- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Aktív témák
-
mdk01
addikt
Amiről ti beszéltek vagy legalábbis egy-ketten az faipari célra való.Azt nem árt tisztázni ki melyik lyukfúróról beszél mert van fára, fémre és betonra való.
Azt hogy a betonra valóról beszéltek kizárom mert annak az élén ipari gyémánt van és vagy 20k egy darab, amit lehet is vmire használni.
A fémre és fára való nagyjából úgyanúgy néz ki csak a fémre valónak kisebbek a fogai és keményebb anyagból van.
Ez fontos mert látom sokan megveszitek a fára valót(ezt onnan gondolom mert abból van olyan olcsó) és elkezdítek vágni a fémet ami ugye nem sikerül.
Ezzel szembe a fára való lyukfúró sem való a plexire mert műanyagból van és a műanyag még a legkeményebb fánál is keményebb de viszi a plexit frankón(egy darabig).
Na a lényeg hogy nézzétek meg melyik mire való mert a fára és fémre valót össze lehet keverni és a tapasztalatlan szem össze is keveri.
Ja és hogy honnan tudom?:asztalos a szakmám és használom is. -
LukE
veterán
-
BercyFromSG
csendes tag
en egy 5mm plexibe egy 8cm lyukat egy olyan lyukfuro szerszammal csinaltam ami egy sima furo csak ra van fogva egy merolegesen kar amir ismet merolegesen egy vago eszkoz. igy a plexit alacson fordulaton furod akkor az szepen elvagja. azt hittem h femre is jo es elkezdtuk haveral a gepe tetejere lyukat furni, a femlemezen kb0.1mm vagott be es akkorra a vago fej el is fogyott:) (azt hittem a gepteto szikrazik:D ,de nem)
[Szerkesztve] -
arnold
csendes tag
Bocs a nagy arcért. A #3 hozzászólás valószínűleg azt fedi amit én írtam, csak én történelmileg mást nevezek dekopír fűrésznek (a gépi meghajtásút) az pedig durva ehez a munkához.
Visszafogom magam... -
arnold
csendes tag
Elnézést hogy értékeléssel kezdem, de minden vázolt módszer betegesen rossz.
A plexi két dolgot csinál: ráolvad a szerszámra és reped, esetleg mindkettőt.
Nem tudom ki hallott már lombfűrészről. Ez egy U alakú vas amibe egy vékony fűrészlapot lehet belefogni. Kell még hozzá kézügyesség is, mert a fűrészlapot önmagával párhuzamosan kell mozgatni és ez önuralmat és némi gyakorlást igényel.
Azaz: Lombfűrész (bárhol kapható és nagyon olcsó), megrajzolni a lukat, kis kezdőlyukat fúrni a leeső részen, óvatosan kivágni (ne melegedjen fel annyira, hogy beleragadjon a fűrész), kivenni a leeső részt, polírpapírral finishelni.
Jó barkácsolást.
[Szerkesztve] -
pBandi
tag
Egyébként manapság katalógusból kapható legkissebb fúró az 0,05mm átmérőjű:Y
-
modd3r
őstag
válasz
.::cHeKkk::. #20 üzenetére
Igen, ezzel tolom az ipart a képeken is.
Az egyiken még azt is lehet látni, hogy szikrázik a fém. :) -
LLKobe
veterán
Modd3r abban a szettben melik a legkissebb?
Olyan 2,5 cm-es lyukat lehet csinálni?
Amúgy hova lett az oldalad? -
Lidi
aktív tag
válasz
BlackWoOd #14 üzenetére
Én is próbáltam már lemezbe lyukat vágni.
Csináltam rétegeltlemezből egy 80mm átmérőjű korongot, erre kívülről fém bilincsel rászorítottam egy méretre tört fém fűrészlapot. A közepébe pedig egy nyolcas csavart tettem, ezzel volt befogva az egész egy fúrógépbe. A nyolcas csavar közepébe befúrtam 3 -assal, ebbe beleütögettem egy törött 3 -as fúrót.
Ennek kellett volna megvezetni a cuccot. Csak egy picit excentrikusra sikerült, és a fűrészlap se akarta vinni a gépházat. Nemtom milyen acélból csinálták, de csak csuszmákolt rajta a friss fémfűrész. 10 perc küzdelem után kb 0.1mm -t sikerült belevágnm a lemezbe, ezért inkább feladtam a dolgot. Pedig milyen jó ötlet volt... :U -
BlackWoOd
aktív tag
Próbálkozni lehet vele...
Én annyira mentem a fent említett lyukfúró készlettel, hogy följelölte, hol kell körbefúrnom kis fúróval. :(
Tudtam, hogy nem lemezfúrásra találták ki, hanem fára meg ilyesmikre, de azért reménykedtem.
(Elég sokáig pörgettem rajta, állványos fúróban volt + hogy ne égjenek a dolgok fúró-vágó-üregelő volt ráfújva rendesen, de nem vágta. Jól lekopott a ''fűrészlap''. :( )
Marad a fúrás/reszelés kombó lemezre, vagy veszel jóval drágábban lemezhez való lyukfúrót (ha van - de miért ne lenne).
mod.: ja, nem páncéllemez házat fúrtam volna, csak mezei codegen oldallapot.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
1 Kirajzolod
2 A legkisebb fúródal kőrbefúrod
3 Kivágod vagy töröd (ÓÓÓÓÓÓvatosan) szerk: ez a pákás megoldás is OK
4 Ráspoj+reszelő+csiszolópapír utómunkák
5 És kész. ( nagyon megéri valami könnyen eltávolítható öntapadós cuccot ráragasztani mindkétoldalról ) ( ja és ha átlátszó a cuc akkor azt is fogod látni, hogy mikor repedt el ) ;]
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Dekopír fűrész előtte körbefúrod utánna amikor kivágtad lecsiszolod
-
behappy
aktív tag
kérdés adott , házilag kéne...
várom a tippeket... :)
szerk: csak 2mm vastag
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bittorrent topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest