- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló rsf!
Létrában is lehet byte-okat kezelni minden probléma nélkül. Jól használható shift regiszter is van több fajta is.
SHR_I, SHR_DI, SHR_W, SHR_DW, SHL_DW, SHL_W, ROL_DW, ROR_DW. Ezek utasítások, de vannak beépített funbkciók is. Az WSR és az SRHB. Ezek nem felelnek meg?Alapból kb 250 funkcióblokk van. Ebben nincs benne a letölthető (pl. PID control) vagy HW eszköz mellé kapott (Pl. motion controller, stepper, terepi buszos eszközök kezelése) blokkok.
Persze hogy melyik milyen komplex és mit értesz pontosan komplex alatt azon biztosan lehetne vitatkozni.Elvárhatnánk hogy legyen palackozó funkció blokk. Jól jönne egy palackozó gép vezérlésében. :-)
Viccet félre téve én erre azt tudom mondani, hogy bármennyi blokk legyen is a könyvtárban, mindig olyan kell ami nincs benne, vagy ami van benne arról nem tudunk. Vagy tudunk, de nem pont úgy működik ahogy nekünk kell, vagy van ugyan olyan valami, de fogalmunk sincsen hogyan működik.
Minél komplexebb blokkokról beszélünk annak esélye, hogy így járunk exponenciálisan egyre nagyobb.
Ami nincs meg azt meg lehet írni. Én is ezt csinálom. Könyvtárat is csináltam amibe a saját blokkjaimat tartom és onnan veszem elő ha kell. Kb 90 funkció van benne de még mindig ott tartok hogy sokszor pont az nincs ami épp kellene. Megírom, beleteszem. Erről szól az a munka amit programozásnak hívnak. :-)A különböző gyártók eszközei eltérőek. Eltérő tudásúak, eltérő koncepciót követnek.
Engem omronnál bosszant konkrétan, hogy kevés időtag fajta van benne, az is mind on delay jellegű. Meg az, hogy a számtalan adattípusaival káoszba sodorja a programozást. Meg az, hogy a dátum típusú adatok kezelése körülményes. Meg az hogy kétféle indirekt címzés van, BCD és bináris (az újabbaknál indexelt, ami jó). Sorolhatnám még, de minek? Az Omron ilyen, hit vitát semmiképp nem szeretnék folytatni.Indirekt címzés nincs és adatkezelés nehézkes létrában ez tény.
Ennek szerintem az az oka, hogy a létradiagram nem arra való. Számítgatásokhoz alkalmasabb az STL vagy egy magasabb szintű szöveges nyelv (SCL pl).
Ha egy nem is olyan összetett számítást létrában csinálsz 4-5 oldal lesz tele négyzetekkel amik mellett feliratok vannak. STL-ben meg elfér egy képernyőn, könnyebben áttekinthető. Ugyanúgy, ahogy létrában meg a logikai hálózatokat könnyebb átlátni. Főleg amikor hibát keres az ember (monitorozza).Nem hiszem hogy érdemes lenne egyenruhaként létradiagramot húzni minden feladatra vagy épp mindent STL-ben csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Playstation 5 Slim Digital + Vertical Stand Garancia: 1,5 év
- Pavilion 15-ec2167ng 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest