Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz lanszelot #21717 üzenetére

3. Első körben azt kéne megnézni, hogy bekerül-e egyáltalán az adatbázisba az adat. Nincs valami programod, DB Browser vagy valami, amivel meg tudod nyitni az SQLite fájlodat?

Egy SELECT * FROM receptek típusú lekérdezésnek is vissza kell adnia az összes adatot, ami a táblában van.

A hiba egyébként szerintem ott lesz, hogy nem fetcheled ki az adatokat a visszakapott változóból.

Mert pl. ez, amit korábban írtál, nem működik:
    $receptekData->query("SELECT * FROM 'receptek'");
    $id = $receptekData->lastInsertRowID();
    echo ($id);

Azért nem működik, mert a lastInsertRowID() a legutolsó INSERT-tel beszúrt adat Id-ját adja vissza (azt is csak addig, amíg él az adatbáziskapcsolat).
    De ha SELECT-et használsz, akkor neked fetchelned kell a visszakapott adatokat, pl. a fetchArray() metódussal: https://www.php.net/manual/en/sqlite3result.fetcharray.php

Olyan mintha php alatt senki se kezelne sql-t.

Pedig nagyon sok PHP-s SQL tutorial van. De egyébként én MySQL-t ajánlottam neked, csak valaki áttérített SQLite-ra, de azt megnézted, hogy azon a tárhelyen, amin futtatni fogod az appod, lehet-e egyáltalán SQLite-ot használni? Mert a MySQL szinte mindenhol támogatott, SQLite-ban viszont egyáltalán nem vagyok biztos.

Új hozzászólás Aktív témák