-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
x123456 #4580 üzenetére
"de viszonylag szűk környezet volt az amit meg kellett ismerni a kezdéshez."
Hát nem tudom... Én a suli után a telefongyárban kezdtem el dolgozni, a számítástechnikai fejlesztési főosztályon - mint fejlesztő! Igazából eleinte semmi dolgom nem volt ott, csak tanultam a szakmát. Megismertem a számítógépek belsejét is, ami nem hasonlított egy ZX-81-esre. Volt ott minden, amit intel gyártott: DMA vezérlő, Interrupt kontroller, soros, párhuzamos portok, timerek és a kedvencem a 8275-ös CRT vezérlő. A floppy kontrollert majdnem kifelejtettem. Ezek nagyrésze megtalálható a mai PC-kben is, pl. változatlan formában a DMA kontroller és a Timer. Fél év alatt írtam a TAP-34-es csodagépre (600e ft volt akkoriban) egy basic interpretert, ami 3x gyorsabb volt, mint amit az ottani mérnökök összebarkácsoltak, full screen editorral, grafikus! móddal (160x150). Nagyrészét a füzetemből (azaz a microsofttól) loptam, de nagyon sok dolgot saját magam írtam bele.
Hogy hogyan kerültem pont arra az osztályra - az egy külön történet, ha érdekel valakit, majd megírom
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest