- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bambano #7051 üzenetére
Félreértettél. Én nem tisztán a futásidőkről beszélek. A komplett hardver kihasználásról. Egyszerűen a .Net nem annyira erőforrás pazarló, és itt nem is feltétlenül a processzor időt, hanem leginkább a memória használatot, aszinkron futási mód fejlettségét értem alatta.
Vajon miért van nagyon kevés java-s publikus hoszting? Mert míg egy néhány GB ram-os gépen több tucat asp.net-es alkalmazást futtathatsz, addig örülsz ha ugyanazon a vason elfut néhány jvm, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy azok külön konténerekben vannak-e, meg összeakadnak-e, meg milyen időközönként fogy el a memória.
Távol álljon tőlem bármiféle java - .net flame, valaki kérdezett, én csak leírtam az eddigi tapasztalataimat. Nem volt célom senki lelkébe gázolni. -
modder
aktív tag
válasz
bambano #7051 üzenetére
Bevallom, hogy elfogult vagyok a Java irányába, de nem a performancia tekintetében. Mindkét nyelv ugyanazon a módszeren alapul: virtuális gép, JIT. Mindkét platformon rohadt okos emberek dolgoznak, hogy jobbá tegyék, így szerintem sebesség tekintetében nem lesz nagy különbség, aminek örülök is, hogy tudtál igazolni.
De hogy még árnyaltabb legyen a helyzet a két nyelv közötti sebesség tekintetében, azt írja a péper, hogy Java 2 SE 1.3-mal mértek, ami 13 éves. A 13 év alatt mind a Java, mind a .NET hatalmas fejlesztéseken ment keresztül, úgyhogy nem lennék meglepve, ha a 16%-os különbség 0 közelébe konvergálna. Jó lenne ezeket a teszteket ma is lefuttatni.The Java HotSpot Virtual Machine is Sun Microsystems' virtual
machine for the Java 2 Platform Standard Edition since version
1.3. Java HotSpot VM consists of two basic components: the
runtime and the compiler.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest