- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topik
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
És szerintem itt a lényeg. Szerintem ez egy indie cucc ami sosem akart az lenni mint aminek a box behypolta.
Volt egy grafikai dizájnja ami tök hangulatos és jónapot.
Csak a box hajlamos kis címeket is túlhypolni mintha jézus mádodik eljövetele lenne ha már csak náluk jön, és valahpl értem is mert azt reklámozni kell ami a te szolgáltatásodba jön és csak oda.
Nincs boxom így kimaradtam az egész hypeból.
Nekem ez egy indie cím ami megjelenik a többi között ps-re és várom szeretettel. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Atithunder #12 üzenetére
Részemről utolsó komment, ezt a hülyeséget már végigpörgettük egy másik okossal odaát.
Persze, hogy szerettem volna szeretni a játékot, original backer voltam még az előző generáció hajnalán.
Végigkamuztak másfél fejlesztési ciklust, kiadtak egy félkész játékot, a játékosok egy része meg próbálja védeni ezt a viccet azzal, hogy koncepció és direkt ilyen. Nem az. Nézz utána, milyen lett volna eredetileg a játék és ahhoz képest mit tettek le az asztalra.
Elfogyott a pénz, tudás vagy az akarat, esetleg mindhárom és kiadták így a játékot, ami csak azért három óra, mert üres folyosókon csatangolsz a felében. Lehet gyártani elméleteket a játékról, én is azt tettem jobb híján, de ez nem a mi dolgunk lett volna. Komikum ez az egész játék mindennel együtt. De örülök, hogy neked tetszett így is, képzeld el, mennyire tetszene, ha jó is lett volna. -
Atithunder
csendes tag
Szerintem neked az a bajod, hogy szeretted volna, hogy bejöjjön neked a Scorn, de nem így lett és most mérges vagy azokra, akiknek bejött.
Újból és újból írod, hogy kiadtak egy könyvet... pedig nekem nincs meg és egyáltalán nem kellett ahhoz, hogy imádjam a végterméket. Egyáltalán nem kellett.
Hajtogatod, hogy a játék félkész, de nem az, csak szerinted, de ezt egyszer sem teszed hozzá.
Én többször írom a véleményemben a szerintem szót, és nem tényként közlöm a véleményem veled ellentétben.
"a játék tesztje alatt kiveséztük több száz kommenten át" -akkor még nem játszottam vele, most úgy írtam, hogy már megvolt a játék.
"Bár a sztori mellett a játékmenet is gyenge, indokolatlanul hosszú folyosókkal, 3 órás játék létére tengernyi újrahasznált assettel, játszhatatlanul gyenge harcrendszerrel"
Lovagolsz a gyenge harcrendszeren is, ami direkt olyan... a boss-t kivéve az összes enemy elkerülhető bárminemű harc nélkül - nem véletlenül csak rá kéne jönni.
Minden szavad arról árulkodik, hogy iszonyat béna lehettél ebben a játékban.
És mellé milyen fantáziátlan lehetsz.... sajnállak.... nagyon. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Atithunder #10 üzenetére
Örülök, hogy nem okozok csalódást.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Atithunder #8 üzenetére
Akik azt mondják, hogy ennek a játéknak nincs története, azoknak csak részben van igazuk. Van története, csak nincs eléd tárva, nincs szájba rágva, nincs megmagyarázva és ettől olyan üdítően jó - vannak akik az ilyen filmeket sem szeretik, ahol nincs minden elmagyarázva. Ez a történet benned alakul ki, miközben haladsz előre játék közben és úgy hogy megfűszerezi egy olyan különleges misztikum, ami nem minden sarkon vár minket a mai gamer világban. Sokkal több ilyen egyedi dologra lenne szükség.
Van és az a vérlázító, hogy kiadtak egy könyvet a játék mellé, ami tele van leírásokkal és magyarázatokkal. A játék félkész és nem került bele semmi értelmes dolog, tippelgetni lehetne a környezet alapján. Van amúgy játék, ami remekül használja az environmental storytelling módszert és az a Dark Souls. A Scorn sajna nem.
De ezt a témát a játék tesztje alatt kiveséztük több száz kommenten át, ha neked ennyi elég, akkor végülis lehet jó élmény. Bár a sztori mellett a játékmenet is gyenge, indokolatlanul hosszú folyosókkal, 3 órás játék létére tengernyi újrahasznált assettel, játszhatatlanul gyenge harcrendszerrel. -
Atithunder
csendes tag
Érdekes, hogy mennyire máshogy látunk egy játékot. Amikor az első infók napvilágot láttak, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Utána szomorúan vettem tudomásul, hogy Playstation-re nem jön (nincs gamer PC-m, se más konzolom). Aztán megjelent és akkora vitatkozás kerekedett belőle, hogy milyen is, hogy végképp kíváncsi voltam már, hogy előfizettem a Game Pass Ultimate-re és Cloud-dal a fos PC-men végigjátszottam.
Előtte írtam is ide, hogy az olvasott hozzászólások alapján nekem valószínűleg be fog jönni.
És igazam is lett, de nem is akármennyire, a GOW Ragnarök után a tavalyi év legjobb játéka volt számomra (no meg a Stray). A Death Stranding óta nem volt játék rám ilyen hatással. Az első pillanatától az utolsóig magával ragadott az egyedisége, a hangulata, a külön világa. Csak sajnálni tudom azokat, akik szerint ez a játék "unalmas" vagy " ez nem is Játék" meg "nincs története" ... stb., hogy azok akik ezeket írták, mennyire szegényes fantáziájúak lehetnek és mennyire lehetnek belebuzulva a mai gamer világ által folyamatosan ránk fosott egy kaptafára készült átlagos szarokba, hogy képtelenek észre venni, amikor születik egy különleges, nem szokványos alkotás.
Fülessel játszottamm XCloud-dal, egy nem gamer PC-n, PS5 kontrollerrel. Már a kezdő képernyő hátborzongatóan király volt és amikor rányomtam a new game-re, egy igazán különleges utazás vette kezdetét. A hangulata valami döbbenetes volt számomra - hihetetlenül élveztem a helyek kinézetét, a world design-t, a területek felfedezését a puzzle-k megoldását... egy percig nem éreztem, hogy céltalanul bolyonganék, mindig volt valami előttem, amit meg kellet csinálnom. Kifejezetten tetszett, hogy a játék semmilyen támpontot nem ad, semmit nem rág a számba, nekem meg mindent megfejtenem és mindezt úgy, hogy időről-időre jött valami olyan váratlan dolog, ami addig nem volt. Amikor kezdtem volna azt érezni, hogy ezt már láttam, vagy olyan érzésem támadt volna, hogy kezd repetitívvé válni a dolog, mindig tudott a játék 19-re lapot húzni: először csak bolyongsz, keresgélsz, egyszer csak kapsz egy fegyvert, megjelennek ellenfelek - amelyek egyesek számára frusztrálóak voltak, pedig ha kísérleteztek volna, lehet rájönnek, hogy nem is kellett feltétlenül küzdeni velük, szinte az összes elkerülhető, ha odafigyelsz a játékra, hogy mit akar mutatni, nem pedig csak átrohansz rajta - ahogy haladsz előre komplexebbek a puzzle-ök, a helyszínek, új típusú fegyverek és ellenfelek is jönnek, mindig kell valami olyat csinálni, amit eddig nem kellett, vagy történik veled valami, ami miatt kénytelen vagy máshogy csinálni a dolgokat (pl. nem tudod használni az egyik kezed). Amikor azt hittem, hogy már nem tud újat mutatni meglepett az is hogy a vége felé van boss fight is benne - pedig az addigi ritmus és feeling miatt nem számítottam rá - ami szerintem kifejezetten élvezetes és tök jól lehet használni a fegyvereket is (nem csak a boss-nál szerintem). Az utolsó fejezet pedig egyszerűen fantasztikus, nincs is rá szó. De van és az a szó a ZSENIÁLIS!!! Miközben mentem be az utolsó kapun, a régi haldokló testemből a tudatom a hive-mind-ra kapcsolódva az új fizikai testem kezében tartva sétáltam az átjáró felé az járt az eszemben, hogy szerintem még nem találkoztam ilyen különleges és egyedi cuccal, amióta csak játszom videójátékokkal.
Miután vége lett, hosszú percekig még a záró képsorok hatása alatt voltam és ültem magam előtt és csak bámultam magam elé, hogy feldolgozzam, hogy mit is láttam és csak járt az agyam, és gyártottam az elméleteket. Vajon ki, vagy mi voltam? Miért volt halott minden más? Mi volt az a fal a tojásokkal ahonnét kiestem? Vajon rajtam kívül más nem kelt ki onnan? Ki, vagy mi volt az a parazita? A parazita abból lett vajon, aki először voltam? Két identitással játszottam? Az első aki meghal, abból lett a parazita?
Hogy meglegyen az összes achievement, nyomtam egy második playthrough-t és közben jobban figyeltem a környezetre, a domborművekre a falakon, a szobrokra és minden másra és csak jöttek a kérdések: milyen civilizáció volt itt? A nők elvesztették a képességüket az utódok kihordására? Terhes férfi szobrokat látok? Mi ez a közös tudat cucc és mi lehet a távolban az átjáró túloldalán? a megváltás? és sok sok ehhez hasonló kérdés.
Youtube-on több órányi videót találni a lore-ról és különböző elméletekről - amiket természetesen csak azután érdemes megnézni, ha már végeztünk a játékkal, csomó dolgot fel lehet fedezni, ami esetleg elkerülte a figyelmünket, de tök jó össze vetni a saját teóriáinkkal is - mindenkinek ajánlom.
Akik azt mondják, hogy ennek a játéknak nincs története, azoknak csak részben van igazuk. Van története, csak nincs eléd tárva, nincs szájba rágva, nincs megmagyarázva és ettől olyan üdítően jó - vannak akik az ilyen filmeket sem szeretik, ahol nincs minden elmagyarázva. Ez a történet benned alakul ki, miközben haladsz előre játék közben és úgy hogy megfűszerezi egy olyan különleges misztikum, ami nem minden sarkon vár minket a mai gamer világban. Sokkal több ilyen egyedi dologra lenne szükség.
Playstation 5-re day one purchase lesz, de ha lehet, elő is fogom rendelni - ÖLNI TUDNÉK ÉRTE, HA ESETLEG KAPNA PSVR2 TÁMOGATÁST!!! -
rdt89
addikt
Amennyire fel lett hájpolva ez a játék, olyan érdektelen és unalmas lett.
-
myckey
veterán
olyan ez, mint valami techdemo....csak úgy van, de minek
-
GodGamer5
addikt
Fejfájdítóan frusztráló játék. Nem a harccal volt a gond, hanem az igénytelen megvalósítással.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #1 üzenetére
A történetet kellett volna
hosszabbracsinálni...Tessék, kijavítottam.
Mert hogy ebben sok történet nem volt, az is tuti.
-
TESCO-Zsömle
titán
Kár ezért a játékért. Legjobb példája annak, hogy a kevesebb néha több.
SPOILER!
A hangulat, az atmoszféra csillagos 5-ös, főleg egy ilyen nehéz műfajban (test-horror). A harcot viszont ki kellett volna hagyni, mert több ponton is kiszakít ebből az atmoszférából, ami így negatívumként hat. A történetet kellett volna hosszabbra csinálni, hogy még több időt töltsön az ember az átható atmoszférában.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpársportok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lexus, Toyota topik
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest