Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szuper, köszi.

A freeCodeCamp-en a Javascript blokkot csinálom, és az egyik projekt feladat az, hogy kell írni egy telefonszám formátum ellenőrző függvényt, ami a megadott számsorozatot adott szempontok szerint validálja, és visszaköp egy boolean-t eredményül.
Elsőre úgy gondoltam, hogy ezt regex-szel lenne a legegyszerűbb megoldani, úgy, hogy egy viszonylag komplex kifejezéssel ellenőrizném az összes szükséges szempontot, de két napja szuggerálom a megírt regex-emet, mert két teszteset elbukik rajta, és egyszerűen nem látom, hogy hol megy félre. A legvalószínűbb persze, hogy mivel most tanulom a dolgot, hülyeséget csináltam valahol, bár a regex101.com-on végigzavarva olyan nagy marhaságot elsőre nem találtam benne, lehet hogy egyszerűen valahol rosszul tagoltam valamit például, ami működik így is, csak nem a szándékaim szerint.
A regex, amit összeraktam, így néz ki:
/(^(1))?(\s)?((\([0-9]{3}\))*|\d{3})(\s|[-])?(\d{3})(\s|[-])?(\b\d{4})/
és szándékaim szerint az alábbiakat ellenőrizné:
- opcionálisan 1-essel kezdődik-e a szám
- az egyes után opcionálisan whitespace
- van egy három számot tartalmazó blokk zárójelek között VAGY zárójelek nélkül
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- ezt követően három számot tartalmazó blokk
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- végül egy négy számot tartalmazó blokk.Ez a két testcase nem az elvárt eredményt adja vissza:
telephoneCheck("5555555555") should return true.
telephoneCheck("555-5555") should return false.Tudnátok valami iránymutatást adni, hogy hol van a hiba abban, amit csináltam? Vagy eleve lehetetlen az összes teszt esetet egy regex-szel lekezelni, és egy többszintű, elágazó szűrést kellene csinálnom több kifejezéssel?
Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PS5 Pro 2TB, 3 év teljes körű garancia, vadi új! Ajándék gyári talp+Ghost of Yotei+Disc Drive
- MSI GeForce RTX 3080 10Gb GAMING Z TRIO
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő