- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel
üzenetére
Megcsináltam így, a
htmlspecialchars-t csak megjelenítésnél használom, és ha idézőjellel"kerül be az adatbázisba a szöveg, akkor a kliensnek már"-tal adja át, amit aztán a böngésző szépen megjelenít újra idézőjelként".Viszont ha már eleve
"-tal kerül be, akkor"-ot is ír ki a böngésző. (Megnéztem, most már nem rakja bele az "amp"-ot, tehát normálisan"van a kliensnek visszaadott értékben.)Ez nem a böngésző dolga lenne, hogy visszaalakítsa?
Vagy nekem kell valamit még csinálnom?
@Mike:
Esetleg a collation-ös dolgot? Mert ott ahogy pár hozzászólással lejjebb is írtam (túl bőven, tudom), nagyon nem érzem ezt a collation-témát, a keresésem azóta is kuka. (De ez most más téma.)Próbáltam így is:
htmlspecialchars($row["feed_description"], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
De ugyanaz a végeredmény. (Az ENT_QUOTES itt most nem játszik szerepet, tudom.) -
Taci
addikt
válasz
nevemfel
üzenetére
Aha, értem mire gondolsz, tehát amikor a kliens kéri a tartalmat (JS), és a PHP lekérdi az adatbázisból, amit megkap, arra hívjam meg a htmlspecialchars-t, és azt adjam vissza a kliensnek.
Amúgy ahogy nézegetem, azt is írják talán megoldásnak, hogy előbb a _decode függvényét kell meghívni, és így rendben lesz:
[link]$text = 'Your text with &s from the database';// Decode and re-encode the special characters.$text = htmlspecialchars(htmlspecialchars_decode($text));Kipróbálom mindkettőt.
Köszi szépen a gyors választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő