- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
baluka
tag
Felraktam a SpeedFan-t, de nem enged túl sokat állítani a venti fordulatszámán, sőt a maximális értéket 3016 rpm-nek határozza meg, efölé nem akar engedni.
Ezek szerint minden marad a régiben, legfeljebb nem fogom annyit nézni a hőfokot! -
-
baluka
tag
-
baluka
tag
Sziasztok!
A gondom a következő:
Egészen a múlt szombatig egy ECS K7S5A lapot használtam egy Athlon XP 1600+ társaságában. Mivel a lap váratlanul bemondta az unalmast, és már garin kívül volt, muszáj volt beszereznem egy másikat. Előnyös áron sikerült hozzájutnom egy MSI KM4M-L deszkához /VIA KM400 chipszet/. Miután összeszereltem a gépet és elkezdtem beállítani a BIOS-t, rögtön feltűnt, hogy a proci alapban 52-53 fokos, a venti pedig 2900 körüli fordulaton pörög. Nagyon megdöbbentem, mert ugyanez a proci ugyanezzel a hűtővel az ECS-ben csak 42 fokos volt alapban, az 50-et csak nagyon ritkán érte el, azt is csak DVD-rippelésnél., a venti pedig 3600-on pörgött.
Állandó jelleggel figyeltem azóta a procihőfokot, és már játszás alatt is elérte a 60-at, sőt, mintegy 1 órai játék után emiatt el is kezd szaggatni a játék, teljesen élvezhetetlenné válik, viszont ugyanez a játék az ECS deszkán gond nélkül szaladt.
Próbáltam már többféle hűtőt /Titan, CoolerMaster, CoolerSpeeze/, az eredmény ugyanaz. A lap nincs tuningolva, minden az alapbeállításon megy.
Azalatt is, míg ezt megírtam, szépen felkúszott a hőfok 52-ről 54-re.
Szóval, a kérdésem az lenne:
Lehetséges-e, hogy normális körülmények között ugyanaz a proci ugyanazzal a hűtővel 10 fokos különbséget mutasson két eltérő lapban, vagy ez a jelenség az alaplap hibájára utal; érdemes ezt megreklamálnom az eladónál?
Esetleg létezik valami progi, amivel a Win alól is lehet szabályozni a venti fordulatszámát?
Kérek mindenkit, akinek ilyen lapja van, írja le tapasztalatait az proci hőfokával kapcsolatban!
Előre is köszi!
Aktív témák
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- GameMax Dark Ranger + Cooler Master 600W tápegység
- Corsair RM650X / Moduláris Gold Táp / Félpasszív Hűtés! / Cavarmatricás / Beszámítás OK!
- Eladó dobozos, fóliás THERMALTAKE The Tower 600 fehér ház
- Chieftec Smart Seriels GPS-400A8 80 Plus minősítésű 400W tápegység
- Asus ROG Strix 750W Gold / Beszámítás OK!
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 24GB 1TB FHD+
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) 12 hónap gar
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- 270 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest