- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
3x3y
aktív tag
válasz
Victoriuss #1698 üzenetére
Hidd el, ez az író szépen írja a ''+''os lemezeket...
-
mikk2000
őstag
válasz
Victoriuss #1698 üzenetére
Nekem a 16x +R Verbatimot 8x-osan szépen írja.
-
Victoriuss
tag
Sziasztok!
Betojok azon, hogy az íróm nem komálja a +os lemezeket! Mindig elrontja. A mínuszosokkal nincs semmi gáz. Amikor a DVR108-am volt, ugyanez volt vele a helyzet... -
Shalala
senior tag
Sziasztok!
megtudnatok mondani hogy a 111d es a 112d kozott mi a kulonbseg?
Udv. -
Axelton
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: van egy DVR-111D típusú íróm, ami teljesen jól működik azt leszámítva, hogy a CD-ket mindig iszonyat lassan kezdi el olvasni, majd kb. fél perc múlva kapcsol csak ''nagyobb fokozatra''. Van rá gyógymód? -
wagi
senior tag
Van egy 111D íróm és csak 2x-esen hajlandó olvasni és írni is.
Mi lehet a gond? -
detroitrw
addikt
válasz
Tomitosz #1686 üzenetére
a v7.5.9.0 verzió tuti Vista kompatibilis /ill. ha jól emlékszem az elözö verzió is az volt/
ill. van egy holland gárda aki ''gyárt'' csökkentett nero-kat /kivették belöle a ''fölösleges'' dolgokat/ s abból Qk már a 7.2.3.2-es verziót már Vista kompatibilissé tették
[link]
de amúgy a hivatalos nero oldalon leszedheted a Trial legújabb verziót s az már tuti jó lesz vista-n is -
Tomitosz
aktív tag
Helló. Valaki nem tudja, hogy van-e már olyan nero ami kompatibilis a vista-val?....a 7.2.3.2-t megprobáltam de nem ment fel. Vagyis egy hibát irt ki és azota se felrakni, se letörölni nem lehet
-
jodován
tag
.29 -es fw-rel, verba ''-''-es 16x lemezzel 6x, 8x, 12x, 16x -es teszteredményeket nem tudtok? sehol nem találok, csak 16x-t régebbi fw-rel. ennyire bénán keresek? igazából más lemezek is érdekelnének.
köszi! -
erdoke
titán
válasz
bence1000 #1682 üzenetére
Pl. rosszul kötötted be, nem felel meg a jumperolás a kábeles helynek. Vagy bezavar valami emulátor program, pl. Alcohol, CloneCD. Utóbbi persze csak Win alatt, ha már BIOS-ban se látszik, akkor kábelezés/jumperelés lehet a gond. Ha meg se mukkan, érdemes ellenőrizni a meghajtót másik gépben.
-
bence1000
csendes tag
én vettem 1 ijen dvd írót és a gépem nem ismeri fel nem tudja valaki mi lehet vele ??
-
adalbert1
veterán
Valakinek 1.29-es firmwarrel nem ront audió cd-t a sima 111D?
Frissítés óta 2 audió cd-t írtam 16-szoros sebességgel, és mindkettőben vannak ''pattogós'' részek (mintha karcos lenne a cd). A felhasznált média tdk cd-r 80.
Esetleg a multitasking is bezavarhat? Vagy az, hogy más is használja a winchestert? -
válasz
Armando_19 #1665 üzenetére
Lesz a Pio 212-es ha jól idézem
-
válasz
Armando_19 #1665 üzenetére
jelenleg nincs sata-s pio dvr, nézz szét a plextornál, ott találsz: [link]
-
azbest
félisten
van olyan firmware amivel lehet az olvasás sebességét lassítani?
Zene hallgatás közben kissé zavaró a hangja... -
Armando_19
őstag
Hi all!
Beírtam keresőbe, de nem nagyon találtam róla semmi érdemlegeset.
Pio dvd író vásárlását tervezem mostanság, és az érdekelne, hogy van e esetleg valami jó SATA-s megoldás rá?
A segítséget előre is kösznöm! -
Krobi79
tag
válasz
detroitrw #1663 üzenetére
1.19 volt rajta, majd frissitettem a legújabbra, majd próbáltam hackeltet de mindegyikkel ugyanazt csinálta. Most visszatettem az eredetit és visszaviszem. Remélem kicsererélik. Eddig nem volt sohasem szerencsém a dvd írókkal. Előtte 2 nec volt, azok a gari vége után 1 illetve 2 hónappal adták meg magukat. Most a Pio vacakol fél év után. Gondoltam a Pio jó lesz, mert mindenki dícsérte.
Fél év alatt kb 40 dvd-t cd-t vegyesen írtam vele, szóval nem volt agyonnyúzva -
Krobi79
tag
Lassan fél éve van egy ilyen Pio írom, és most azt csinálja, hogy nem látja a cd-t. Pörög, erőlködik, aztán kidob egy üzit, hogy helyezzek be egy lemezt. Ha beleteszek egy dvd-t /mindegy milyen, korábban az íróval írt, vagy gyári dvd/ pikk-pakk felpörög és 2 másodperc alatt beolvassa. Mi lehet a gond? vigyem vissza, mert haldoklik?
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
Pénteken vettem egy ilyen írót.
Zsír! Van már egy éve egy 110esem is, az lett most az olvasó és így minden Pioneer.
-
Landsmann
addikt
válasz
Seraph 16 #1657 üzenetére
Én még ezeket az említett programokat sem használtam. Nem is matattam a gépen. Éppen azért, nehogy az a valami is befolyásolja. Amúgy a gép egy BX-133-as Abit alaplap, 768 mega RAM-mal, 900-as intel processzorral. Szépen, gördülékenyen megy, sosincs semmi hibaüzenet, vagy gond vele. Van 4 elmentett log fájlom a hibáról. Akit érdekel, ezen a linken megtalálja őket, hátha valamit ki tud silabizálni belőle:
http://www.freeweb.hu/landesmann/log.txt
http://www.freeweb.hu/landesmann/log1.txt
http://www.freeweb.hu/landesmann/log2.txt
http://www.freeweb.hu/landesmann/log3.txt -
Végig gondoltam az esetet és eszembe jutott, h nekem olyankor dobta ki ezt az üzenetet általában, ha közbe ment a Windows media player v. a winamp, + a sajátgépen keresgéltem. Lehetséges, h tényleg ezek közül akadt vmelyik a neroval. (ezek tényleg használták a lejátszót)
-
mikk2000
őstag
válasz
Landsmann #1650 üzenetére
''A kiszolgáló foglalt'' juh te úristen
Miket nem tudsz összehozni!
Én megpróbálnék valami stabil nero szeriát, mondjuk a 6-osból a legújabbat, dvd video-kra pedig tökéletes az imgburn, de akár sima adat arhiválásra is, ráadásul többféle lemezkezelő felület közül választhatsz nála (pcouffin/aspi/spti/asapi/elby...) -
Landsmann
addikt
Az említett programok közül egy sincs, nem is volt feltelepítve a gépre. Most DVD-t akartam írni. Ridata 8x. De teljesen mindegy, hogy CD, vagy DVD, a rontási hibaarány nagyjából ugyanez mindkét típusú lemeznél. Még a márka sem számít. Ugyanúgy rontott TDK-t, Philipset, noname-et, egyszóval mindegy milyen, mindet rontja.
MInden lemezt adatfelírási ellenőrzéssel írtam, tehát írás után ellenőrízte. Amit rendben megírt, mind megegyezett az eredeti írandó adattal. Tehát amit megírt, azok jók. Volt amikor 17, 31, 99 %-nál adta ki a hibát írás közben, tehát gyakorlatilag bármikor. -
PPeter
addikt
válasz
Seraph 16 #1652 üzenetére
Normális esetben az író/program nem hibázhat, csak azért mert más programok futnak, vagy mert a felhasználó mást is ügyködik a gépben. A programok közül azok kavarhatnak be, amelyek az írásra éppen használt eszközt (vagy annak kommunikációját) próbálja buherálni a háttérben, esetleg még az IDE/ATA/S-ATA vezőrlő drivere szórakozhat . Ha ilyen nincs, akkor 99%-ra terhelt, ezer processt futtató gépen is max. csak lelassulhat az írási folyamat, de nem hibázhat, nem állhat le az írás.
-
válasz
Én biztos vagyok benne, h nem hardveres a hiba. A nero nekem is csinált hasonlót, csak akkor én éppen nem írtam vele semmit. Ja, és mellesleg még a jó öreg LG4082B DVD íróval. Lehet jobban járnál, ha írás közben tényleg nem menne fölös program és nem is nagyon nyúlnál a géphez.
-
PPeter
addikt
válasz
Telepítve sincs pl. BlindWrite, Alcohol, CloneCD? Ezeket nem kell futtatni ahhoz, hogy bekavarjanak, elég ha telepítve vannak és a belépülnek a ''rendszerbe''. Milyen CD-R lemezre próbáltál írni? Ha megfogsz egy (írt vagy gyári lemezt) és csinálsz róla egy image fájlt, akkor a leszedett image tartalma nem lesz korrupt a lemez eredeti tartalmához képest?
-
Landsmann
addikt
Most volt alkalmam tüzetesebben tesztelni az írót. 11 lemezt írtam, ebből 3-at elrontott. 27 %-os rontás. Ez az arány számomra nem elfogadható. El is fogyott a lemezem, nem tudtam mindent kiírni amit szerettem volna. Pont az a 3 lemez kellett volna még. Az író programon kívül csak a Total Commander futott, de gyakorlatilag azt sem használtam írás alatt. Végig az írási folyamat volt látható. Semmi más programot nem használtam, még a géphez sem nyúltam. Egyszer csak a követlkező hibaüzenetet adta ki:
Mindegyik rontott lemeznél ez volt az üzenet. Egyébként az ablakon mindegy hogy melyik gombot nyomtam meg, mindig ugyanez a hibaablak látszott, szóval semmit sem csinált.
Már új író program van fent, (7.7.5.1 Nero) az IDE kábelen is megcseréltem a két eszközt, most az író a Master. Semmilyen más CD, vagy DVD meghajtóhoz, íróhoz piszkáló program (még rejtve sem) nem futott. Ugyanezzel a hardverrel, szoftver összeállítással a CD író évek óta tökéletesen fut, sosem rontott lemezt. Ez meg sorba. Azt hiszem, az adóvisszatérítés sírja meg van ásva. Lehet hogy jobban jártam volna valami gagyi 6000 Ft-os íróval. Szóval előttem leszerepelt, semmi jót nem tudok róla írni, nekem csak rossz tapasztalataim vannak róla. Azt hiszem nem is sokáig lesz a gépben.
Ja, egyébként mindent a winyóról írtam, szóval adatolvasási hiba miatti leállás szóba sem jöhet.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
Shadows #1648 üzenetére
A hivatalos firmware frissítés nem jár garanciavesztéssel. Ha valamelyik boltban ezzel mégis kekeckednek, akkor fogy.védelem, meg nem kell többet odamenni vásárolni, mert tuskók - és ha netán a hivatalos disztribútor próbálkozik ilyesmivel (de ezt nem hiszem), akkor fel kell nyomni az anyacégnél, mint a huzat.
-
Köszi mindenkinek. Működik és nagyon tetszik
-
-
Chaser
legenda
Jójó, én meg azért válaszoltam, mert ezt egy mezei user is mint én, meg tudja állapítani
Láttam megy itt az eszmecsere FW cseréről, ha jól tudom gyártótól származó újabb FW-re lehet cserélni garvesztés nélkül vagy nem így van? -tudom, hogy most nem gyárirl volt szó, csak érdekelne- -
Riddick77
tag
Szevasztok! Help kéne....
Van egy Pio111D m...átraktam L re minden okés vele.
A gondom az,hogy bármilyen firmware van az iróban nem irja gyorsan a DL lemezeket!
Probáltam 4x ,8x es lemezt is...de az író mindig csak 2,4 el vési.
Bármilyen ötletet elfogadok!
Köszi -
mikk2000
őstag
válasz
Landsmann #1624 üzenetére
Sosem értettem meg azokat akik noname szar lemezt vesznek.
Egyik haveromnál tökölődtünk, az új dvd írója nem akarta rendesen grebbelni az írott dvd video lemezt. Eljutottunk oda hogy nem a drive hibája volt, hanem a lemezé. Eljutottunk oda, hogy az összes cucc, amit azokra a noname lemezekre írt, mind használhatatlan.
Megbánta hogy annó nem hallgatott rám. -
Chaser
legenda
válasz
Landsmann #1624 üzenetére
Ebből a képből a típusát- legfőképp a MID-et- nem igazán lehet megállapítani, dvd decrypter-rel meg tudod nézni a MID-et, vagy még nyers lemezen pl nero infotool-lal. Egyébként nem tudom milyen lehetett az a nagyon olcsó ár, mustárban ricoh gold16x 60ft/db, igaz ez nem a ricohjpn MID-es, de nálam gond nélkül pörkölte az író akár 16x-osan is.
-
Tosee
őstag
Köszönet a segítségért...
Mostmár müxik a LabelFlash. -
Landsmann
addikt
Most írtam meg 4 DVD-t. Szépen megírta őket, nem rontott egyet sem. Úgy néz ki, a helycsere és/vagy az újabb író program jót tett neki. A korábbi arányhoz nézve, legalább 1-et rontania kellett volna.
A következő típusra írtam:
Azt írják, 8x de az író 12x-nek látta. Maga az írás viszont jó szűk 6x-al ment. Egyszer volt, hogy felment 7,5x-esre. De gondolom ez már inkább a lemez gondja mint az íróé. Valami olcsó lemez, nem is tudom mennyiért vette a kollégám. -
PPeter
addikt
4x-esen írtuk, az egyik gépben 4 darab Plextorral, a másik gépben azt hiszem éppen NEC vagy Pioneer 111-esek voltak, ez most nem ugrik be. Ilyne írási sebességgel nem volt gond velük, 2000 darab lemezből talán ha 2-3 darab szállt el írás özben, kb. 5-6 darab ami az utólagos ellenőrzésen esett ki.
-
copperhead
aktív tag
Köszi!Akkor simán lehet adatmentésre használni,bár lehet,hogy az USB tényleg jobb megoldás.
-
PPeter
addikt
A képen látható lemezek nyomtatható BenQ DVD-R lemezekre készültek, egy nyolclemezes belső használatra kiadott oktató DVD-Video kiadvány került rájuk (amelyet részben én készítettem, DVD-Video authoring az én munkám volt), kereskedelmi forgalomba nem kerül. Mivel garnítúránként csak pár száz darabra volt szükség, a gyári műsoros lemez helyett a lemezeket inkább nyomtattuk és írtuk. Ilyen munkából elég sok van, az elégedett vevők visszajárnak.
-
mikk2000
őstag
válasz
copperhead #1597 üzenetére
Akkor jól értettem. Vicces nagyon ennyi mennyiség, ahogy mások is írták.
Persze a kérdés ettől függetlenül nem hülyeség, egy berendezésre elvileg meg kéne adni várható üzemidőt. Ilyen kis adatmennyiségnél mennyiségnél tényleg praktikusabb lehet a kulcs, mivel ott azonban a tároló felület fáradékony, ajánlott a régi mentéseket megtartva addig menteni rá, amig meg nem telik, aztán előlről. Emellett legbiztosabb két kulcs, ha az egyikkel történne valami... -
-
Tosee
őstag
Hello!
Nero 7.5.9.1 et használlok, ez a verzió támogatja már a labelflasht? Pioneer DVR-111L íróm van. Hol kell keresni a labelflsah ikonját? -
Woid
tag
PPeter, szerintem aki járt az oldaladon, vagy olvasott tőled cikket, ugyis tudja hogy nem warez
De valóban, ezen már gondolkoztam, egy ''átlagos'' (mert gondolom van szórás) író mennyi dvd (vagy GByte? Mert nem minden lemez szokott full lenni hm...) után érik meg a cserére? Állitólag a lencse is torzul (?) egy idő után, pontatlanabb lesz a fókusz.
Mindenesetre ha kijön a 112-es, csere. Bár még a jó ''öreg'' 109 is megypedig az is sokat kapott. Kellemes nyugdijas korszakát tölti a szekrényben
Szerk: Tom nem ide tartozik, de nem tudja valaki, az uj NERO miért lockolja azt a könyvtárat amiből írok? Kilépés után sem törölhető a könyvtár. Ujra kell inditani a gépet. Fell kellet tennem miatta az unlockIt progit, azt hiszem ez a neve. A régi nero-k nem csináltak ilyesmit.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest