Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    A múltkori DTS-HD MA kontra DTS core vitába nem folytam bele, most elmesélem a tapasztalataimat, véleményemet.
    A core többnyire eszméletlen jól szól (amennyiben a hangmérnök jól végezte a munkáját), nagyon erősen kell figyelni, hogy a HD többletét meghalljam. A különbség apró részletekben jelentkezik, amit valóban csak a drágább rendszerek képesek megjeleníteni.
    A Házimozi erősítős topikban mesélte egyik fórumtársunk, hogy H/K AVR 255 erősítője helyett kapott egy 460-ast és olyan részletek kerültek elő a jól ismert, számtalanszor nézett és hallgatott filmekből, zenékből, amelyek létezéséről korábban fogalma sem volt. Most ahhoz illő hangdobozokra gyűjt.
    Az általam használt házimozi rendszer(ek, mert gyakran változnak az alkotóelemek) összértéke bőven 2 M Ft feletti - ebben nincsenek benne a képmegjelenítő eszközök - mégis gyakran megelégszem a DTS core hanggal. Viszont annál lejjebb nem adom!
    A mindenáron való HD hang hajszolást értelmetlennek vélem. Természetesen nem vagyok ellene, értékelem és élvezem, de nem is fetisizálom. Alsó-középkategóriában is észlelhető a különbség, de élvezeti faktorban alig nyújt többet.
    Azok a filmek - nagyon kevés van belőlük - amelyeknek 4000 kbps körüli, vagy afeletti bitrátájú a HD sávja, tényleg nagyobb élményt adnak teljes valójukban, mint a core változatuk, de azt meg is kell szólaltatni.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák