Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Szép jo napot illetve estét.
No meg csináltam a laptop hdd beuzemelest, latja, hasznalja, viszont a laptop nem ismeri fel.
Usb 3 slave kábellel.
Vagyos eszkozkezelo latja de ezen kivul semmi.
A popi oldal azt irja rakjak fel ext2 file kezelot.
Amit talaltam, felraktam, de semmi.
Majd a popi oldalon levo linkről letoltott progi, telepítés kozben lefagy.
Igy ezzel sem megy sajnos.
Mit csinalok rosszul?
A laptop is többször volt ujra indítva ahogy a popi oldal irja.
Igy csináltam :
'Az A-110-es Popcorn már tartalmaz USB-slave csatlakozót, amin őt, mint külső merevlemezt tudjuk a számítógéphez csatlakoztatni, miután számítógép oprendszeréhez feltelepítettük a EXT formátumot ismerő fenti drivereket. A folyamat a következő:
EXT driver telepítése a számítógépre
A Popcornt kikapcsolt állapotában az USB-slave csatlakozón (a kicsi, majdnem négyzet alakú, amit nyomtatókon is látunk) kössük a számítógéphez.
Kapcsoljuk be a Popcornt, majd kis idő múlva a lemez megjelenik a számítógépen, mostantól használható. Eltávolítás Windows alatt: USB-meghajtó biztonságos eltávolítása, Mac OS X-en húzzuk a kukára a lemezt.
Kapcsoljuk ki a Popcorn, és húzzuk le a kábelt.
Előfordulhat, hogy Windows alatt újra kell indítani a számítógépet, amikor már csatlakoztattuk a Popcorn-t, és mégsem jelent meg a lemez'
[link]Előre is köszönöm a választ, tippeket
-
Lacielvtárs
nagyúr
Erdekes, nekem is olyan vam, igaz nálam közvetlen a bejövő antenna kábelen van, es onnan megy az antenna kábel a kutyukbe.
Elvileg jónak kellene lennie.
Ha marad a búgas akkor mashonnan is ossze tud szedni zajt.
Hdmi kábel esetlek pcbol vagy laptopról megy?
Nalam konkrétan az is zavart függetlenül a galvanikus levalasztotol -
Haja
tag
válasz
Lacielvtárs #681 üzenetére
Szia!
Jobban végigteszteltem a rendszert, és a SCART csatlakozóknál is azért búgott a TV, mert az adott készülék csatlakozott az antenna kábelhez. Ha kihúztam az antennát, akkor megszűnt a búgás.
Vettem is egy leválasztót, de ennek ellenére megmaradt a búgás. Ilyesmit vettem, a UPC box és az antenna közé dugtam be, de nem segített sajnos.
Olyat kellene venni, ami közvetlenül az antenna bejövetelnél csatlakoztatható? Vagy mi lehet még a gond?Üdv!
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #695 üzenetére
Szia
Nem ez nem egy sima frissítés, itt a popit össze kell kötni USB-n a számítógéppel, és egy programból kell frissíteni.
Érdemes vele bajlódni, mert így akár 3TB fölötti HDD-t is lekezel gond nélkül.Ha kell én is el tudom küldeni a frissítés leírását és azt ami kell hozzá.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ja, értem, még nem volt időm rá...
Lehet ez a hétvége kimarad. Nem tudom.
Azt hittem ez sima rendszer frissítés.
Igazából csak azt a minimális hdd hangot akartam csökkenteni amit hallok.
Érdemes egyáltalán ezzel bajlódni ha amúgy minden rendben működik?
Tudod ezt nekem kell eldonteni, de köszönöm a felajanlasod.
Nem vagyok regisztrálva az oldalra, de ha oda jutok hogy megcsinálom, akkor megkereslek, rendben?
Ha jol értem akkor ehhez kell a reg kártya, mert en használtan vettem es nem adott az eladó... -
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #693 üzenetére
Ez nem egy hagyományos frissítés. Úgy kell lefuttatni win alól, ahogy zsolt501 linkjében szerepel. Ha nem vagy regisztrálva, nem látod. Akkor jelezd, privátban segítek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #691 üzenetére
A-300/A-4x0 USB slave chip firmware frissítése Ha jól emlékszem ez nem csak az USB-n rákötött, hanem a belső HDD-t is befolyásolta.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #689 üzenetére
Nekem egy 2,5 1TB-os HDD van benne gond nélkül kezelte, igaz én töröltem róla a partíciókat, és a popival formáztam, ja figyelni kell hogy ne GPT-be legyen mert azzal gondjai voltak és vannak is, az okát nem tudni, létezik rá valami javítás, de az sem 100%-os.
Szóval MBR partíciós séma legyen és ne GPT.
Érdekes módon van akinél megy és van akinél nem, az okát nem tudni. -
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, megjött az ihlet hogy a popimba belerakjka egyis kicseréljem a jelenlegi 3.5ös hdd-m egy 2.5-ös hdd-re.
a 3.5ös ami benne van elég magas fordulatú és így hangos , nem vészes, de ha lehetne halkítani akkor gondoltam ezzel megteszem.
az az érdekes hogy nem ismeri fel a 2.5öst, a laptop szó nélkül felismeri.
laptoppal NTFS-re formáztam, egy WD 750 GB-osról van szó.
de meg sem nyikkan benne.
valamit be kell állítani a menüben ha más fajta hdd-t rakok bele?
arra nem emlékszem már hogy amikor beüzemeltem a popit tavaly nyáron, akkor a popival formáztam e jelenlegi terrás 3.5ös hdd-t vagy sem.
bár úgy emlékszem a laptoppal formáztam és rámásoltam az adatokat és úgy raktam bele. de ebben nem vagyok biztos.
mit csinálok rosszul?
jah és még annyi hogy próbáltam újra telepíteni a NWT progikat, és ott sem ajánlja fel a laptop hdd-t.
a régi terrás 3.5ös szó nélkül kezeli itt is.
előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteketmellesleg simán, biztosan rögzíthető a laptop hdd is a keretben
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #687 üzenetére
Erről beszéltem, de doni11 ezt képtelen felfogni, pedig már évek óta így kell rögzíteni benne a HDD-t már a popcorn 110-es verzió esetén sem kellett semmi plusz, úgy volt a ház kialakítva, hogy tökéletesen be lehetett rakni a 2,5" HDD-t is meg voltak a rögzítési pontok.
-
zsolt501
nagyúr
Röhögök rajtad hogy a tényeket akarod megcáfolni jó lenne ha tennél fel képet a készülékedről, mert kissé hiteltelenné teszed a tényeket, fotózd már le hogy nálad hogy van rögzítve az SSD, mert a tények nem téged igazolnak...de ha nem teszed majd valaki itt majd megírja valaki, hogy kinek is van igaza... én lezárom ezt a témát, mert olyat akarsz bebizonyítani ami nem igaz és a fotók is mást állítanak mint te, gyanús nekem, hogy neked nincs is popcorn lejátszód.
A vicc az az egészbe, hogy most azt írod hogy nem szakszerű és stabil, ugyan miért nem stabil az amit 4db csavarral rögzítesz a helyére??? Komolyan várom a fotóidat...
-
doni11
tag
válasz
zsolt501 #683 üzenetére
Ahogy már írtam, rá lehet dugni a 2,5" hdd-t, de az nem szakszerű stabil beszerelés. A-500 van jelenleg 2,5" ssd-vel használom! Szeretnél még valami fontosat írni, vagy csak saját magad igazát szeretnéd még továbbra is bizonygatni? Kicsit unalmas már ez a meddő okoskodás.
-
zsolt501
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ha van antenna kábel a készülékben, akkor elégnek kell lennie az antenna kábeles levalasztonal.
Nalam is van egy, a biztonság kedvéért.
A földhurkot egy 'helyen' kell/elegendő megtörni/szűrni
(legalább is nekem anno ezt mondták)
Amúgy rca kábelre is van elvileg galvanikus levalaszto, bár en azt soha nem használtam. -
Haja
tag
válasz
Lacielvtárs #674 üzenetére
Kössz a választ (Q-nak is). Valószínűleg ez lesz, próbáltam más kábellel is, és azzal is búgott. Viszont, mikor kihúztam minden más csatlakozót a TV-ből, akkor megszűnt a dolog. A csíkozás és a búgás is.
Ugyanakkor, ha bármelyik csatlakozót (antenna, valamelyik SCART) visszadugom, akkor újra előjön mindkét jelenség. Ezzel mit tudok csinálni? A SCART csatlakozóknál is tudok leválasztást csinálni? -
zsolt501
nagyúr
Mért lógna ott vannak a kereten a rögzítési pontjai, ugyan nézd már meg, mert ott van az csak úgy látom csak te nem veszed észre... A300 esetén sem lóg de a régebbi modellek esetén is ott vannak a rögzítési pontok és az 500-as esetén is ott van a gyári leírás szerint is.
Nem hülyeségeket írogatni meg felesleges dolgokat linkelni...
Nézd meg a képet, a lukak a 2,5-es HDD-hez vannak a keret oldalához a 3,5 HDD-t kell rögzíteni -
zsolt501
nagyúr
Átalakítóval???? A300 alapból tudja kezelni nem kell hozzá semmi trükk vagy átalakító, ne szórakozzon már a gyártó ennek alapnak kellene lenni, és az is volt (eddig).
Most néztem az adatlapját, és a 2,5HDD-hez semmi átalakító nem kell szóval valamit nagyon benéztél ott.
[link] nézd meg a videót ott is a fiókba 2.5-es HDD van benne. -
Haja
tag
Sziasztok!
Vettünk egy használt, de tényleg szép állapotú Popcorn A-210-es lejátszót. Szépen össze is raktuk, és mivel a TV CRT (Samsung) a kompozit bemenetet használtuk. Viszont amit láttunk, nem volt az igazi. Egyrészt búgott a hang, illetve a képen is folyamatosan ment egy vízszintes csík fentről lefelé. Ez mitől lehet?
Itthon kipróbáltam egy új LCD TV-vel is, itt a kép jó volt, viszont a búgás, bár kevésbé erősen, de tapasztalható volt. HDMI-n persze nem volt ilyen gond, de ez a másik TV-nél nem opció sajnos.
Kipróbálom még a komponenst is, azt hiszem van olyan csatlakozó a TV-n, de akkor is zavaró. TV vagy inkább lejátszó hiba lehet ez?Előre is köszönöm!
Üdv!
Haja -
Perzeusz
tag
Synology topikban már megkérdeztem, de hátha itt kapok választ:
Mitől lehet az vajon, hogy egyik napról a másikra elszállt az NFS kapcsolat a Synology és a Popcorn között! Eddig tökéletesen működött a megosztott mappákra. Most pár napja - amikor kapcsolódnék NFS-sel - a Popcorn jelszót kér!!! Milyen jelszót? Kínomban beírtam a Nas felhasználó nevét, jelszavát, de természetesen nem fogadja el.
-
Valkűr
addikt
A plex nalam lejart lemez. Nagyon sok hanganyaggal nem tud mit kezdeni. Szoval ebbol a szempontbol semmi ertelme feltenni. Ráadásul egy energiazabalo app, acelos hardveres támogatás kell mellé .A junkeboxot 1x kell lefuttatni, utana csak frissited ha uj anyag kerül be, az mehet a hatterben.
-
Galahed
senior tag
Értem a problémád
Az adatbázist (media.db) neked kell megkeresni. Ez nálam (Popcorn Vten generálta le) a HDD -n az NMJ_database könyvtárban van. Ezt simán a menüből eléred : File/open stb
Utána megjelennek a progiban az eddig előállított "filmjeid" infói. (érdemes előszőr a media.db -ről backup-ot csinálnod)
-
Hyena
senior tag
Nnna igen es raadasul a LG smart tv plex kliense sokkal tobbet tud mint a popcorne.
A legjobb opcio az lenne ha a megjelenitod nativan kitenne a streamelt videot , hogy a nasnak ne kelljen transkodolnia. (de mint tudjuk az sokmindentol fugg)
Igazabol amiert en anno feladtam ezt a jukeboxot az volt, hogy mire elindul es vegigcammog a kivalasztott filmig addigra a file-os modszerrel siman betallozom.
Kivancsi vagyok te meddig birod majd -
Hyena
senior tag
A DAC az jo, de a jukebox....
Anno mikor megjelent az A200 akkor meg megjarta, de az eltelt evekben sajnos semmit nem fejlesztettek rajta, es azota olyan alkalmazasok jelentek mar meg mint pl Plex vagy Kodi melyekkel meg csak egy napon sem emlitheto a Popcornos Jukebox sajnos.
Alternativakent feltelepitheted a Plex klienst ami ugyan nem a legjobb kliens a plexek kozott de meg igy is jobb mint a gyari jukebox (szerintem) vagy marad a lista nezet. -
Sakab
senior tag
Bocsi h értetlenkedek, de sose csináltam ilyet ehhez teljesen hülye vagyok. Adat bázist már legeneráltam, viszont nem tudom, hogy a database-be milyen címet kellene berínom, h megtalálja
ip címet vagy mit?
Hyena: Igazából a DAC-on kívül ez a Jukebox ami megfogott. A nason van 3 Tb film, sorozat így jobban átláthatóbb lenne mint a listás nézettel. Adok neki egy esélyt mert szeretném használni. Gondolom más megoldás e helyett nincs? Vagy ez a döcögős Jukebox vagy a lista nézet?
-
Hyena
senior tag
Sajnos az NMJ jukebox egy szar, lassu is, buta is (regen meg elment, de ha az ember lat egy szebb, jobb, gyorsabb feluletet akkor mar nem szereti). Az emberek idovel mindig feladjak a hasznalatat es visszaternek a sima file betallozos felulethez.
A jobb talalati aranyhoz az egyetlen megoldas a konyvtarak/feleok atnevezgetese melyben sokat segithet az alabbi program, a samplekat meg le kell torolni jobb hijjan.http://www.filebot.net/
-
Szaky
tag
Lenne még egy kérdésem A-500 al kapcsolatban (amit meg is rendeltem időközben). Hogyan is lehet vele kényelmesen zenét hallgatni, hogy kihasználjam az audio DAC-ját? Lesz egy HDMI-s csatlakozás az erősítőhöz, amin keresztül filmeket nézek. De ha zenét akarok hallgatni akkor RCA audio kábelezésen kívül kell egy kompozit video kábel is ami lehetővé teszi azt, hogy közben nézzem a tv-n a kiválasztott zenét?
Vagy van erre valami alternatív megoldás?
Előre is köszönöm.
-
Galahed
senior tag
Az NMJtoolbox 2 nem rossz progi, én azt használom már egy éve kb. Kicsit macerás, de a végeredmény az jó... Egy év után is találok benne még újat, szóval sok a lehetőség.
Amire figyelni kel: az adatbázist keresd meg a popcorn-on (ha ott van- vagy NAS-on röviden a HDD-n)
Az útvonalakat állitsd be: (settings/Paths)A többire majd rájössz, először sokat szívtam vele, (Mert iMAC alól - OSX-en futtatam paralellel ) de a végén már egyszerü lessz meglátod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest