Új hozzászólás Aktív témák
-
keri
csendes tag
Egy normalis PMR-el 2-6km-re lehet radiozni a terepviszonyoktol fuggoen.
Mondjuk epuleten belul a 100m sem jon ossze mindig, a 6km pedig ugy jott ossze, hogy en egy toronyhaz tetejen voltam haverra pedig szinte optikai ralatasom volt, tehat semmi akadalyozo tenyezo nem volt.
Olcso PMR-ek anyira gagyi aramkorrel rendelkeznek hogy nem tudjak ezt a 2-3km-es ajanlast, en 25ert vettem darabjat, de mostanabn mar 15-ert is meg lehet kapni ugyan ezt, ennel olcsobban csak gagyit kapsz.
Radio eseten fontos a vevo erzekenyseg, tobbnyire a gagyik ezen a teren gyengek, mert radio adot eleg egyszeru epiteni barmekkora teljesitmenyut.
Antennanak egy 5/8 lambdas antennat celszeru hasznalni, mert ez nem gombsugarzo, hanem laposabb szogben sugaroz korbe, igy jobban fokuszalva van az ado energiaja. Ez az antenna amugy meg nem is tul nagy igy lehet hasznalni keziradiohozm de ellensulyt erdemes hasznalni, azaz rez, vagy ezutozott rezhallot, lemezt a testre forrasztani, vagy nagy feluleten a kezeddel erintkezesbe hozni mert akor az egesz tested ellensulykent viselkedik.
Rendes radiok ezert keszulnek fem hazbol, de olyat 50rugo alatt nem nagyon kapsz, na meg ahoz engedely is kell mar, de ilyennem en mar beszeltem a Koszegi kilato es Budapest-Harmashatarhegy kozott 145Mhz-n...igaz 10W-al kuldtem meg es egy 12V-os riaszto akkumlatorral taplaltamde kezbol...illetve hatizsakbol mukodott
Ja tuning...legegyszerubben ugy tudsz teljesitmenyt novelni, ha megemeled a tapfeszultseget. Ha 3ceruza ellemmel mukodik akkor kb 6V-ra novelheted, de gagyi eseten van esely az elfustolesre, mindenesetre ne beszelgess tulsagosan sokaig igy, az enyem az egeszen jol birja a tartos 5V-ot a 4,5V helyett, de csak azert adok neki 5V-ot mert a 7805-os icvel ezt a legegyszerubb megoldani motor 12V-jarol.
A masik megoldas ha rendesen behangoljak a vevot, igy erzekenyebb lessz a gagyi cuccoknal nem szokas, de ezt csak hozzaerto tudna megcsinalni, de nem fogja neked ugysem megcsinalni senki mert nagy szopas az egesz, es nem art hozza egy szkop, meg jelgenerator, ami kisebb vagyonba kerul.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest