Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Bár, valószínűleg nem sok embert érint már a dolog, de sikerült megszereznem a Pioneer DVR-215D író eredeti kernel-jét, így vissza tudja flashelni 215D-re aki akarja:DVR215D_FW118EU_kernel+firmware
-
batyus086
csendes tag
Üdv.
A crossflash-eléshez szükséges pakk nincs véletlenül meg valakinek? Az itteni linkek már nem működnek. Illetve a 215D kernel visszaállítására nincs esetleg megoldás azóta? -
zozopapa68
tag
-
Kal El
csendes tag
Szia!
Elnézést a zavarásért, de nem rég vettem egy Pioneer DVR-215D típusú DVD író-t viszont ha 2x-nél gyorsabban írok vele leesik a belső puffere és ez által az írás sebessége is változik. A kérdésem a következő lenne a 2009-06-24 03:28:24 hozzá szólásodban leírt firmware frissítés megoldaná a problémát és ha igen még birtokodba van az általad megosztott csomag?
Válaszodat előre is köszönöm.Üdv:
Zoltán -
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék segítséget kérni a CD író választásában,audio cd szeretnék írni a lehető legjobb minőségben,szóval minden tanácsot szívesen veszem.
-
Flashget
félisten
válasz
zsolti120034 #493 üzenetére
de a lépen az van, hogy 20x és cd.
215D-t átflasheltük L-re a topicban keresd meg a módját. -
zsolti120034
újonc
Jó író ezek amíg be nem döglenek.
El índítom a dvd írását,még el sem kezdi már kidobja a képen látható hibát! PLS HELP!!!
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-10/27/465160_eajjxgjfgkymr4v9_nevtelen.jpg -
zsolti120034
újonc
Sziasztok!
Nekem is DVR-215d íróm van.
A probléma az,hogy akármit kezdek nem tudok sehogyan DVD-t írni!
PLS help!!! -
Flashget
félisten
Keressetek visszará és egy crosflash után tökéletes lesz az író.
Az elején nagyon felpörgeti a lemezt ezért nehezen tudja beolvasni...szar az fw rajta amivel európában eladták. -
hambi80
tag
Hellótok évek óta használok egy pioneer 215D irot 1.19 gyári de lassu a lemez felismerése már ujjonan is ilyen volt ez a tipus igy müködik?
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Flashget #485 üzenetére
"Amit én linkeltem az a utolsó fw ami már egy crossflashelt 215L-hez jó."
Vagy úgy! És ennek a továbbflashelésnek ugyanaz a módja mint az első flashnek vagy csak el kell indítani az exe-t?"Azt is leírtuk mi a különbség a két író fw között amiért crossflasheltük."
Az OK, de ez a 215D vs. S15J (avagy 215L) közti különbségről szólt; én viszont arra kérdeztem rá hogy a "sima" 215 és a japán S15J között mi az eltérés?Tunniillik az oldalról amit az imént linkeltem ez a két fw is lehúzható.
-
Flashget
félisten
válasz
canniball #484 üzenetére
Amit én linkeltem az a utolsó fw ami már egy crossflashelt 215L-hez jó. tehát ha megejtetted a crossflasht pl. 1.18-ra de már Pio 215L utána tudod ráküldeni amit én linkeltem.
Csak a többi fájlhoz írtam kikell keresni mert a topic linkek már nem működnek. nekem meg sajna nincsenek már meg.Azt is leírtuk mi a különbség a két író fw között amiért crossflasheltük. Fizikailag a külsőben tértek el (a japánban árult jobban nézett ki) ill. az fw-ben.
-
canniball
nagyúr
válasz
Flashget #483 üzenetére
Igen, ezt a postot megtaláltam, de ott ezt írja a kolléga:
"Amire szükséged van:
...
Pioneer S15J Firmware (215L FW): itt
...
A flashelés menete:
... Egy mappába másolod a dvrflash.exe-t és a FW tömörített fájlból a 2 fájlt ami tartalmazza a kernelt és a firmwaret."A link már sajna nem él, de ott egy zip lenne benne két fájllal. Amit te linkeltél korábban az pedig egy exe; ugyan ki tudtam csomagolni és abban is két fájl van de nem vagyok biztos benne: az ugyanaz a két fájl ami a fenti leírásban a zip-ben lenne, ez a két fájl kell nekem a dvrflash.exe mellé?
Közben meg kuglival ráakadtam erre az oldalra, az innen letöltött zip-ben két fájl van: egy 114 és egy 118 kiterjesztésű, amit te linkeltél abban pedig egy 122 és egy exe kiterjesztésű. Hol az igazság?
Illetve akkor hogy is van ez a számozás mizéria? Jól értem hogy kaptuk ugye a 215D-t, ezt lehet flashelni "sima" 215-re és a japán verzióra a S15J-re (visszatérés 215D-re mint írtátok nincs)? És ha igen mi különbség van a kettő között?
-
Flashget
félisten
válasz
canniball #482 üzenetére
itt valaki írta pár éve
hogy az előző fw jobban írt neki..találomra beleolvastam csak a topicba.
nekem crossflash után egyértelműen jobb lett az író.flashelés menete a szükséges fájlokat keresd meg hozzá
-
canniball
nagyúr
válasz
Flashget #479 üzenetére
"hanem ha valaki vissza akarná rakni mert jobban írt azzal nem tudja."
Előzőleg azt írtad az új fw-rel írt jobban...vagy félreértettem valamit?(#480) Köszi a linket! Akadna esetleg a flash mikéntjéhez/leírásához is?
(#481) jeni!
Le vagyok maradva egy körrel, ezek szerint nem csak két verzió létezik: a 212D és a 212L? -
canniball
nagyúr
válasz
Flashget #476 üzenetére
No ez legyen a legkevesebb...
"...sok lemezemet be sem tudta olvasni."
Ilyen problémám nekem is adódott, volt olyan lemez amit az asztali lejátszó gond nélkül beolvasott de sem a 215D, sem a 212D sem a 107D nem volt hajlandó megenni pedig korábban közülük valamelyik írta meg... -
Flashget
félisten
Hello.
Azért crossflasheltük anno (legalábbis én) 215L-re,mert a gyári fw miatt nagyon felpörgött olvasáskor és sok lemezemet be sem tudta olvasni. CD lemezt nem írta meg normálisan a lejátszó nem tudott vele mit kezdeni.
215L esetében ez mind megszűnt és szépen is ír. Viszont nincs hozzá kernel ha jól tudom.. -
jeni
félisten
Hello
Írás minőségben vannak különbségek a Pioneer DVR-215D,a 215 és a 215L szoftveres írók között?
Működés szempontból a 215L lenne a jobb? Esetleg elegendő a sima 215 amiben a DVD-Ram van- a Labelfalsh nincs,ami nem izgat (lemez hiány miatt)
-
Joltee
aktív tag
Én crossflasheltem 215L-re, de így is hangosnak találom, írás (8x) közben is. Írás közben folyamatosan halkul, de ahogy nekikezd... mint egy Sony 7260S olvasáskor!
-
naszvalo
tag
sziasztok van egy PIONEER DVD-RW DVR-216D írom.Ez jobb mint a 215 D? Érdemes ezt is flashelni 215L-re.ha igen akkor tudna nekem ez ügyben valaki segíteni,hogyan kell csinálni,és linkelni egy csomagot amik kellenek hozzá.sajnos nagyon járatlan vagyok ez ügyben,ezért ha lehet szájbarágosan kérném a segítséget.op rendszerem Win64 bit.előre is köszönöm szépen
-
user137
őstag
Sziasztok! Akadt egy ilyenem eladó, ha kell valakinek.
Talán ha 2 tucat DVD-t ha írtam vele, meg 1-2 windóz install :-) -
Wyll
őstag
Én is sikeres 215D -> 215L crossflash műveleten vagyok túl! Köszi nektek is!
Cserébe én is prezentálok egy kis csomagot a leendő utánam próbálkozóknak.
Tartalma:
- DVRFlash 2.6.0 /csak win32 verzió!/
- DVR215 kernel
- DVR215L kernel
- 3db 1.22-es firmware: 215D, 215, 215L
- kép a sikeres crossflash "dos-ablakról"
- kép a sikeres firmware update "dos-ablakról"Mérete: 5,2 MB
Letöltése: itten
-
válasz
IRON STORM #461 üzenetére
Köszi a választ már otthon vannak az írók 4 db de még nem volt szerencsém kipróbálni őket, a gépem darabokban. Ha megvan írok tapasztalatokat
!
-
FefeeX
veterán
válasz
kleinguru #459 üzenetére
Nem, nem ugyanaz... Van 5-ös meg van 6-os. Nyilván ha ugyanaz lenne, nem 5-ös meg 6-os végű lenne...
De ha visszaolvasol, akkor már leírták ezt mások is. A 6osban gyakorlatilag finomhangolások történtek, kicsit halkabban működhet, frissebb támogatás stb.Sajna láttam egyébként, hogy törölték a cuccokat amiket feltettem - sry. Jó hogy van mindig egy ember aki képes tenni is valamit a közért, és összekapja a cuccokat, thx <Adamsky>
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wwenigma #452 üzenetére
Hi!
Én most csináltam meg ezt a crossflash-elést egy DVR-215D-n, aminek a vége egy Pio S15J (215L) lett 1.22-es firmware-el. Mivel sajnos a fórumban lévő link-ek némelyike már "döglött" volt, ezért úgy ollóztam össze a hozzávalókat.
- DVRFlash v2.6.0
- kernel és "sima" fw. S15J-hez
... amiket be is dobtam egy Rar-ba (pass.: prohardver.hu) -
bypet
tag
Sziasztok!
Még nincs egy éves a Pio 215D íróm, de úgy néz ki megadta magát. Üres lemezt nem ismeri fel, gyári CD címkéjét felismeri, de már fileok tartalmát nem. Beolvasás közben "klattyog".
Ötlet?
/Gari papír felszívódott/ -
Valaki írt már ezzel az íróval huzamosabb ideig folyamatosan?!
Kb olyanra gondolok hogy 20-30 db lemezt egymás után?!
Ha igen írja le a tapasztalatait!Előre is köszike
!
-
chilli2
csendes tag
válasz
radi8tor #450 üzenetére
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyet. 1.22 FW-t rátettem gyári oldalról.
Próbáltam írni 16X-os sebességgel Verbára és 87%-nál behalkul és visszaesik 7-8X-os sebességre az írás. Ez normális?
Egyébként 8X-os sebességgel akarok általában írni, csak tesztelni szeretném a cseregari alatt.
Ja és nálatok is ilyen hangos (sziszeg)?
Köszi előre is a segítséget!Chilli
-
Mr_Raven
csendes tag
válasz
bela0401 #432 üzenetére
Nekem is ez a gondom. nekem 3 hónapos, eddig semmi gáz nem volt vele. Gondoltam szar a Vista: Ezért reinstall. Telepítés után Nero, ashampoo-val próbálkoztam, sajnos eredménytelenül. 1.22 es frissítés, megvolt minden.
Ugyan ez a hiba. 1% nál íráshiba.Rádugtam a régi samsung SH-S223F as írómat és láss csodát semmi probléma.
Sajnos már volt 1 Pioneer 212D-s íróm is azzal olvasási problémák voltak.
Nagyon csalodtam a pio ban. -
Shono
aktív tag
Ok, megvan. Csak nem tudok japánul, így egy kicsit nehezebb volt
Aki velem együtt nem tud japánul, annak: DVR-215L FW1.22 (S15J) -
Shono
aktív tag
"Ezután pedig leszeded a legújabb FW-t a gyártó oldaláról (természetesen már a 215L - S15J -hez valót) és egy nyikkanás nélkül fogja frissíteni."
Konkrétan honnan is?
kerestem őket, de nem találtam:
- http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html#firmware1
- http://www.pioneer.eu
- http://www.pioneerelectronics.com/ -
FefeeX
veterán
Itt vagyok újra, mert már nem az első kérdés érkezett, miszerint nem jók a régi linkek. Kérek mindenkit, kifelé ne reklámozza a linket amit most fogok adni. Szóval a flashelés:
itt a linkBeletettem az 1.18 FW-t kernellel meg a Media Code Speed Editort, valamint a 2.5ös flashelőt.
Akinek 1.22 vagy újabb FW-je van fenn - se rá fütty. Itt nem érdekes az hogy régebbire flashelsz. Fogod, letöltöd, és a 21. hsz. szerint felteszed. Ezután pedig leszeded a legújabb FW-t a gyártó oldaláról (természetesen már a 215L - S15J -hez valót) és egy nyikkanás nélkül fogja frissíteni.
-
szaszapi
őstag
Segítene valaki?nem akar összejönni a dolog!
-
szaszapi
őstag
Valaki leírná pontosan hogy mit kell csinálnom? Az 1.18as verzióról való átváltást látom de nekem 1.22 van és 215L szeretnék mindenképpen. és gondolom ahoz is 1.22 fw kell.
Előre is THX. -
szaszapi
őstag
Sziasztok!
Pio 215D-m van 1.22-es FW.Hogy tudom 215L-re crossflash-elni?
-
bela0401
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy satás 215D íróm, kb fél éves, eddig nagyon jól működött, de kb 2 hete sorozatosan rontja a dvdket. 1% után hibára fut.
Ha a nerot úgy indítom hogy a max sebességet ő határozza meg akkor megírja a lemezt, viszont ha én állítom be kézzel akkor rontja. Ha pl 6X-ra állítom, akkor olyan a hangja mintha legalláb 20x-osan akarna írni. Nincs valami ötlet, mi lehet a hiba forrása? -
Flashget
félisten
válasz
IRON STORM #427 üzenetére
Gyári 215D 1.22 fw van nálam és megcsinálta egy darabig aztán ez lett a végén ;)
1.19-el irtam meg ami elrontott pár lemezt nekem meg nem olvasott be olyanokat amiket a pio 108-al irtam viszont forditva nem volt semmi gond. Nálam is ez a pio iró a rossz minősitést kapta. -
Shono
aktív tag
Egy ilyenbe futottam:
RAID0-át használok, és így a sata controller is raid modban van. Erre csatlakozik a dvd is, és a raid bios meg is találja gyönyörűen. Vista x64 alatt megy is kiválóan, meg x64 XP alatt is. Most azonban mindenképpen 32bites XP alatt kell dolgoznom, amit csak egy kölcsön IDE-s meghajtóról tudtam föltenni, mert nem hajlandó felismerni a SATAs DVD-t.
Gondoltam sebaj, majd ha minden driver fönn van, megtalálja. Hát nem.
Szóval a jó életnek se tudom megmondani az 32bites XP-nek, hogy hóhó, itt még van egy DRV-215L, pedig a raid0 kiválóan megy, ati raid/ahci driver felrakva stb... Ötletek? -
TokLac
senior tag
válasz
IRON STORM #427 üzenetére
Értelek, köszi!
-
TokLac
senior tag
válasz
IRON STORM #424 üzenetére
Most a meghajtó miatt, vagy a lemez miatt nem? Sosem csináltam még ilyet, innen vettem az ötletet.
Tehát a meghajtó nem támogatja. Miként van az hogy támogatja-e vagy sem?
-
TokLac
senior tag
Ilyenkor mi van?
-
TokLac
senior tag
Elolvastam ebben a topikban minden hozzászólást. Jó író ez.
Én 109-ről váltottam és egyből átflasheltem 215L-re. A 109 válogatós lemezek terén. Verbatim, Traxdata, Maxel, Fuji ezeket szereti a legjobban. A TDK-t rühelli. Szerintem itt is így lesz, legalábbis maradok a jól bevált lemezeknél.
-
Üdv! 110D-m van és lenne lehetőségem kicserélni 215D-re. Az satás. Csak ezért jött fel mint téma. Használható cucc? a 110D a cd-kel volt bajba néha, a CD-RW meg a rémálma volt.
Olvastam tesztet a 215-ről és nem ájultak el tőle, sőt. -
fer
őstag
válasz
IRON STORM #414 üzenetére
Hálás köszönet érte! Ezek fényében a 12X írás jónak mondható? Az nem lehet, hogy az eltérést, annak tudható be, hogy az első kettőt más típusú Lite-On - al csinálták?
-
IRON STORM
őstag
válasz
IRON STORM #413 üzenetére
Fenti eredmények packetloss és Vasy fórumtársak érdeme egy külföldi fórumból.
-
fer
őstag
válasz
IRON STORM #408 üzenetére
Nem tudsz egy olyan linket, ahol a 215-ös íróval írt lemezekről is van minőség ellenőrzés?, én ugyan is nem találtam, vagy ha már csináltál valahol belinkelhetnéd! Főleg a verbatim +16X érdekelne! Köszi!
-
IRON STORM
őstag
válasz
vadász91 #407 üzenetére
Probléma a DVD/CD íróval Itt az első hozzászólást olvasd el.
-
vadász91
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nagy kéréssel fordulok felétek. Van egy Pioneer DVR-215D sata-s dvd íróm és nem úgy működik ahogy kéne. Ha berakok egy lemezt sok idő míg beolvassak, ha meg akarom nyitni befagy a gép. Írásnál kb 3 %-nál szintén befagy. Ha sikerül egy dvd filmet megnyitnom az akad nagyon. Ha elkezdek felmásolni a dvd-ről valamit irreális időt ír ki, mint pl.: 115 perc. Xp van a gépemen, és a gépben van még egy sony ata-s dvd-író is. Mi lehet a gond? Ha egyéb infó kell azt megírom, csak kérlek segítsetek.
Köszi!
-
fer
őstag
Felraktam a daemon 4302lite verziót, olvasási teszt az elöbbi lemezről:
Ez most rejtély marad a számomra, hogy az újabb verzió miatt lett jó (régi 4300lite) vagy mert nem úgy csináltam mint a múltkor, hogy mindjárt a win telepítése után nem sokkal feltettem, és még nem volt driver mindenhez! Egyébként nem kért újraindítást a telepítéskor a daemon! Vagy lehet, hogy az sp3 is jótékony hatást gyakorolt! Mindegy, lényeg hogy most jó! Kopp-Kopp!
-
fer
őstag
Na megpróbálom felrakni ezt a daemont, de lehet még töltök le valami frissebbet amenniben van frissebb a 4.30-nál! De elötte hozok létre egy visszaállítási pontot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest