI
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Exkluzív órák
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest