Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutyák
aktív tag
Van aki működésre bírt már egy ilyen csoda USB to LPT átalakítót?
Windows 10 Enterprise x86 LTSB
USB to LPT átalakító (USB - Párhuzamos port IEEE 1284 átalakító) 25pin DB25
Seiko LTP2242 hőnyomtatóA portoknál beállítottam az LPT1-et és USB001-et és bekapcsoltam a "Nyomtatók készletezésének engedélyezését" ("Enable Printer Pooling"), de semmi eredmény. Tesztoldal nem jön ki, megjelenik, hogy elküldte a feladatot a nyomtatóra, de semmi. A Windows a nyomtatót látja, a driver feltelepítésre került.
Van még valami trükk, hogy ez az átalakító hajlandó legyen működni?
Köszi
-
fity
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van :
Apám használ egy PC-t rajta egy DOS-os programot (céges). És ugyebár csak a párhuzamos porton képes nyomtatni. Szeretnék neki egy új gépet összerakni mert a jelenlegi már eléggé elavult. De a szükséges port miatt eléggé be vagyok határolva alaplap ügyében. A kérdésem hogy nyugodtan vehetek bármilyen lapot, a kártyás vagy USB-s trükkel is fog nyomtatni a DOS-os program? -
fgabor87
tag
Sziasztok. Egy nagyon picit más a téma, de mégis az átalakító a fő téma.
Van egy régi HP 6P lézernyomtatóm, amihez eddig volt egy TP-Link printserverem. Pár napja sajnos megadta magát a server, és ahogy nézem elég nehezen és drágán lehet hozzájutni párhuzamos portos serverekhez. Nem beszélve arról, hogy ha nyomtatót cserélek, mehet a kukába a server is.
Tehát az érdekelne, hogy van egy ilyen párhuzamos-USB átalakítóm. Gépre kötve működik is rendesen, nyomtat szépen. De vajon működne a dolog USB printserverrel is? -
-=MrLF=-
senior tag
Tapasztalatok hardverkulcsal:
USB - párhuzamos port átalakító nem jó hozzá, mert valami usb virtuális printer portot hoz létre az eszközkezelőben, nem rendes LPT portnak látszik,
a program meg ugye ott keresné a kulcsot.
Ehhez csak Pci vagy Pcie bővítő kártya jó. (PCI olcsóbb) -
digimokus
tag
Ha valakinek szüksége van rá, én tudok adni ilyet 2000Ft-ért
-
Ripley
tag
A dolog megoldva, és nem is került 5EFt-ba, mivel csak 2600 pénz volt.
USB átalakítót nem is olyan egyszerű gyártani, mivel elég bonyolúlt áramkör kell hozzá, oszcillátorokkal, meg programozott kontrollerekkel, amit házilag elég nehéz megoldani, és már a nyák maratáshoz sem sok kedvem van, próbapanelen meg hogy nézne ki. -
Ripley
tag
Elhatározásra jutottam, és elindultam, hogy veszek egy LPT-kártyát, de a boltban ahol a megfelelő árút találtam a neten, éppen nem volt, úgyhogy odébbálltam. Viszont más helyeken ahol kérdeztem szintén nem volt, vagy csak univerzális többportos kivitelek, amik felettébb drágák. Végül megelégeltem és megvettem az USB->LPT kábelt, mert azt találtam. Ugyan kicsit aggódtam miatta, mert a dobozon volt egy támogatott nyomtatók lista, amelyen az én nyomtatóm nem szerepelt, de bíztam a szerencsében, meg abban, hogy a szabványosítás csak ér valamit, megvettem. Irány haza, bedug, és XP azt mondja új hardver telepítve, próbanyomtatás OK, a dolog működik.
Egyébként itt vettem:Bővebben: link.
[Szerkesztve] -
gozso
őstag
usb>lpt átalakítót hool lehet kapni?
eegy linkkel mágszánnátok szegény szerencsétlenségemet? -
-
Ripley
tag
Értem!
Szerintem akkor kártyát veszek, mert amellett szól szerintem több érv, legalábbis jelenleg. Pl.:nem foglal el usb-helyet, bár van bőven belőle, és inkább megbízok az eredeti csatoló-felületben, mint egy átalakítottban.
De meg lehet még azért győzni a másik megoldásról is,(amíg meg nem veszem).
-
bcs
aktív tag
lpt kártyának nem kell driver, minden op rendszerrel működni fog azonnal.
de nézd meg, hogy nincs-e az alaplapon (ha ez egy desktop) tüske lpt portnak, mert akkor csak egy kivezetést kell venni... -
nagydee
tag
ha adatkommunikáció van rajtuk, arra vonatkozik.
elméletileg nem lehetne vele probléma, csak van némi tisztán szubjektív ellenérzésem a dologgal kapcsolatban. egyébként semmi.
usb portot már láttam bekavarodni nyomtatás közben/alatt, lpt még nem.
az usb egy általános kommunikációs port, az lpt meg a nyomtatóport, az arra való eredetileg.
más konkrét oka nincs az ellenérzésemnek.
a nem kellt úgy értettem, hogy ha ha van szabad hely és beláthatóan nem fog kelleni másra, akkor használd azt. -
-
Ripley
tag
Sziasztok!
A feladat LPT portos nyomtató üzemeltetése LPT port nélküli gépről.(Viszont van sok USB).
A kérdés az, hogy melyik a jobb megoldás, PCI-os LPT kártya vagy USB->LPT átalakító?
Körbenéztem pár bolt árai között, és az áruk kb. ugyanaz. Nem tudok dönteni, segítsetek!
Köszi!
Ripley
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest