Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Vikus #15758 üzenetére

Huh, kicsit túl hosszan sikerült mindezt leírnod. :)
    Csak hogy tisztázzuk: én is magamtól, saját erőmből tanultam meg a webfejlesztést, úgy, hogy közöm nem volt hozzá, és SENKI nem vezette a kezemet, hogy ezt, meg azt csináld. Utánanéztem, olvastam, gyakoroltam, utánanéztem, olvastam, gyakoroltam, utá... Így megy ez.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Vikus #15756 üzenetére

1. bekezdésre: mindegy, hogy valaki mennyire vágja a témát, vagy nem, a tény az tény, ha valami elavult, akkor nyilván itt azt fogjuk javasolni, hogy ne használd. :) Bár nem tudom, mit várnál helyette.

2. bekezdésre: Javát írtál JavaScript helyett a korábbi hozzászólásodban. Erre mondtam, hogy a kettő nem összetévesztendő, mert nagyon nem ugyanaz.

"Namost, ha valamit nem töltök ki, akkor kapok egy üzenetet, egy új, tök fehér lapon, fekete betűkkel, sima egyszerű betűtípussal, hogy mi a probléma. Utána nyomok a böngészőn egy "vissza" gombot, és megint ott vagyok a kapcsolat lapon, hogy "javíthassak"."
    Ha JavaScript nélküli megoldás van, úgy szokás megoldani ezt egyszerűen, hogy a kérés validálása+feldolgozása után beállítasz mondjuk egy $_SESSION-változót (mondjuk $_SESSION['status'] és $_SESSION['message'], de tök mindegy), hogy mi a helyzet, jó volt-e a megadott paraméter, vagy sem, aztán visszairányítod (header('Location: http://www.example.com/innenjottel.php') segítségével) az eredeti oldalra, ahol pedig ezeket a $_SESSION-változókat lecsekkolod, hogy léteznek-e, ha igen, akkor valamilyen módon felhasználod az értéküket (pl. nyilván az üzenetet kiírod), majd megszünteted ezeket a beállított változókat (unset() segítségével).

"Köszönöm egyébként a kioktatást, lehet hülyének is nézni, meg mondani, hogy menjek szakemberhez és fizessek neki, aztán majd megoldja, de ha ennyire bonyolult lenne a történet, akkor marad így aztán kész"
    Te most tulajdonképpen mégis min sértődtél meg? Hol mondtam én neked ilyeneket, amiket kitaláltál? Nem is értem. Nem volt kioktatás, leírtam a tényeket. Már azon is érzékennyé váltál, hogy megemlítettem, hogy valamit ne használj, mert elavult. Ha nem jött át: ezek jótanácsok. Ha ilyenekre nincs szükség, akkor nem értem, miért kérdezed a véleményünket.

Egyébként nem tudhatjuk így fejből, hogy konkrétan mi mennyire megy, így ismeretlenül kicsit nehéz megállapítani, hogy milyen megoldásokat javasolhatunk neked, pl. azt sem írtad, megy-e az angol, és hogy konkrétan melyik résznél akadsz el mondjuk az említett levelezőkkel (PHPMailer vagy Swift Mailer). Azért azt is vedd figyelembe, hogy itt a topicban mindenki a szabadidejében segít, valószínűleg jó szándékból (bár az előző hsz.-emet is sértésnek vetted).

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Vikus #15754 üzenetére

A <font> tag ezer éve elavult, ahogy a color attribútum is. Használj helyette mondjuk <span> taget, aztán CSS-t.

A mail() függvénnyel szarakodni meg egyszerűen nem éri meg, wis már a hsz.-ének 4. pontjában javasolta a PHPMailert VAGY a Swift Mailert, mindkettő jó, és rohadt egyszerű velük a küldés, a hivatalos oldalukon jó példák találhatók.

"Másik, nem akarom semmiképp összezsúfolni a html-ben lévő cumót még ezzel is"
    Semmi köze a szerveroldali kódnak ahhoz, amilyen HTML-kimenet a kliens gépére letöltődik. A levélküldős dolgot egyébként is illene valami másik fájlban elintézni, nem egybekutyulni a másikkal.

"Ezért nekem megfelelő ez a javascriptes dolog"
    A PHP mail() függvényének abszolút semmi köze a JavaScripthez.

"Persze király lenne, ha mondjuk ezt egy java-s - mondjuk amolyan jquery-s képnézegetős formában - kapná a júzer"
    A Java NAGYON nem ugyanaz, mint a JavaScript, ne keverd a dolgokat. Te a JavaScriptről beszélsz. A jQuery pedig egy JavaScript-könyvtár.
    Ilyen galériákból pedig Dunát lehet rekeszteni.
    Csak egy példa az n+1-ből: http://www.jacklmoore.com/colorbox/

• wis

tag

válasz Vikus #15752 üzenetére

1. Minden fájl kódolása legyen utf-8. A html fejlécben is jelenjen meg: <meta charset="utf-8">
    2. A javascript felesleges. A contact.html-t és contact.php-t gyúrd össze: a php kód legyen az elején a html a végén, az utolsó die()-t szedd ki. A hibaüzenetet az űrlap elé írasd ki.
    3. if(strlen($comments) < 2) {...}: ehhez hasonlóan vizsgáld a többi mező meglétét is. Azt mondjuk nem értem a név miért csak kisbetűs és ékezet nélküli lehet csak.
    4. Használj phpmailert vagy swiftmailert és abban könnyen állíthatsz össze formázott html e-maileket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés