Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz bambano #7051 üzenetére

Félreértettél. Én nem tisztán a futásidőkről beszélek. A komplett hardver kihasználásról. Egyszerűen a .Net nem annyira erőforrás pazarló, és itt nem is feltétlenül a processzor időt, hanem leginkább a memória használatot, aszinkron futási mód fejlettségét értem alatta.
    Vajon miért van nagyon kevés java-s publikus hoszting? Mert míg egy néhány GB ram-os gépen több tucat asp.net-es alkalmazást futtathatsz, addig örülsz ha ugyanazon a vason elfut néhány jvm, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy azok külön konténerekben vannak-e, meg összeakadnak-e, meg milyen időközönként fogy el a memória.
    Távol álljon tőlem bármiféle java - .net flame, valaki kérdezett, én csak leírtam az eddigi tapasztalataimat. Nem volt célom senki lelkébe gázolni.

• modder

aktív tag

válasz bambano #7051 üzenetére

Bevallom, hogy elfogult vagyok a Java irányába, de nem a performancia tekintetében. Mindkét nyelv ugyanazon a módszeren alapul: virtuális gép, JIT. Mindkét platformon rohadt okos emberek dolgoznak, hogy jobbá tegyék, így szerintem sebesség tekintetében nem lesz nagy különbség, aminek örülök is, hogy tudtál igazolni.
    De hogy még árnyaltabb legyen a helyzet a két nyelv közötti sebesség tekintetében, azt írja a péper, hogy Java 2 SE 1.3-mal mértek, ami 13 éves. A 13 év alatt mind a Java, mind a .NET hatalmas fejlesztéseken ment keresztül, úgyhogy nem lennék meglepve, ha a 16%-os különbség 0 közelébe konvergálna. Jó lenne ezeket a teszteket ma is lefuttatni.

The Java HotSpot Virtual Machine is Sun Microsystems' virtual
    machine for the Java 2 Platform Standard Edition since version
    1.3. Java HotSpot VM consists of two basic components: the
    runtime and the compiler.

Új hozzászólás Aktív témák