-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Hali! Újra a segítségeteket szeretném kérni!
Az a feladat, hogy írjak egy programot C-ben, amelynek megadhatunk 3 számot (a, b, c) és utána ezeket kiírja növekvő sorrendben, méghozzá úgy, hogy a számhoz hozzáírja azt is, hogy melyik volt az ''a'', melyik a ''b'' és melyik a ''c''.
Tehát pl:
a=7
b=4
c=5
és akkor ezt adná ki, hogy: b=4, c=5, a=7.
Abban kéne egy kis help, hogy milyen gondolatmenet alapján készítsem el a progit. Létezik valami olyasmi művelet, amellyel az (a,b,c) halmaz legkisebb v. legnagyobb elemét ki lehet választani?
Nem kell megírni helyettem, csak szeretném, ha valaki tudna segíteni, hogy milyen algoritmussal kell ezt megcsinálni...
úgy meg tudom írni, hogy szépen végig beprogramozom egyesével az összes esetet, ahogy a számok lehetnek egymás után, de ez elég macerás, és szinte biztos, hogy van ennél optimálisabb megoldás. -
Pala
veterán
Egy kis help kellene!
#include <stdio.h>
void osszeadas ();
void szorzas ();
int main ()
{
int c;
c=0;
printf (''Udvozlom a szamologepben! Kerem valasszon muveletet!\n\n'');
while (c!=3)
{
printf (''1 - Osszeadas\n'');
printf (''2 - Szorzas\n'');
printf (''-------------\n'');
printf (''3 - Kilepes\n\n'');
printf (''Valasztott muvelet szama: '');
fflush (stdin);
if (scanf (''%d'',&c)!=1) c=0;
switch (c)
{
case 1: osszeadas (); break;
case 2: szorzas (); break;
case 3: break;
default: printf (''Nem megfelelo muveletszam [%d]. Adjon meg egy masikat!\n\n'',c);
}
}
printf (''\n\nTovabbi jo munkat!\n'');
return 0;
}
void osszeadas ()
{
double a,b;
printf (''\nOsszeadas\n'');
printf (''---------\n'');
printf (''Kerem az elso szamot:\t '');
fflush (stdin);
scanf (''%lg'',&a);
printf (''Kerem a masodik szamot:\t '');
fflush (stdin);
scanf (''%lg'',&b);
printf (''EREDMENY: %g\n\n'',a+b);
}
void szorzas ()
{
double a,b;
printf (''\nSzorzas\n'');
printf (''-------\n'');
printf (''Kerem az elso szamot:\t '');
fflush (stdin);
scanf (''%lg'',&a);
printf (''Kerem a masodik szamot:\t '');
fflush (stdin);
scanf (''%lg'',&b);
printf (''EREDMENY: %g\n\n'',a*b);
}
ez egy kis progi, amit én írtam (most kezdtem c nyelven tanulni). azt tudja, hogy két tetszőleges számot összead vagy összeszoroz a ''felhasználó'' igényeinek megfelelően
na most.... az ''osszeadas'' és ''szorzas'' programrészekben a scanf-eknél ott van a ''%lg'', illetve az eredmény kiíratásánál a ''%g'' ezek pontosan mit jelentenek, konkrétan a ''lg'' és ''g'' érdekel, és hogy ebben a progiban a megfelelő helyeken miért az(oka)t kell használni...a progit példaprogramokból kiemelt részek alapján írtam, ezért nem tudom, hogy mit jelentenek pontosan; maga a program működik. milyen esetekben használjuk továbbá a ''%d'', ''%u'', ''%lg'' és ''%g''-ket???...annyit tudok, hogy ezek mind adatbevitelkor a változó értékének megadására vonatkoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Parfüm topik
- Sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Fotók, videók mobillal
- iPad topik
- Meginogott a Netflix trónja Magyarországon
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe gar
- X1 Carbon 13th 14" 3K OLED Ultra 7 258V 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam 986 gramm gar
- ASUS TUF Gaming B560M-PLUS Alaplap
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II Alaplap
- Lenovo V14 G3 / Intel core i3-12generáció / 20gb DDR4 ram / 512gb NvMe SSD / WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3424, 94% Akkumulátor
- Keresünk dokkolókat
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest