Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Ha csak annyi a meglátásod egy barbone gépnél, hogy SSD és HDD, akkor nehéz lesz reálisan értelmezni a valóságot.
Szimplán negligálod, hogy a CPU, RAM, CPU hűtő, ház hűtő, GPU/más PCIe kiegészítő pl Hangkártya, hálókártya, wifi modul, vagy PCIe M.2 Slotba SATA vezérlő és lehetne sorolni...
Mindezt tetszőlegesen kombinálhatja, aki építi.
Mintha a cserélhető CPU-t mint terméket és a többi említett tételt nem a DIY piacra készítenék a gyártók... De ha ennyire nem DIY vegyél egy barbone-t és próbáld bekapcsolni...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Tehát ha csak részlegesen esik bele a DIY kategóriába, akkor már nem minden bogár rovar? Pedig a meghatározása is az a kategóriának hogy részelegesen self-made...
Ráadásul a legtöbb cég, aki csinál barbone-t, azok jellemzően alaplapot is, úgyhogy nem több, annál, mint egy jó kis árukapcsolás alaplap+ház+tápegység termékekre, a többiből meg azt tesz bele a vásárló, amit csak akar.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Korosztály és felhasználói igény és pénztárca függő erősen. Én akivel beszélek és van gyerek ott asztali PC is van. Ahol több pénz van és a játékigény is fennáll, ott gamer laptop.
Az informatikusok többsége, akivel beszélek és hobbi szinten játszik azoknak is épített gépük van. Aki dolgozik a gépen, a többségnek szintén, esetleg Apple.
A legtöbb munkához elég egy átlag laptop, így aki kilépet a gamer világból, annak tényleg jobb egy notesz.
A konzol és a crossplay címek tényleg csípnek el a DIY piacról. Azért néznék egy piackutatást, hogy miként alakulnak a darabszámok. A 100+ helyett mára pár darab, az biztos messze van a reprezentatív mutatóktól. Akkor itt nem piacszűkülésről beszélnénk, hanem folyamatos nagyon durva lejtmenetről, ami miatt nem pár éve jelentkezne nagy drágulás, hanem már évek óta alig lehetne kapni ezt-azt, mert nem érné meg tervezni, gyártani, értékesíteni.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Én másként látom az ok-okozatot. Azért zsugorodik a DIY piac mert megdrágult és nem pedig azért drágul a DIY piac, mert csökkennek az igények.
A GPU piac sem a fogyasztók révén drágult meg. Mert akik megdrágították a piacot, azok üzleti szereplők voltak. A törvény egészen egyértelműsíti, hogy ki számít fogyasztónak és ki nem. Fogyasztói Portál - Fogyasztóvédelmi ABC (kormany.hu)
A bányászok nem fogyasztók, a gyártó és kereskedelmi hálózat sem az. A fogyasztó a végfelhasználó, aki kvázi magányszemélyként a saját és rendeltetésszerű használatra vásárolja meg. A fogyasztók végérvényben elszenvedői a drágulásnak és nem okozói, hiszen egy üzletszerzési iparág épült fogyasztói termékekre. Ezért kellett volna szabályozni a kereslet-kínálatot, amit senki nem tett meg. Illetve csak látszólagosan, mert nekem az EVGA egyszer nem küldött értesítést ~1,5 év alatt, hogy mehetek az 1db 3060 Ti-ért, amire beadtam a jelentkezést...
A fogyasztók vennék a termékeket csak az árak miatt nem teszik illetve átnyergelnek alternatív, számukra ésszerűbb ár/érték aránnyal bíró termékekre, szolgáltatásokra.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Ennél jobban? Szkeptikus vagyok. USD, EUR övezetben nem érzékelnek akkora drágulást, mint mi.
Revideálom a fentebbi állításom, most, hogy rálesek arukeresore:
3600 kapthat 43-50K körül. 5600-5600x 60-75k, 7600X 120K, Ha egy 7600-t be tudnak lőni 100-105K közé, akkor nagyjából ki is töltötték a legtöbb rést.
Már csak az olcsó B550 hiányzik a piacról...
Ezt talán részben köszönhető annak, hogy ha jól tudom az AGESA-ban letiltották a PCIe 4.0-t B450 esetén?
Azt nyomós indokkal tették? Nem voltak stabilak?Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Jól sejtem, hogy akkor kb. 110K-ért kínálnak majd 7600-t a ~120K-s 7600x mellé? Ezt aztán termékportfólió...
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX, Alza gari 2025.11.15
- Thermal Grizzly AM5 Contact & Sealing Frame kifejezetten Ryzen 9000 & 9000X3D-hez! ÚJ!
- INGYEN FoxPost! AMD Ryzen 9 5950X AM4 tálcás változat (csak a proci) - 12 hó magyar bolti garival!
- Intel Core i7-4702MQ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest